Πολιτιστικές Δραστηριότητες

 της πόλης μας

 

Αρχική Σελίδα

 

Καρναβάλι

 

Έκθεση

 

Πολιτιστικά

 

Δενδροφύτευση

 

Οικολογικό Πάρκο

 

Ασχολίες - Παραγωγή

 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
Η Κρύα Βρύση είναι μια ζεστή και φιλόξενη πόλη, με πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο, με ένα τεράστιο κεντρικό πάρκο, σημείο αναφοράς και συναντήσεων, με χώρους και καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής, γεμάτη φυσικές ομορφιές, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στιγμές ευχάριστης διαμονής, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία των ανθρώπων της.

             
Διαθέτει άριστο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης, ένα από τα αρτιότερα και καλύτερα της χώρας που σχεδιάστηκε με την σημερινή του μορφή το 1955, με φαρδιούς  δρόμους, μεγάλα πάρκα και πλατείες, δημόσια κτήρια ( Κέντρο υγείας, δύο Τράπεζες,  τέσσερα Δημοτικά Σχολεία, δύο Γυμνάσια και  ένα Λύκειο) που σχηματίζουν τέλεια οικοδομικά τετράγωνα.
Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει το πρώην Δημαρχείο ενώ στην πόλη λειτουργούν δύο Ιεροί Ναοί, ο παλιός της Γεννήσεως του Σωτήρος και ο νέος, στο Νέο Συνοικισμό της Αγίας Κυριακής. Η Κρύα Βρύση είναι χωρισμένη σε συνοικίες-γειτονιές που φέρουν άτυπα τα εξής ονόματα: ΒΑ τα "Τουρκοφώνικα", Ανατολικά τα "Βλάχικα", Ν.Α τα "Αψαλιώτικα", Ν.Δ .τα ' Εντόπικα", Β.Α.ο  "Νέος Συνοικισμός".


Ένα από τα αξιοθέατα που σίγουρα πρέπει να δει ο επισκέπτης της Κρύας Βρύσης είναι το Οικολογικό Πάρκο το οποίο βρίσκεται στο Ν.Α. τμήμα της πόλης, σ' ένα χώρο 100 στρεμμάτων. Οι  επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή της Κρύας Βρύσης μπορούν να μεταφερθούν  οδικώς με λεωφορείο, αυτοκίνητο και μηχανή.    Η πόλη της Κρύας Βρύσης απέχει μόνο 75 km  από τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει στη πόλη Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων του Ν. Πέλλας με καθημερινά δρομολόγια από την πόλη προς τους Υπεραστικούς Σταθμούς Λεωφορείων των γειτονικών πόλεων Έδεσσας, Σκύδρας, Γιαννιτσών και Θεσσαλονίκης αλλά και με τον νομό Ημαθίας την Νάουσα και τη Βέροια.