Περισσότερα
ΕΔΩ. |
ΥΛΙΚΑ:
2
φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι
τσαγιού αλάτι ψιλό
2 κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο
3/4 του
φλιτζανιού νερό
3 γαρίφαλα για
τα μάτια και το στόμα
1
οδοντογλυφίδα |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε
όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε. 2.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη. 3.
Παίρνουμε λίγη και την πλάθουμε δίνοντας το σχήμα που επιθυμούμε.
Προσθέτουμε δύο λωριδούλες χιαστί για τα χέρια του. 4.
Σφηνώνουμε
τα γαρίφαλα για μάτια και στόμα. Στο πάνω μέρος του κεφαλιού κάνουμε
μία τρύπα με την οδοντογλυφίδα
5. Ψήνουμε μέχρι να
σκληρύνουν. Όταν κρυώσουν περνάμε μία κλωστούλα από την τρύπα και
κρεμάμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ |