Κεντρική σελίδα

Το Χωριό

Καρδαμάς Ηλείας

Η Εφημερίδα "Καρδαμάς"

Άρθρα

Θέματα  Μαθηματικών

Βιογραφικό-Εργασίες

Επικοινωνία

 Συνδέσεις

     

                      Άρθρα  και   Απόψεις

Πειραματική Ιστοσελίδα

Άγγελου Λιβαθινού,

Καθηγ. Μαθηματικών

 

Άρθρα  Κοινωνικού, Πολιτιστικού  και  Πολιτικού  Προβληματισμού, τού Άγγελου Λιβαθινού,

δημοσιευθέντα  σε  Επαρχιακές  και  Αθηναϊκές  Εφημερίδες.   efkardamas@in.gr,   697-8197763

                                          

Ο Άνθρωπος  Πάσχων  (*)

 

                             

 

    Τα πάθη τού Ιησού κορυφώθηκαν  στους Ναούς κατά τις ημέρες τής Μεγάλης Εβδομάδος. Και ήλθε η Ανάσταση ! Για να επιβεβαιωθή για άλλη μια φορά, ότι για τον Αγωνιζόμενο Άνθρωπο  δεν είναι νομοτέλεια ο Κοινωνικός Θάνατος.

 Τα πάθη τού Ανθρώπου έχουν ήδη κορυφωθή προ πολλού σε όλες τις γωνιές τής Γής. Στην μαρτυρική Γιουγκοσλαβία, στην άγρυπνη Βενεζουέλα, στην υπομονετική Κούβα, στο εξαθλιωμένο και μακελεμένο από τους Ιμπεριαλιστές ΙΡΑΚ, στην ίδια την  Εστία τού "Μαρτυρίου τού Θεανθρώπου" -την  αγονάτιστη Παλαιστίνη, στο ηρωϊκό Κουρδιστάν, στο ισοπεδωμένο και εξανδραποδισμένο Αφγανιστάν, σε κάθε χώρα, όπου υπάρχουν άνθρωποι, που αντιστέκονται στην Βαρβαρότητα τού Ιμπεριαλισμού  και τού αχαλίνωτου κέρδους. 

 

  Πάσχων ο Άνθρωπος παντού. Λαοί στην ανέχεια, στην ανεργία, στο ξερίζωμα από τις πατρογονικές εστίες τους.  Οι Αρχιερείς τού βάρβαρου Ιμπεριαλισμού και τού σκότους έχουν ήδη προ πολλού σχεδιάσει τον "αφανισμό" από προσώπου Γής όλων εκείνων τών Κοινωνιών, που αγωνίζονται για την ισότητα, την δικαιοσύνη και την ανθρωπιά !

Στοχεύουν να συνθλίψουν τις ελπίδες τών λαών, και, χορεύοντας πάνω στα πτώματα τών δικών τους ανήθικων και απάνθρωπων πράξεων, επιχειρούν να φορέσουν "αγκάθινο στεφάνι" σε όλη τη Γής.

  Ολόκληροι λαοί και Κοινωνίες οδηγούνται στην "σταύρωση", επειδή αυτό " εξυπηρετεί τα συμφέροντα " μιας χούφτας Αρχιερέων  και τών άθλιων συνοδοιπόρων τους, "Γραμματέων και Φαρισσαίων υποκριτών " !

 

 Οι  " Επιτάφιοι Θρήνοι " ακούγονται πλέον σε κάθε γωνιά τής Γής. Η ηρωϊκή Παλαιστίνη αγκομαχεί κάτω από το αποκρουστικό πρόσωπο τής νέας Ναζιστικής λαίλαπας, που ήλθε πάλι στην επιφάνεια  με τις ανείπωτες πράξεις τών Εβραίων.

 Εκεί, επαναλαμβάνεται το δράμα τού "θεανθρώπου"  με τους ίδιους όπως και τότε θύτες !

Η "ζωή εν τάφω", λοιπόν, για έναν ολόκληρο λαό, την Παλαιστίνη, και για τους ταπεινούς ανθρώπους, όπου Γής !

 

 Μα, οι λαοί, διδαγμένοι από το δράμα τού "Θεανθρώπου", γνωρίζουν πολύ καλά, πως δεν έχουν το δικαίωμα  να πούν το δικό τους " Τετέλεσται", που πολύ θα το ήθελαν οι Αρχιερείς τής Ιμπεριαλιστικής Βαρβαρότητας.

 Η Φλόγα τού παρατεταμένου αγώνα τους θα φέρει την δική τους Ανάσταση, και τότε οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα για τον ερχομό  μιάς νέας Κοινωνίας, τής Κοινωνίας τής Δικαιοσύνης, τής Ανθρωπιάς και τής Ισότητας τών ανθρώπων, όπου Γής .

  Αυτόν τον κόσμο, αυτήν την νέα Κοινωνία, μόνον οι γνωστοί Αρχιερείς της Γραφής  και οι σύγχρονοί τους, ομοϊδεάτες τους , δεν τον θέλουν και τον αποκηρύσσουν.

  Οι "εσταυρωμένοι" λαοί τής Γής, όμως, είναι βέβαιον  ότι αυτόν τον κόσμο θα τον κάνουν πραγματικότητα με την ασίγαστη  και ανυποχώρητη πάλη τους, απέναντι σε κάθε σύγχρονο Αρχιερέα, απέναντι σε κάθε σύγχρονο "ισκαριώτη" και απέναντι σε κάθε σύγχρονο  κομψευόμενο Πιλάτο !-  

   

                                                                                                                  Άγγελος  Λιβαθινός      

                                                                                                          Καθηγ. Μαθηματικών- Λυκειάρχης

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  (*) Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα " ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"  τής Ηλείας  ( 10 Μαΐου  2002 )

 

 

Κεντρική σελίδα

(C):Περιεχόμενο  και   Κατασκευή Ιστοσελίδας:  Άγγελος  Λιβαθινός, Μαθηματικός, 697-8197763, efkardamas@in.gr