ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με θέμα "Θα πούμε το νερό νεράκι;"

"θα πούμε το νερό νεράκι;" επιστροφή

ΝΕΡΟ

Χρησιμότητα ΝΕΡΟΥ στον ανθρώπινο οργανισμό

         Ανάγκες  ΝΕΡΟΥ του ανθρώπινου οργανισμού

                 Πρόσληψη ΝΕΡΟΥ από τον ανθρώπινο οργανισμό

 

ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στην Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Νερό: Ο βιολογικός θερμοστάτης του οργανισμού μας

 

Watersave

 

Aqua therapy: Βυθιστείτε στην...απόλαυση

 

Ανάπηροι από νερό

 

Υδάτινα αποτυπώματα τροφίμων

 

Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα

Νερό - Γράμμα από το 2070 .

από τις μαθήτριες ΚΡΙΤΣΕΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΛΙΟΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ & ΣΚΙΑΔΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΕΛΕΝΗ

The Life of a Raindrop  http://youtu.be/ePSJU3Qm41E

.....

Water Changes Everything  http://youtu.be/BCHhwxvQqxg

. .

GOOD: Drinking Water  http://youtu.be/_R_vpNQ0fJc

...

GOOD: Water http://youtu.be/HW5eBfZhE4M

 

 

«3ος Παγκόσμιος Πόλεμος» μία Ελληνική βραβευμένη ταινία για το νερό  

δημοσιεύτηκε στην ομάδα μας στο fecebook

από τη φίλη μας Maria Demirakou

 

. .

δημοσιεύτηκε στην ομάδα μας στο fecebook

από τη φίλη μας Jenny Lergioudakis

.

δημοσιεύτηκε στην ομάδα μας στο fecebook

από τη φίλη μας Maria Demirakou

ΝΕΡΟ PH ΚΑΙ  ΧΛΩΡΙΩΣΗ  από  τον Ηλία Βαβαρούτσο  

Άνθρωποι του MIT κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν κάτι τόσο απλό όπως μια σταγόνα νερό, με έναν τρόπο μοναδικά εντυπωσιακό. Χρησιμοποιώντας κάμερες που καταγράφουν εικόνες στα 10.000 Frames το δευτερόλεπτο, δηλαδή 400 φορές πιο γρήγορα από το ανθρώπινο μάτι, μας παρουσιάζουν μέσω της εκπομπής “Discovery Showcase: Invisible Worlds In the Water”, τι πραγματικά συμβαίνει όταν μια σταγόνα νερού έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του νερού. Πρόκειται για κάτι που καταργεί όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Αξίζει να το δείτε!  http://youtu.be/6KKNnjFpGto   

... ..

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

Ανάπηροι από νερό έχει εργαστεί σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ινδία και ειδικεύεται σε κλιματικά και υδρευτικά θέματα.

Η έλλειψη υδρευτικών υποδομών και υγειονομικών ελέγχων αφήνει πολλούς Ινδούς εκτεθειμένους σε ασθένειες που προκαλούνται από μολυσμένο νερό. Η Ιντράνι και ο Σαντζάι, μέλη μιας τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, με συνόδευσαν στην Πανταραπούρ, της επαρχίας Νταρ στην Ινδία. Εδώ γνωρίσαμε ένα 13χρονο κορίτσι, την Τζανγκλί, και ένα αγόρι, τον 7χρονο Καμάλ. Και οι δύο έχουν σωματικές και νοητικές αναπηρίες. Ο πατέρας του Καμάλ εργάζεται σκληρά για ένα δολάριο την ημέρα και έχει ξοδέψει 200 δολάρια για τη θεραπεία του γιου του τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Η Ρούκμα χαμογελάει αθώα. Είναι μόλις οκτώ χρόνων και πάσχει από προχωρημένη σκελετική φθορίωση. Η Ρούκμα μπορεί τουλάχιστον να στέκεται όρθια χωρίς βοήθεια και δεν ταλαιπωρείται συχνά από έντονους πόνους στο στομάχι και στις αρθρώσεις, συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις.

Η 24χρονη Σακουμπάι είναι έγκυος και βασανίζεται από οξείς πόνους στις αρθρώσεις. Η οικογένειά της ανησυχεί για τη γέννα και την υγεία του παιδιού της. Η Σακουμπάι θέλει να αγοράσει ένα φίλτρο νερού για οικιακή χρήση, έπειτα από την παρότρυνση των ΜΚΟ που δρουν στην περιοχή. Ομως αδυνατεί να δώσει τα 30 ευρώ που κοστίζει μια τέτοια συσκευή. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι να πιει νερό από το αντλιοστάσιο ή να περπατήσει δύο χιλιόμετρα για να γεμίσει έναν κουβά.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με πολλά μέλη της κοινότητας εδώ στη Πανταραπούρ, μάθαμε πως τα προβλήματα άρχισαν τη δεκαετία του '90. Οι αγροτικές υπηρεσίες παροχής νερού ξεκίνησαν να κάνουν γεωτρήσεις σε μεγαλύτερα βάθη γύρω από το χωριό, για να καλύψουν τις ανάγκες του αυξανόμενου πληθυσμού. Η υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων έγινε χωρίς μεθόδους αναπλήρωσής τους και με περιορισμένη τεχνογνωσία σε θέματα υγιεινής.

Οι υδρευτικές υπηρεσίες έχουν ήδη καλύψει τους ποσοτικούς στόχους τους. Χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να περιορίσουν την εξάπλωση του προβλήματος με το φθόριο, και η μόνη λύση που μπορούν να προτείνουν είναι η εγκατάσταση οικιακών φίλτρων. Οι υγειονομικές αρχές δεν γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος, και οι λιγοστοί διεθνείς οργανισμοί που βοηθούν στην περιοχή έχουν τις δικές τους προτεραιότητες και περιορισμούς.

Η Ινδία κατέχει το 4% των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού και το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 18% της χώρας είχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό το 1974, τώρα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 95%. Το 85% του νερού για οικιακή χρήση στις αγροτικές περιοχές προέρχεται από επίγειες πηγές. Με την εγκατάσταση τριών εκατομμυρίων χειροκίνητων αντλιών νερού και είκοσι εκατομμυρίων μηχανοκίνητων σταθμών άντλησης για γεωργικές ανάγκες, τα αποθέματα έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο από 10 έως 80 μέτρα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της UNICEF. Η επιδείνωση της κατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις χημικών στο νερό, όπως φθόριο, αρσενικό και σίδηρο.

Οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων όμως δεν γνωρίζουν πως το νερό στο οποίο βασίζονται είναι ακατάλληλο για χρήση. Δεν είναι ενημερωμένοι από τις αρχές και δεν είχαν ποτέ λόγο και συμμετοχή στα υδρευτικά έργα.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πώς δεν έλεγαν το νερό - νεράκι στην αρχαία Αθήνα Μαρία Θερμού   

Συστήματα δεξαμενών που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με υπόγειες σήραγγες, υδραγωγεία που μετέφεραν νερό από τα γύρω βουνά, πολύ μεγάλο αριθμό πηγαδιών, κρήνες και γενικότερα υδραυλικά έργα μάστευσης και μεταφοράς των υδάτων έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη στην πόλη της Αθήνας. Στην Αρχαϊκή και την Κλασική εποχή δεν υπήρχε ελληνική πόλη χωρίς τα στοιχειώδη: υδραγωγείο, δίκτυο διανομής και κρήνη. Ειδικοί νόμοι εξάλλου όριζαν την χρήση όλων αυτών. «Το λεπτόγεω της Αττικής και οι ιδιαίτερα περιορισμένες βροχοπτώσεις είχαν οδηγήσει τους κατοίκους στην εξαντλητική αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων, αρχικά από τοπικές πηγές και στην συνέχεια, όταν αυτές δεν επαρκούσαν, από τις πιο απομακρυσμένες», είπε η αρχαιολόγος κυρία Εφη Λυγκούρη στην ημερίδα του υπουργείου Πολιτισμού «Νερό - Περιβάλλον - Πολιτισμός». Σε μία εποχή που το νερό, παρότι στον προηγμένο κόσμο παραμένει εύκολα προσβάσιμο, θεωρείται ήδη αγαθό εν ανεπαρκεία η διαχείρισή του στην αρχαιότητα γινόταν με τον πλέον ορθολογικό τρόπο. Τα ποτάμια της Αττικής αρχικώς, ο Κηφισός και ο Ιλισός που όμως δεν είχαν συνεχή ροή, ο χείμαρρος Ηριδανός που γινόταν ορμητικός μόνον ύστερα από δυνατές βροχοπτώσεις αλλά και πηγές όπως η Κλεψύδρα πάνω στην Ακρόπολη και η Καλλιρρόη δίπλα στον Ιλισό τροφοδοτούσαν με νερό την πόλη της Αθήνας. Τα αποθέματά τους όμως δεν επαρκούσαν, έτσι οι Αθηναίοι προχώρησαν στην συστηματική αξιοποίηση των επιφανειακών πηγών και στην υδρομάστευση των υπογείων υδάτων καθώς και στην μεταφορά τους από απομακρυσμένες πηγές που βρίσκονταν στις πλαγιές των βουνών. Από την εποχή του Σόλωνα εξάλλου κάθε σπίτι της Αθήνας είχε πηγάδι στην αυλή του, μόνον στην Αθηναϊκή Αγορά μάλιστα έχουν ανασκαφεί σήμερα 400 πηγάδια. «Στην Σολώνεια Νομοθεσία υπήρχαν νόμοι που προέβλεπαν το βάθος της εκσκαφής και την απόσταση που έπρεπε να έχουν τα πηγάδια μεταξύ τους καθώς και τα μέτρα που έπρεπε να λαμβάνονται για την εξασφάλιση και την αποφυγή μολύνσεών του. Ειδική επιτροπή με επικεφαλής τον μοναδικό αιρετό άρχοντα που ονομαζόταν "ο των κρηνών επιμελητής" φρόντιζε εξάλλου για την αυστηρή τήρηση των νόμων», είπε η κυρία Λυγκούρη. Αργότερα η διαχείριση του ύδατος περνάει και στους Νόμους του Πλάτωνα, ο οποίος φαίνεται να έχει ως πρότυπό του τα δίκτυα για την αποχέτευση και περισυλλογή των νερών που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς. Στην ίδια νομοθεσία όμως προβλέπεται και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος μέσω του ύδατος. Οι κρήνες δηλαδή, που τροφοδοτούνται από πηγές, πρέπει να κοσμούνται με φυτά και ωραία οικοδομήματα, τα ιερά πρέπει να τροφοδοτούνται με νερά για να ποτίζονται τα ιερά άλση που τα περιβάλλουν αλλά και οι ναοί το ίδιο για να είναι όμορφοι όλες τις εποχές του έτους.

Η παρατεταμένη ξηρασία της Αττικής που άρχισε από τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. οδήγησε στην δημιουργία υπόγειων δεξαμενών που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αγωγό. Οι δεξαμενές παρείχαν νερό για πλύσιμο αλλά και το πόσιμο, που η άντλησή του γινόταν από ξεχωριστό πηγάδι. «Πολύπλοκα και πολυδαίδαλα τέτοια συστήματα έχουν ανασκαφεί στην Αθήνα αποδεικνύοντας την σημαντική τεχνογνωσία σε υδραυλικά έργα των Αθηναίων ήδη από τον 6ο πΧ. αιώνα», όπως είπε η αρχαιολόγος. Ένα τέτοιο έργο έχει ανασκαφεί στην ανατολική πλαγιά του Αγοραίου Κολωνού, όπου βρίσκεται ο ναός του Ηφαίστου ενώ ένα ακόμη βρέθηκε από τον Ντέρπφελντ το 1892-1898 στη βόρεια πλαγιά του Αρείου Πάγου. Η κατασκευή των μεγάλων υδραγωγείων υπήρξε ωστόσο έργο τυράννων: Το Ευπαλίνειο όρυγμα ήταν έργο του Πολυκράτη της Σάμου, το υδραγωγείο της Νάξου ήταν έργο πιθανώς του Λύγδαμι, επίσης υπήρχε η κρήνη του Θεαγένη στα Μέγαρα ενώ η Εννεάκρουνος με το αντίστοιχο υδραγωγείο στην Αθήνα δημιουργήθηκε από τους Πεισιστρατίδες. Τμήμα του Πεισιστράτειου υδραγωγείου μάλιστα αποκαλύφθηκε 1995 στην ανασκαφή για το σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός» στην Βασιλίσσης Σοφίας. Ο αγωγός αυτός αποτελεί τη βασική αρτηρία του υδραγωγείου που μετέφερε νερό στην Αθήνα από τις πηγές του Ιλισού στον Υμηττό, οι οποίες τοποθετούνται πάνω από το δήμο Παπάγου κοντά στον Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Παρόμοιου τύπου ήταν ο αγωγός (530-520 π. Χ.) που τροφοδοτούσε με νερό την κρήνη της Αρχαίας Αγοράς, η οποία έχει ταυτισθεί με την Εννεάκρουνο. Την κρήνη κατασκεύασαν οι Πεισιστρατίδες για να εξωραΐσουν την πόλη και από το πλήθος των αρχαίων αναφορών αποδεικνύεται ότι αποτελούσε ένα από τα πλέον φημισμένα οικοδομήματα, που καταλάμβανε κεντρικό τμήμα της Αγοράς. Τμήμα του υδραγωγείου που κατασκεύασε εξάλλου ο Κίμων θεωρείται και ο αγωγός, που έχει ανακαλυφθεί πίσω από την Ποικίλη Στοά ενώ στην εποχή του Κίμωνα χρονολογεί η αρχαιολόγος και τους αγωγούς που βρέθηκαν στην ανασκαφή του μετρό μπροστά στη Βουλή. Στο πλαίσιο των εγγειοβελτιωκών έργων της αρχαία Αθήνας εντάσσεται όμως η αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής του Κεραμεικού αλλά και η διευθέτηση της κοίτης του Ηριδανού.

Ένας από τους λόγους άλλωστε που οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν ιδρύσει τα Γυμνάσιά τους έξω και μακριά από την πόλη φαίνεται ότι ήταν η εξασφάλιση του νερού, που ήταν αναγκαίο για το λούσιμο των νέων που γυμνάζονταν σε αυτά. Έτσι το Γυμνάσιο της Ακαδημίας ιδρύθηκε κοντά στην τότε όχθη του Κηφισού, το Γυμνάσιο του Λυκείου ακριβώς δίπλα στον Ιλισό, όπως και το Γυμνάσιο του Κυνοσάργους. «Η έλλειψη του νερού στην Αττική οδήγησε τους κατοίκους της να μελετήσουν την ροή των ποταμών και τη διείσδυση της βροχής μέσα στη γη και να ανακαλύψουν που κρύβονται τα νερά ώστε να τα αντλήσουν αποκτώντας έτσι μία ξεχωριστή τεχνογνωσία. Έτσι ανέπτυξαν έναν πολύ μεγάλο υδροτεχνολογικό πολιτισμό, όπως αποδεικνύεται από τα έργα τους. Όμως παρά την αγωνιώδη τους προσπάθεια για την εξεύρεση του άριστου αγαθού κατά τον Πίνδαρο, το διέθεταν απλόχερα για τον εξωραϊσμό της πόλης τους αλλά κυρίως των δημοσίων κτιρίων και των ιερών τους, που ιδρύθηκαν μέσα σε πυκνόφυτα άλση και κοντά σε ποτάμια και πηγές», κατέληξε η κυρία Λυγκούρη.

Αρχαίοι αγωγοί ζωής  Οι αρχαίοι δεν είπαν ποτέ «το νερό νεράκι» Δεν υπήρχε ελληνική πόλη κατά τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους χωρίς να διαθέτει πλήρες υδραγωγείο, δίκτυο διανομής και κρήνη.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παίξτε με το νερό

Χιονονιφάδες  Οσοι από εσάς λοιπόν λαχταράτε χιόνια και κρύο, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε και να ελπίζετε. Εκτός και αν συμβιβάζεστε με... διαδικτυακό χιόνι, που μάλιστα μπορείτε να το φτιάξετε οι ίδιοι, όπως το φαντάζεστε και σας αρέσει. Το www.flurrious.com είναι ένας ιστότοπος που σας καλεί να δημιουργήσετε τις δικές σας νιφάδες χιονιού, όσο περίπλοκες ή απλές θέλετε. Ενας καλός τρόπος να περιμένετε μέχρι να χιονίσει στ' αλήθεια, αλλά και να σκοτώνετε την ώρα σας όταν βαριέστε αφόρητα. Και αν παρεμπιπτόντως κατασκευάσετε νιφάδες που σας αρέσουν ιδιαίτερα, νιφάδες αριστουργήματα, μη διστάσετε να τις καταχωρίσετε στην «έκθεση» του site ώστε να θαυμάζουν και οι άλλοι το έργο σας.

th="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/HW5eBfZhE4M" frameborder="0" allowfullscreen>h="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/HW5eBfZhE4M" frameborder="0" allowfullscreen>6" size="4">

 

Κάντε κύματα!                     

Δροσιστείτε νοερά με μια σειρά φωτογραφίες που απεικονίζουν τι άλλο;- το υγρό στοιχείο. Αλλά δεν είναι αυτό το ενδιαφέρον και το πρωτότυπο: κουνώντας το ποντίκι σας πάνω από τις φωτογραφίες έχετε την ψευδαίσθηση ότι χαϊδεύετε το νερό προκαλώντας κυματάκια! Εχετε διάφορες φωτογραφίες για να διαλέξετε και να ξεγελάτε τον εαυτό σας όταν τα νεύρα σας χτυπάνε κόκκινο! Κάντε κλικ στο www.artistsindevon.com/water/water_1.htm και... ξεγελαστείτε μέχρι να την κοπανήσετε για διακοπές!

 

ΒΡΟΧΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ www.rainymood.com

Η βροχή λειτουργεί αρκετές φορές χαλαρωτικά. Και πολλοί, όταν βρέχει, συνηθίζουν να ανοίγουν τα παράθυρα για να απολαύσουν τους ήχους και το άρωμα των σταγόνων που πέφτουν στο έδαφος. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο. Θα βρείτε ένα απόσπασμα από ήχους βροχής, σε εξαιρετική ποιότητα ήχου, που θα σας ηρεμούν ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι βροχερός. Βέβαια θα χρειαστεί να αρκεστείτε στον ήχο, γιατί για το απαράμιλλο άρωμα της βροχής, οι υπεύθυνοι του ιστότοπου σηκώνουν τα χέρια ψηλά...

 

Ανθρώπινη βροχή  

Πατήστε Play, ανεβάστε την ένταση του ήχου, κλείστε τα μάτια και απολαύστε τα 2 πρώτα λεπτά του βίντεο. Θα εκπλαγείτε!  http://youtu.be/05ip-N0H1Ig

 

Σαπουνόφουσκες!

Είναι από τα παιχνίδια που άρεσαν στους περισσότερους και που συνήθως παίζαμε τα καλοκαίρια.

Οι σαπουνόφουσκες, πολύχρωμες και αέρινες, αποτελούν κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας -και όχι μόνο- αφού υπάρχουν ακόμα κάποιοι που επιμένουν να αναβιώνουν το «σπορ» αναβαθμίζοντάς το κιόλας! Στο βίντεο θα δείτε γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες που δημιουργήθηκαν σε παραλία και που αποτέλεσαν αντικείμενο θαυμασμού μικρών και μεγάλων. Κάντε ένα ταξίδι πίσω στην εποχή που ήσασταν πιτσιρίκια και -γιατί όχι- γεμίστε πάλι ένα ποτήρι νερό με απορρυπαντικό για τα πιάτα και ξεκινήστε τις φούσκες!

Giant Stinson Beach Bubbles (Canon 550D)  http://www.youtube.com/watch?v=3i-zYdOPG2k

Super giant bubbles at the beach  http://www.youtube.com/watch?v=UwAnBKeUS7U&feature=related

 

Οδηγίες για καλλιτεχνική ενασχόληση στην παραλία  

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νερό  στην Τέχνη

 

Εντυπωσιακή τέχνη με νερό (Photos) Δείτε πως μπορούν μερικές σταγόνες νερού ή άλλων υγρών να χρησιμοποιηθούν ως μια εκπληκτική μορφή τέχνης!

 

Υπέροχοι Καταρράκτες (Φωτογραφικό αφιέρωμα) Απολαύστε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με μερικούς από τους πιο όμορφους καταρράκτες του κόσμου.

 

Σταγόνες σχηματίζουν υδάτινα γλυπτά Μοναδικούς σχηματισμούς από σταγόνες που διαλύονται απαθανάτισε γερμανός φωτογράφος Η εντυπωσιακή του συλλογή, χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τους σχηματισμούς και τα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει κάθε φορά. Με τη βοήθεια ειδικού φωτισμού, του φυσικού φαινομένου της διάθλασης, του φωτογραφικού του φακού αλλά και υπεράνθρωπης υπομονής, ο Ρόιγκελς κατάφερε να συλλάβει στιγμιαία υδάτινα γλυπτά με διάρκεια ζωής μόλις λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φωτογράφου.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

Το νερό στη Μουσική

Καίτη Κούλια - Ωκεανός  (Mikro Remix)  http://www.youtube.com/watch?v=ueS5KZP80k0

Θάλασσα (Μελίνα Κανά)  http://www.youtube.com/watch?v=K8gEK_u3b4g

Μέλυδρον (είναι ωραία η θάλασσα)    http://www.youtube.com/watch?v=Y-FSSFKflvI

Θάλασσα Θάλασσα - N Nομικός   http://www.youtube.com/watch?v=rloPb6CG5Pc

Θάλασσες - Ηλίας Κλωναρίδης  http://www.youtube.com/watch?v=S0YQSnSXX0g

Στη θάλασσα - Θεοδωσία Τσάτσου  http://www.youtube.com/watch?v=OO555Pzp_Vw

Manos Hadjidakis "Θάλασσα πλατιά" Maria Dimitriadi  http://www.youtube.com/watch?v=2iokppAGK0Q

na soun thalassa  http://www.youtube.com/watch?v=_HNabDp5A8Q

Θάλασσα -Mixalis Xatzigiannis new cd7  http://www.youtube.com/watch?v=wi2McP5HwvM

H πιο ομορφη θαλασσα-Μανος Λοιζος  http://www.youtube.com/watch?v=-U1WlbnoXKc

θάλασσα μίλβα http://www.youtube.com/watch?v=OcjPmHfOVxg

Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης - Μέσα στη θάλασσα  http://www.youtube.com/watch?v=CzMMOwpEpvQ

ΧΑΪΝΗΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΙΚΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΡΗΤΗ  http://www.youtube.com/watch?v=vjaAY39nJK4

Dionysis Savvopoulos - Mia thalassa mikri (tv-live) http://www.youtube.com/watch?v=WwCxIzzqes4

Αρβανιτάκη - Μαύρη Θάλασσα  http://www.youtube.com/watch?v=hPyHDEA85Go

Φέρτε μου τη θάλασσα  http://www.youtube.com/watch?v=ogoB4yhi8Cs

Οταν Σωπαίνει Η Θάλασσα  http://www.youtube.com/watch?v=pdCcZXE3E60

Θάλασσά μου σκοτεινή - Νίκος Πορτοκάλογλου  http://www.youtube.com/watch?v=JQu2OSyFZNM

ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ - Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα   http://www.youtube.com/watch?v=fHrUOBwm-7c

Vicky Mosholiou - Pera apo ti thalassa (1966)  http://www.youtube.com/watch?v=IOIqjlsRiTc

Γιαννης Παριος- Αλλού η θάλασσα κι αλλού το πλοίο...  http://www.youtube.com/watch?v=pUzHSUFx6qE

Χρήστος Θηβαίος - Το νερό  http://www.youtube.com/watch?v=Gtle7jr5P1o

 

ΚΟΡΥΦΗ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ © 2008-2009 ΒΟΥΛΑ ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΥ  

από 8/2/11 .free counters...

.free counters...free counters........

.

Μετρητής 

Επισκεπτών

από 16/1/2009

........ ...