Βιβλίο επισκεπτών

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα40
mod_vvisit_counterΧθες92
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα439
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα523
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα1859
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήμας1690
mod_vvisit_counterΣυνολικά377121

Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 09:42) Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 16:05

 

Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία

 

 

Ταξιδεύοντας για την Τροία οι Αχαιοί πέρασαν απ' τη Δήλο. Εκεί, στο ναό του Απόλ­λωνα, ήταν ιερέας ο Άνιος που είχε τρεις κόρες, τις Οινότροπες. Το χώμα που άγγιζε η Σπερμώ γινόταν σιτάρι. Το χώμα που άγγιζε η Οινώ γινόταν κρασί και το χώμα που άγ­γιζε η Ελαΐδα γινόταν λάδι. Ο Άνιος, που ήταν και μάντης, είπε στους Αχαιούς ότι σε δέ­κα χρόνια θα έπαιρναν την Τροία και τους κάλεσε να μείνουνε εννιά χρόνια στη Δήλο και το δέκατο χρόνο να πάνε στην Τροία. Εκείνοι όμως δεν δέχτηκαν.

Έφυγαν λοιπόν από τη Δήλο οι Αχαιοί και σε λίγες μέρες έφτασαν στην Τροία. Εκεί βασίλευαν ο Πρίαμος και η Εκάβη που είχαν πενήντα γιους και πολλές κόρες.

Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία, Διαμαντής Χαράλαμπος, εκπαιδευτικά λογισμικά, χρήση ΤΠΕ μέσα στην τάξη, ασκ΄σηεις on line για την ιστορία Γ΄τάξης, παιχνίδια για την ιστορία Γ τάξης, Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία, Διαμαντής Χαράλαμπος, εκπαιδευτικά λογισμικά, χρήση ΤΠΕ μέσα στην τάξη, ασκ΄σηεις on line για την ιστορία Γ΄τάξης, παιχνίδια για την ιστορία Γ τάξης,

 

Μια από τις κόρες τους ήταν η Κασσάνδρα που ήταν μάντισσα. Όμως ο Απόλλωνας την είχε τι­μωρήσει και κανένας δεν πίστευε τα λόγια της.

Οι Τρώες, βλέποντας τα αμέτρητα καράβια των Αχαιών, πήραν τα όπλα τους κι έτρε­ξαν στην ακρογιαλιά για να τους πολεμήσουν. Αρχηγό είχαν τον πιο μεγάλο γιο του Πρίαμου, τον Έκτορα, τον αδελφό του Πάρη.

 

Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία, Διαμαντής Χαράλαμπος, εκπαιδευτικά λογισμικά, χρήση ΤΠΕ μέσα στην τάξη, ασκ΄σηεις on line για την ιστορία Γ΄τάξης, παιχνίδια για την ιστορία Γ τάξης,

 

 

Από τους Αχαιούς κανένας δεν τολμούσε να πατήσει στη στεριά. Η Θέτιδα τούς είχε πει πως ο πρώτος που θα πατούσε της Τροίας το χώμα θα έπεφτε νεκρός. Τότε ο Οδυσ­σέας πέταξε την ασπίδα του στη στεριά και με ένα πήδημα στάθηκε πάνω της. Ξεγελα­σμένος από το τέχνασμά του ο Πρωτεσίλαος πήδησε δεύτερος και πάτησε στο χώμα. Κι αμέσως έπεσε νεκρός απ' το κοντάρι του Έκτορα

 

πρωτεσίαλος φτάνει στηνΤροία,Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία, Διαμαντής Χαράλαμπος, εκπαιδευτικά λογισμικά, χρήση ΤΠΕ μέσα στην τάξη, ασκ΄σηεις on line για την ιστορία Γ΄τάξης, παιχνίδια για την ιστορία Γ τάξης,

 

Άρχισε τότε μάχη φοβερή. Οι Τρώες νικήθηκαν και κλείστηκαν στα τείχη της πόλης. Οι Αχαιοί τράβηξαν τα πλοία τους στη στεριά κι έφτιαξαν στρατόπεδο που το έκλεισαν με τείχος ξύλινο, γιατί κατάλαβαν ότι θα χρειάζονταν πολύ καιρό μέχρι να καταφέρουν να κυριεύσουν την Τροία.

Και οι θεοί κοιτούσαν από τον Όλυμπο. Ο Ποσειδώνας, η Ήρα, η Αθηνά ήταν με το μέρος των Αχαι­ών. Ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Απόλλω­νας με το μέρος των Τρώων. Κι ο Δίας άλλοτε με τους Αχαιούς κι άλ­λοτε με τους Τρώες.

Τον τελευταίο χρόνο του πολέ­μου, που τα τρόφιμα λιγόστεψαν και ο στρατός πεινούσε, ο Αγαμέ­μνονας έστειλε ένα καράβι να φέ­ρει στην Τροία τις Οινότροπες. Εκείνες όμως φεύγοντας απ' τη Δήλο παρακάλεσαν το θεό Διόνυσο να τις βοηθήσει. Κι ο Διόνυσος τις έκανε περιστέρια και πέταξαν και γύρισαν στη Δήλο.

 

Αφού ξαναδιαβάσεις το κεφάλαιο αυτό κάνε τις παρακάτω ασκήσεις.

Συμπλήρωση κενών.

 

 

Φτιάξε το πάζλ με τον Πρωτεσίλαο.

Click to Mix and Solve