ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ

 

 

 

ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΘΕΑΣΗ ISS ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ HUBBLE

O ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΣΤΡΟΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

'ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

Tο Εργαστήριο αυτό βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νικηφόρου. Είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της Φυσικής της τεχνολογίας και της γνώσης
Ολοκληρώθηκε με προσωπική εργασία και έξοδα πολλών φίλων του τους οποίους και ευχαριστούμε...

Η είσοδος στο χώρο αυτό είναι ελεύθερη. Επισκέπτες μπορεί να είναι σχολεία αλλά και ιδιώτες κατόπιν όμως συνεννόησης στα τηλέφωνα 2521090218 ή 6944305431 

Αφιέρωμα της ΕΡΤ 3 στο Εργαστήριο μας 

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, γενική άποψη του χώρου και εξοπλισμός αστρονομικών παρατηρήσεων
.

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ

Τα εκθέματα μας

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Το σπίτι των ψευδαισθήσεων (Ames Room) είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε και μας προσφέρθηκε από τον κ. Ιεροκλή Σαββίδη και την εταιρεία φωτοβολταϊκών Ptolemeo. Στο εσωτερικό του έχει αλλοιωθεί το κλασσικό παραλληλεπίπεδο σχήμα ενός δωματίου με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος του εξωτερικού παρατηρητή να αντιλαμβάνεται εσφαλμένα το μέγεθος των ατόμων που βρίσκονται στ ο εσωτερικό του όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

ΗΛΙΑΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

Στο χώρο μας έχει δημιουργηθεί ένα πάρκο Ηλιακών ρολογιών που περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα είδη Ηλιακών ρολογιών.

ΠΟΛΙΚΟ ΡΟΛΟΪ

ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΡΟΛΟΪ

ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΡΟΛΟΪ

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΡΟΛΟΪ

ΑΝΑΛΗΜΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟΪ

ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΡΟΛΟΪ

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΛΟΪ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΟΛΟΪ

ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

 

ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Ο Πυθαγόρας, κατά την τοπική παράδοση της Σάμου, είχε φτιάξει μια τέτοια κούπα εφαρμόζοντας τους νόμους της Φυσικής για να πίνει με μέτρο το κρασί.
Εσωτερικά, είχε μία γραμμή που όριζε ως που έπρεπε να γεμίσει κανείς. Μια στάλα παραπάνω και η κούπα άδειαζε όλο το κρασί της από μία κρυφή οπή στη βάση. Καλείται επίσης "κούπα του δικαίου" διότι πλην της υδραυλικής, αντανακλά και μία από τις βασικές αρχές του δικαίου, αυτήν της Ύβρεως και Νεμέσεως. Όταν το όριο ξεπερνιέται (ύβρις), δεν χάνονται μόνον όσα έχουν ξεπεράσει το όριο, αλλά και όλα τα προηγούμενα που είχαν αποκτηθεί (νέμεσις).
 

ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ ΗΡΩΝΑ (Παρουσιαση σχετικού Video)
Η Κρήνη (σιντριβάνι) του Ήρωνα. Είναι μια υδραυλική μηχανή που εφευρέθηκε τον 1ο μ.Χ. αιώνα από τον αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό και εφευρέτη Ήρωνα στην Αλεξάνδρεια.
Η κατασκευή δείχνει έναν τρόπο με τον οποίο η βαρυτική δυναμική ενέργεια του νερού, σε συνδυασμό με την πίεση του εγκλωβισμένου αέρα, προκαλεί εκτόξευση του νερού πιο ψηλά από την ελεύθερη στάθμη του.
 

ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟΥ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Το 1650, ο Otto-von-Guericke, δήμαρχος τότε της πόλης του Μαγδεμβούργου, κατασκεύασε την πρώτη αντλία κενού με την οποία αργότερα έκανε και την περίφημη παράσταση, με τα ημισφαίρια του Μαγδεμβούργου. Κατασκεύασε δύο χάλκινα κοίλα ημισφαίρια διαμέτρου 50 περίπου εκατοστών και μια μέρα παρουσία θεατών προσάρμοσε τα δύο ημισφαίρια ώστε να δημιουργηθεί μια κοίλη σφαίρα, αφαίρεσε με την αντλία τον αέρα από τα ημισφαίρια και . . . . τα ημισφαίρια ήταν αδύνατον να αποσπαστούν το ένα από το άλλο ακόμη και στην περίπτωση που τα τράβαγαν προς αντίθετες κατευθύνσεις οκτώ άλογα από κάθε πλευρά.
Όταν επέτρεψε να εισέλθει αέρας στο εσωτερικό της μεταλλικής σφαίρας, τα ημισφαίρια άνοιξαν μόνα τους.
 

ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ  ΗΡΩΝΑ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Η κατασκευή αυτή είναι μια παραλλαγή της Αιολόσφαιρας που σχεδίασε ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς  και θεωρείται η πρώτη θερμική μηχανή πρόγονος των σύγχρονων ατμομηχανών.
Ο ατμός που παράγεται στην κοίλη σφαίρα από το βρασμό του νερού που περιέχει, εξέρχεται από τα δύο ακροφύσια της σφαίρας τα οποία είναι σχήματος "Γ" και αντίθετα τοποθετημένα μεταξύ τους.
Ο παραγόμενος ατμός βγαίνει υπό πίεση και περιστρέφει τη σφαίρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι στη λειτουργία αυτή (κίνηση δι' εκτονώσεως αερίου) στηρίζεται η κίνηση των σύγχρονων πυραύλων και αεριωθουμένων.
 

ΚΟΧΛΙΑΣ ΤΟΥ  ΑΡΧΙΜΗΔΗ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Το υδραυλικό αυτό όργανο εφευρέθηκε από τον Αρχιμήδη όταν επισκέφθηκε την Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Πτολεμαίου του Φιλάδελφου.  Εκεί εμπνεύστηκε τον κοχλία και τον κατασκεύασε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους χωρικούς να αντλήσουν νερό από το Νείλο. Χρησίμευε στην άντληση ύδατος από ένα χαμηλό επίπεδο σ' ένα άλλο υψηλότερο.
Οι χρήσεις του από την αρχαιότητα έως σήμερα είναι πολλές: άρδευση αγροτικών καλλιεργειών, απαλλαγή μεταλλείων από λιμνάζοντα ύδατα, άντληση υδάτων από τα έγκατα των πλοίων και άλλες.
Χρησιμoπoιείται έως σήμερα σε πολλές χώρες, αναπτυγμένες ή μη, με πολλές μορφές και ποικιλία χρήσεων.
 

ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ ΗΡΩΝΑ

ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΝΑ

ΚΟΧΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ

ΔΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΣΙΟΥ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Πρόκειται για μια πολύ απλή κατασκευή, που αποτελείται από ένα πλαστικό μπουκάλι και ένα δοκιμαστικό σωλήνα κλεισμένο με φελλό που έχουμε τρυπήσει.
Όταν πιέζουμε το μπουκάλι παρατηρούμε ότι ο δοκιμαστικός σωλήνας βυθίζεται και όταν το αφήνουμε, ο σωλήνας επιπλέει και πάλι.
Καθώς πιέζουμε το μπουκάλι, εισέρχεται νερό μέσα στο σωλήνα, αυξάνεται το βάρος του και βυθίζεται.
Τα υποβρύχια αλλά και τα ψάρια αναδύονται και καταδύονται με βάση αυτή την αρχή.
 

ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΦΑΙΡΩΝ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Γνωρίζουμε ότι αν αφήσουμε ένα σώμα να πέσει από κάποιο ύψος και να συγκρουστεί με το έδαφος κατά την επιστροφή του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το αρχικό ύψος.
Γιατί στην κατασκευή αυτή η μικρή πάνω σφαίρα φαίνεται να παραβιάζει αυτή τη βασική αρχή της φύσης; Τι θα συμβεί αν επάνω βρίσκεται η μεγαλύτερη σφαίρα;
 

Ο ΚΩΝΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΨΗΦΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Είναι γνωστό ότι όλα τα σώματα, όταν αφαιθούν ελεύθερα κινούνται προς τα κάτω.
Ο Κώνος όμως αυτός αντί να κατηφορίζει, προτιμά να ανηφορίζει!
Παραβιάζεται ο νόμος της βαρύτητας ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
Οι διατάξεις αυτές εκμεταλλεύονται το φαινόμενο της ταχύτερης και καλύτερης διάδοσης του Ήχου στα στερεά απ ότι στα αέρια καθώς και τη δράση των αντηχείων.
 

ΔΙΝΟΡΕΥΜΑΤΑ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Αφήστε σφαιρίδια από διαφορετικά υλικά να πέσουν μέσα από τους σωλήνες και συγκρίνετε τους χρόνους πτώσης τους.
Γιατί το μαγνητισμένο σφαιρίδιο καθυστερεί μέσα στο χάλκινο σωλήνα αν και ο χαλκός δε μαγνητίζεται;

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με τη διάταξη αυτή θα δείτε πως μεταβάλλεται το βάρος ενός αντικειμένου όταν μεταφέρεται από τη Γη σε άλλους πλανήτες και στον Ήλιο.

ΗΛΙΑΚΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟ

Το κάτοπτρο αυτό συγκεντρώνει τις ακτίνες του Ηλίου σε ένα σημείο (εστία του) με αποτέλεσμα την ταχύτατη θέρμανση κάθε αντικειμένου που βρίσκεται εκεί.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ

Η διάταξη αυτή εκμεταλλεύεται το φαινόμενο της ανάκλασης και δημιουργεί την ψευδαίσθηση του άπειρου βάθους στο εσωτερικό της. 

ΔΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΣΙΟΥ

ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΦΑΙΡΩΝ

Ο ΚΩΝΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΨΗΦΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΑ

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΑ-ΑΝΤΗΧΕΙΟ

ΔΙΝΟΡΕΥΜΑΤΑ

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΗΛΙΑΚΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟ

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ (εσωτερικό)


ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
ΣΕ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ
Το σύστημα αποτελείται από δύο αντικριστά παραβολικά κάτοπτρα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Όταν κάποιος ψιθυρίσει στον κύκλο που βρίσκεται μπροστά από το ένα κάτοπτρο, ο ψίθυρος ανακλάται, οδηγείται στο άλλο κάτοπτρο και θα ακουστεί από τον ακροατή μπροστά από τον κύκλο του δευτέρου κατόπτρου.
 

ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Η διάταξη αποτελείται από κρεμασμένες σφαίρες του μπιλιάρδου που εφάπτονται μεταξύ τους. Τραβήξετε την πρώτη σφαίρα από τη θέση ισορροπίας της και αφήστε την ελεύθερη, αυτή θα σταματήσει μόλις προσκρούσει στη δεύτερη και η τελευταία θα εκτιναχτεί με την ίδια ορμή που προσέκρουσε η πρώτη.
Αν τραβήξετε δύο σφαίρες, τότε δύο σφαίρες θα εκτιναχτούν.

ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ
Ανεβείτε στην καρέκλα και δεθείτε με τη ζώνη ασφαλείας.
Κρατήστε σε κάθε χέρι από ένα αλτήρα και ζητήστε από κάποιον να σας περιστρέψει ενώ έχετε τα χέρια σας τεντωμένα στην έκταση.
Μαζέψτε τα χέρια σας κοντά στο στήθος και νιώστε την επιτάχυνση της καρέκλας.

ΡΟΔΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ                                        

Δοκιμάστε να στρίψετε τη ρόδα όταν αυτή περιστρέφεται και όταν είναι ακίνητη. Συγκρίνετε τη δυσκολία που θα συναντήσετε σε κάθε περίπτωση.

ΠΟΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Το φυσικό φως είναι σύνθεση πολλών κυμάτων των οποίων τα επίπεδα ταλάντωσης βρίσκονται σε τυχαίες διευθύνσεις.Υπάρχουν κάποια υλικά (πολωτές) μέσα από τα οποία διέρχεται μόνο το φως που τα επίπεδα ταλάντωσης των κυμάτων που το αποτελούν βρίσκονται σε μια ορισμένη διεύθυνση.
Τι θα συμβεί αν το φυσικό φως περάσει μέσα από δύο διαδοχικούς πολωτές;
Κοιτάξτε μέσα από τη διάταξη και περιστρέψτε τον ένα πολωτή.

ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Στις κατασκευές αυτές εξαφανίζεται ένα αντικείμενο που εισέρχεται ανάμεσα στις δύο οπές του κουτιού.
Τα φαινόμενα που εκμεταλλευόμαστε για να πετύχουμε την εξαφάνιση είναι η ανάκλαση του φωτός σε επίπεδο κάτοπτρο (καθρέφτη) ή η διάθλαση του όταν περνά από τον αέρα στο γυαλί και κατόπιν στο νερό και η αίσθηση που έχουμε για το φως ότι ταξιδεύει ευθύγραμμα.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΙΑΘΛΑΣΗΣ
Κάθε υλικό χαρακτηρίζεται από το δείκτη διάθλασης του n, έναν αριθμό που δείχνει πόσο γρήγορα κινείται μια ακτίνα φωτός στο υλικό αυτό.
Όταν το φως περνά από ένα υλικό σε κάποιο άλλο στο οποίο κινείται με διαφορετική ταχύτητα αλλάζει διεύθυνση κίνησης (το φαινόμενο ονομάζεται διάθλαση).
Τι συμβαίνει όταν το φως κινείται σε υλικά που έχουν τον ίδιο δείκτη διάθλασης όπως σε αυτή την κατασκευή;

ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΚΥΛΑΝΕ (Παρουσίαση σχετικού Video)
Στην κατασκευή αυτή έχουμε δύο διαδρομές που ξεκινάνε από το ίδιο ύψος και καταλήγουν στο ίδιο ύψος πιο χαμηλά από το αρχικό. Η μία διαδρομή έχει μεγαλύτερο μήκος από την άλλη.
Αν αφήσουμε ταυτόχρονα δύο σφαίρες στην αρχή κάθε διαδρομής μαντέψτε ποια θα φτάσει πρώτη στο τέλος;

ΤΡΟΧΑΛΙΕΣ (Παρουσιαση σχετικού Video)
Στην κατασκευή αυτή προσπαθούμε να ανυψώσουμε δύο ίσα βάρη χρησιμοποιώντας μια απλή ή μια πολλαπλή τροχαλία. Σε ποια περίπτωση θα ασκήσουμε μεγαλύτερη δύναμη; Ισχύει ο χρυσός κανόνας της μηχανικής; 
 

ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ

KOYNIA TOY ΝΕΥΤΩΝΑ

ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ

ΡΟΔΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ

Πόλωση του Φωτός

Ανάκλαση του Φωτός

Διάθλαση του Φωτός

Δείκτης Διάθλασης

Διαδρομές Σφαιρών

Τροχαλίες

                             ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 5790
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 102
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019 - 2020
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 30
2 Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ 43
3 Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ 40
4 Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 49
5 Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ 66
6 Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 36
7 Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΑΒΑΛΑΣ 100
8 Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΌ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 30
9 Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 36
10 Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 7ο και 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 49
11 Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΤΑΓΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ 70
12 Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 14ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 45
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 594

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 - 2019
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 63
2 Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 120
3 Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 36
4 Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΌ ΑΘΗΝΑ 55
5 Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 30
6 Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 90
7 Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ 42
8 Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ 59
9 Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 49
10 Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 42
11 Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 57
12 Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 20
13 Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 35
14 Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 80
15 Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 57
16 Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΡΑΜΑΣ 30
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 865
       
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 - 2018
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 47
2 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ 39
3 Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ  39
4 Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 58
5 Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 31ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 21
6 Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 51
7 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 ΕΠΑΛ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 54
8 Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ 53
9 Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΡΓΙΩΝ 40
10 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ 37
11 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 19ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 38
12 Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 111
13 Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 58
14 Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΑΣΟΥ 10
15 Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΩΛΑΚΑ 27
16 Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 75
17 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ 29
18 Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 84
19 Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ 47
20 Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 85
21 Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣΤΗΣ 51
22 Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ 95
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 1149
     
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 - 2017
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 35
2 Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 85
3 Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 58
4 Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ 56
5 Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 93
6 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΒ.  43
7 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 4ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ 53
8 Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 95
9 Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ 15
10 Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 99
11 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 37
12 Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 57
13 Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 60
14 Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 23
15 Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ - Ν. ΣΕΒΑΣΤ.  73
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 882
     
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 - 2016
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 166
2 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 ΘΕΡ. ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ 16
3 Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ 113
4 Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 35
5 Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 88
6 Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΟΞΑΤΟΥ 50
7 Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ 80
8 Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 138
9 Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ  51
10 Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 36
11 Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 15
12 Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 37
13 Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 26
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 851
     
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 - 2015
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 Γυμν. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 21
2 Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΕΝΔΡΟΥ 25
3 Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 61
4 Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 112
5 Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ 18
6 Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 ΓΚΡΟΥΠ ΑΠΌ ΑΘΗΝΑ 18
7 Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 50
8 Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 140
9 Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 32
10 Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 60
11 Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 39
12 Τρίτη, 5 Μαΐου 2015 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 107
13 Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 70
14 Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 80
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 833
     
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 - 2014
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 50
2 Τρίτη, 1 Απριλίου 2014 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 120
3 Τρίτη, 8 Απριλίου 2014 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 45
4 Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 30
5 Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 ΓΚΡΟΥΠ ΑΠΌ ΑΘΗΝΑ 25
6 Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ 75
7 Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 155
8 Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ 60
9 Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 29
10 Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 27
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 616Last modified: 02/01/20.