ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ

 

 

 

ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΘΕΑΣΗ ISS ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

O ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας ο Πήγασος ιδρύθηκε το 2010, έχει έδρα στο Νικηφόρο Δράμας και έχει στόχο μεταξύ άλλων να φέρει τους μαθητές αλλά και το ευρύτερο κοινό σε επαφή με τον κόσμο της Αστρονομίας αλλά και της επιστήμης γενικότερα.

Από την ίδρυση του ο σύλλογος μας προχώρησε στη διοργάνωση εκδηλώσεων με προσκεκλημένους ομιλητές πανεπιστημιακούς καθηγητές Φυσικής και Αστρονομίας.

Θεσμοθέτησε τη βράβευση των μαθητών της περιοχής που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας.

Σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νικηφόρου και το Δήμο Παρανεστίου κατασκεύασε στον αύλειο χώρο του σχολείου το υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και το πάρκο ηλιακών ρολογιών.

Ο χώρος αυτός είναι ελεύθερα προσβάσιμος τόσο από σχολεία όλων των βαθμίδων όσο και από το ευρύτερο κοινό. Κάθε χρόνο μας επισκέπτονται και ξεναγούνται δωρεάν περισσότεροι από 1000 μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών.

Το 2019 κατασκευάσαμε το πρώτο και μοναδικό Αστρονομικό παρατηρητήριο που λειτουργεί σε δημόσιο ελληνικό σχολείο. Το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τις 30.000 Ευρώ και καλύφθηκε σχεδόν όλο από δωρεές.

Έκτοτε το παρατηρητήριο ασχολείται με την εκλαΐκευση της  Αστρονομίας, την αστροφωτογράφηση αλλά και με την επιστημονική έρευνα.

Το 2023 κατόπιν δωρεάς από την ΑΜΚΕ ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ αγοράσαμε τον ψηφιακό προβολέα και σχεδιάζουμε την κατασκευή ενός πλανηταρίου στο Νικηφόρο.

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Μαρτίου 2023 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του συλλόγου με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Δογραμματζίδης Μ., αντιπρόεδρος Ελευθεριάδης Χ., ταμίας Σαμαρά Ιορδάνα, γραμματέας Πατσιάβρα Υπερμαχία, μέλη Καραγιανίδης Αρχ. Ελευθερίου Μαυρουδής,  Χατζηπαναγιώτου Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Last modified: 12/18/23.