Κεντρική σελίδα

Το  Χωριό Καρδαμάς Ηλείας

Η Εφημερίδα "Καρδαμάς"

Άρθρα

Θέματα Μαθηματικών

Βιογραφικό-Εργασίες

Επικοινωνία

 Συνδέσεις

     

                   Άρθρα  και   Απόψεις

Πειραματική Ιστοσελίδα

Άγγελου Λιβαθινού,

Καθηγ. Μαθηματικών

 

Άρθρα  Κοινωνικού, Πολιτιστικού  και  Πολιτικού  Προβληματισμού, τού Άγγελου Λιβαθινού,

δημοσιευθέντα  σε  Επαρχιακές  και  Αθηναϊκές  Εφημερίδες.   efkardamas@in.gr,   697-8197763

                                          

Επιστροφή στην Πραγματικότητα (*)

 

 

    Με  προβλήματα ατομικά και κοινωνικά, έντονα συσσωρευμένα, όσο σε σπάνιες περιπτώσεις, φθάσαμε  στις πρόσφατες εκλογές. Προβλήματα, που δημιούργησε και διόγκωσε η βαθειά  αντικοινωνική και  ανελαστικώς αντιλαϊκή πολιτική τής τελευταίας Κυβέρνησης .

 Η έξαρση τής ανεργίας, κυρίως στους νέους, η δυσβάστακτη οικονομική λιτότητα  για τον εργαζόμενο και τον πένητα συνταξιούχο, παράλληλα με τα υπερκέρδη για την ολιγαρχία τού πλούτου στην χώρα μας ( από 300%-3000% !), η πνιγηρή κατάσταση τής Εκπαίδευσης, με τους νέους ανθρώπους να συνθλίβονται  πνευματικά  και με τις οικογένειές τους  να  αιμορραγούν οικονομικά  από την « ελέω μεταρρύθμισης » διογκούμενη παραπαιδεία, η έξαρση τού αυταρχισμού και τής κρατικής καταστολής ακόμη και εναντίον γερόντων και ειρηνιστών, οι αλλεπάλληλες και άλληλοδιάδοχες εκχωρήσεις τής ελληνικής κυβέρνησης στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και στους ευρωπαίους υπαλλήλους  τους (΄Ιμια –S300- Οτσαλάν –Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά-υπογραφή τών  ναζιστικού τύπου  βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας), και η μετατροπή τής χώρας  μας  εν ολίγοις σε «προτεκτοράτο» και «κατεχόμενη» χώρα από τους Αμερικάνους-φονιάδες τών λαών, είναι μερικά από τα «αγαθά», που μας «φιλοδώρησε », ως πολιτών και ως κοινωνίας, η Κυβέρνηση τής τελευταίας τετραετίας .

 

  Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως είναι εδώ. Τα προβλήματα παραμένουν  και αναμένεται να διογκωθούν και  να  οξυνθούν, για να διαψευσθούν οικτρά  όσοι  πολίτες, και κυρίως  νέοι άνθρωποι, έπεσαν τραγικά  θύματα  τής τεχνητής πόλωσης, και τών κίβδηλων διλημμάτων που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι τού διπολισμού και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τού τόπου  μαζί με τα ξένα  ιμπεριαλιστικά κέντρα, με αποτέλεσμα την εκτόξευση  τού, υπεύθυνου για τα προβλήματα τού τόπου, δικομματισμού στα ύψη, με ποσοστό ψήφων άνω τού 86% ! 

   Η πρωτοφανής χειραγώγηση τού πολίτη από αδίστακτα όργανα τού Κυβερνητικού κατεστημένου, τα οποία δεν δίστασαν να ασελγήσουν  ακόμη και στον πόνο και στην αγωνία τού νέου για να  ξεφύγει από τον κοινωνικό καιάδα  τής  ανεργίας, στην οποία τον οδήγησε με την πολιτική της η ίδια η Κυβέρνηση, υποβιβάζει την κοινωνική και πολιτική ζωή  τού τόπου στο επίπεδο τής σχέσης  φοβισμένου δουλοπάροικου –καταπιεστή δυολοκτήτη, αλλά αποτελεί εύγλωτο και συνάμα αποκρουστικό παράδειγμα τού τύπου τού έλληνα πολίτη, που θέλουν να διαμορφώσουν οι νεοδεξιοί κυβερνώντες αυτόν τον τόπο.

 

  Είναι βέβαιο, όμως, ότι, όσο οδυνηρή θα  αισθάνονται  την επιστροφή στην ζοφερή πραγματικότητα εκείνοι οι πολίτες, που παγιδεύθηκαν από τις «σειρήνες» τού δικομματισμού και οι οποίοι  έπεσαν θύματα τού πιό αισχρού εκμαυλισμού συνειδήσεων  που γνώρισε ο τόπος κατά τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο αναγκαία θα νοιώθουν την συσστράτευσή τους  στους λαϊκούς αγώνες, που έρχονται.

 Για να ανακόψουν την νέα επίθεση σε βάρος τών εργατικών δικαιωμάτων, επίθεση την οποία  ετοιμάζουν η ολιγαρχία τού πλούτου στην χώρα μας,τα μεγάλα ξένα συμφέροντα και οι  ντόπιοι καλφάδες τους. –

                            

                                                                                                                      Άγγελος  Λιβαθινός

                                                                                                                                               Καθηγητής Μαθηματικών-Λυκειάρχης

-----------------------------------------------------------------------------------

  (*) Το Άρθρο αυτό γράφθηκε μετά τις Εκλογές τού Απριλίου 2000, και δημοσιεύθηκε στις Εφημερίδες: 1) "Επικοινωνία" Πατρών( 16.4.2000), και 2) "Η ΑΥΓΗ" Πύργου ( 17.4.2000).

 

 

Κεντρική σελίδα

(C): Περιεχόμενο  και  Κατασκευή Ιστοσελίδας:  Άγγελος  Λιβαθινός, Μαθηματικός, 697-8197763,   efkardamas@in.gr