Ζαχαροπλαστική στην τάξη:
Βασιλόπιτα ή κέικ Σχολικό έτος 2019-2020,
Τάξη Δ2.
Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη την τελευταία μέρα
πριν κλείσουμε για Χριστούγεννα.
Πρόκειται για ένα γλυκό εύκολο στην κατασκευή του και ιδανικό για
την τάξη, αφού δε χρειάζεται μίξερ και απαιτεί
αρκετές κινήσεις για να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά. Απλώς πρέπει να
φτιαχτεί την πρώτη διδακτική ώρα, να ψηθεί και να
φαγωθεί την τελευταία διδακτική ώρα. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής
οι μαθητές έγραψαν τη συνταγή στο τετράδιό τους (παραγωγή γραπτού
λόγου).
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 180 βαθμούς.
2.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τον χυμό στο μίγμα και
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
4. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας. 5.
Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.
6.
Μόλις το κέικ κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
και στολίζουμε με αμύγδαλα.