Αποτελέσματα Γυμνασίου

Α. Για το Λύκειο ισχύουν όσα προβλέπονται στο Π.Δ 60/2006

Β. Για το Γυμνάσιο ισχύουν τα παρακάτω

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΠΑΡΚΗΣ  ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΟΤΑΝ:

 

Το σύνολο των απουσιών είναι μικρότερο ή ίσο του 64

Το σύνολο των απουσιών είναι μικρότερο ή ίσο του 114 εκ των οποίων οι  αδικαιολόγητες είναι λιγότερες ή ίσες του 64

Το σύνολο των απουσιών είναι μικρότερο ή ίσο του 164 εκ των οποίων οι

 αδικαιολόγητες είναι λιγότερες ή ίσες του 64 και ο  Μ.Ο. των προφορικών είναι  τουλάχιστον 14,5.

 Παραπέμπεται σε ολική κατά Σεπτέμβριο εξέταση

Αν το σύνολο των απουσιών είναι μέχρι 214 με σύνολο αδικαιολόγητων μικρότερο ή ίσο του 64 και προφορικό τουλάχιστον 14,5.

 Απορρίπτεται ο μαθητής σε κάθε άλλη περίπτωση

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 Π.Δ. 182/84,άρθρο 1,παραγ.1,2,3.

   1    ΠΟΤΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Ή ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ

 Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης:

 

Όταν έχει σε κάθε μάθημα των ομάδων Α και Β ετήσιο γενικό βαθμό τουλάχιστον δέκα (10).

 

Όταν υστερεί σε ένα (1) μέχρι τέσσερα (4) μαθήματα της Β ομάδας και έχει μέσο όρο όλων των μαθημάτων και των δύο ομάδων τουλάχιστον πλήρες δέκα (10).

 

Όταν υστερεί σε ένα (1) μέχρι και τέσσερα (4) μαθήματα της Α ομάδας και έχει μέσο όρο όλων των μαθημάτων της Α ομάδας τουλάχιστον   12 και 1/2.

 

Όταν υστερεί σε ένα (1) μέχρι και τέσσερα (4) μαθήματα των ομάδων Α και Β και ισχύουν αντιστοίχως οι διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων για τα μαθήματα κάθε ομάδας. 

 

  2     ΠΟΤΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ

Ο μαθητής παραπέμπεται σε γραπτή και προφορική ή μόνο προφορική όπου προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, συμπληρωματική εξέταση το Σεπτέμβριο σε όσα μαθήματα δεν πέτυχε βαθμό προαγωγής, όταν υστερεί σε ένα (1) μέχρι τέσσερα (4) μαθήματα και δεν πληρούνται οι όροι που προβλέπονται από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου. 

   3   ΠΟΤΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

Ο μαθητής που δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις των προηγούμενων παραγράφων του παρόντος, δεν κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, οπότε οφείλει να φοιτήσει και πάλι στην ίδια  τάξη, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 42 του Π.Δ. 188/85 (βλ. και Π.Δ. 188/85).

 

   Κλάδοι  μαθημάτων στο Γυμνάσιο
 

Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό, κατατάσσονται σε δύο ομάδες, ως εξής:

Μαθήματα Α` Ομάδας (Βασικά):

α)Η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, β)Η Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, γ) τα Μαθηματικά, δ)τα Θρησκευτικά, ε) η Ιστορία, στ) τα Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος ζ) η Φυσική, η) η Χημεία, θ) η Γεωγραφία-Γεωλογία, ι) η Ανθρωπολογία-Υγιεινή, ια) η Βιολογία ιβ) η Ξένη γλώσσα ιγ) η Πληροφορική
Μαθήματα Β` Ομάδας (μη Βασικά):

α)ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός , β)η Φυσική Αγωγή, γ)η Μουσική, δ) τα Καλλιτεχνικά, ε)τα μαθήματα Τεχνολογίας, στ) η Οικιακή Οικονομία.

 Τα κλαδικά μαθήματα είναι

α)Αρχαία Ελληνική Γραμματεία με κλάδους:

i) Aρχαία Ελληνική Γραμματεία από μετάφραση, που διδάσκεται 2 ώρες την εβδομάδα και ii) Η Ελληνική Γλώσσα μέσα από αρχαία, βυζαντινά και λόγια κείμενα που διδάσκεται 2 ώρες την εβδομάδα.

β) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία με κλάδους: i) Νεοελληνική Γλώσσα και ii)Νεοελληνική Γραμματεία.
γ) Αισθητική Αγωγή με κλάδους i)Καλλιτεχνικά που διδάσκεται 1 ώρα την εβδομάδα και ii)Μουσική που διδάσκεται 1 ώρα την εβδομάδα.
δ) Πληροφορική-Τεχνολογία με κλάδους: i)Πληροφορική που διδάσκεται 1 ώρα την εβδομάδα και ii) Τεχνολογία που διδάσκεται 1 ώρα την εβδομάδα.
ε) Φυσική-Χημεία με κλάδους: i)Φυσική που διδάσκεται 2 ώρες την εβδομάδα και ii) Χημεία που διδάσκεται 1 ώρα την εβδομάδα
ΙΙ.α) Όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν καλύπτεται διδακτικά ο ένας από τους δύο κλάδους, οι αντίστοιχες ώρες μπορούν να διατεθούν για τη διδασκαλία του άλλου κλάδου, εφόσον εξασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
(Στην περίπτωση αυτή το μάθημα των καλλιτεχνικών εξακολουθεί να εξετάζεται μόνον τον Ιούνιο.)