Βασιλόπιτα ή κέικ
Σχολικό έτος 2019-2020, Τάξη Δ2.


Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη την τελευταία μέρα πριν κλείσουμε για Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα γλυκό εύκολο στην κατασκευή του και ιδανικό για την τάξη, αφού δε χρειάζεται μίξερ και απαιτεί αρκετές κινήσεις για να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά. Απλώς πρέπει να φτιαχτεί την πρώτη διδακτική ώρα, να ψηθεί και να φαγωθεί την τελευταία διδακτική ώρα. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής οι μαθητές έγραψαν τη συνταγή στο τετράδιό τους (παραγωγή γραπτού λόγου).

Βασιλόπιτα
 

 

 

 
Περισσότερα ΕΔΩ.
 

 

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. αλεύρι φαρινάπ

1 κούπα λάδι

5 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2 βανίλιες

1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας

1 φακελάκι άσπρα μύγδαλα

Άχνη ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. 

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τον χυμό στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. 

Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.


Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Μόλις το κέικ κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με αμύγδαλα.

Δημιουργός Copyright © 2019-2020,
Μυλωνάκη Δήμητρα
,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/09/2023

 
 
counter free