Ευχαριστούμε που μας έδειξες το δρόμο.

Μιά φορά βρήκα στο youtube ένα βιντεάκι που προπαγάνδιζε οτι Θεός δέν υπάρχει, διότι οι προς τον Θεό προσευχές όχι πάντα εκπληρώνονται. Καθώς σκεφτόμουν αυτό, άκουσα απο το δρόμο, κάτω απο το παράθυρόμου, κάποιο παιδάκι να λέει φωναχτά "ευχαριστούμε που μας έδειξες το δρόμο". Τα λόγια αυτά ήταν σημαδιακά, όπως είναι συχνά, άν όχι πάντοτε, τα λόγια που τυχαία ακούμε απο παιδιά στο δρόμο. Τα λόγια αυτά ήθελαν να με διδάξουν οτι ο Θεός εκπληρώνει τις προσευχέςμας κ τις επιθυμίεςμας με το να μας δείχνει το σωστό δρόμο για να τις εκπληρώσουμε. Δέν μας πηγαίνει στον τόπο που θέλουμε να πάμε, αλλα μας δείχνει τον δρόμο για να πάμε εκεί. Δέν μας δίνει έτοιμα τα αγαθά, αλλα μας δείχνει τον σωστό τρόπο να τα αποκτήσουμε. Όποιος δέν ακούει τον σωστό τρόπο, είναι σάν τον κλέφτη που μή θέλοντας να αποκτήσει αγαθά μέσω έντιμης εργασίας, τα στερείται ή προσπαθεί να τα κλέψει. Ο κλέφτης κ ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται, ή μόνο για λίγο. Όποιος όμως σέβεται τους τρόπους που έχει δείξει ο Θεός, λέει:

"Ευχαριστούμε που μας έδειξες το δρόμο".IN ENGLISH

42  49   2    8  7    3  46  45 48  43   9    1 4     6  44  47

洗頭吉日 εδώ θα βρείτε τις μέρες που είναι ευμενείς για λούσιμο του κεφαλιού.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε οτι οι μισές μέρες είναι ευμενείς για λούσιμο του κεφαλιού, δηλαδή άν λουστείς τότε θα έχεις κάποιο πολύ ευνοϊκές συνέπειες, ενώ οι άλλες μισές δυσμενείς: άν λούσεις το κεφάλισου τότε, έχεις πολύ ανεπιθύμητες συνέπειες. Έτσι, επιλέγοντας τις ευμενείς μέρες για λούσιμο του κεφαλιού και αποφεύγοντας τις δυσμενείς προς τούτο, φέρνεις στη ζωήσου όλα τα καλά και αποφεύγεις κάθε είδους μιζέρια. Τώρα θα ρωτήσετε: 1. Είναι δυνατόν; 2. Και γιατί αυτό; 3. Και άν απλώς βρέξεις με νερό τα μαλλιάσου; 4. Και άν όντως είναι έτσι, γιατί όλοι οι άνθρωποι δέν εφαρμόζουν έναν τόσο εύκολο τρόπο, απλή επιλογή ημερών για λούσιμο, να γίνουν ευτυχισμένοι; Σας απαντώ σε όλα αυτά:

1. Ναί, είναι αλήθεια, το έχω δοκιμάσει για αρκετά χρόνια, και το έχω δεί και σε άλλους, άν λούσεις το κεφάλι στη μέρα που σημειώνεται, έχεις όντως τις αντίστοιχες συνέπειες.

2. Ο λόγος είναι οτι απο τότε που δημιουργήθηκαν οι μέρες και οι νύχτες, η κάθε ημέρα, όπως και η κάθε άλλη χρονική μονάδα έχει τον δικότης χαρακτήρα, το δικότης πνεύμα, και είναι ορισμένη για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Βασικά, η δυνατότητα του καλού και του κακού έχει μοιρασθεί παντού: μεταξύ των ημερών, μεταξύ των τόπων, μεταξύ των φυτών, μεταξύ των ζώων, μεταξύ των ανθρώπινων τάξεων, και σε κάθε τί άλλο. Είναι όπως η διάκριση μεταξύ ημέρας και νύχτας. Αφού υπάρχει μέρα, πρέπει να υπάρχει και νύχτα. Καθώς λένε οι λαοί της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ο Θεός δέν έβαλε το καλό και το κακό μαζί στον ίδιο τόπο πουθενά, διότι άν τα έβαζε μαζί θα αλληλομάχονταν και θα αλληλοεξοντώνονταν. Και άν ρωτάτε τη γνώμημου, σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να διαλέγει το καλό και να αποφεύγει το καλό, όπως π.χ. τρώμε το ροδάκινο και πετάμε το κουκούτσιτου. Βέβαια, το κουκούτσι δέν είναι απολύτως κακό, όντως το κάθε τί στον κόσμο έχει τη δικήτου χρησιμότητα, πάντως το κουκούτσι του ροδάκινου δέν είναι για φάγωμα, άν το καταπιείς θα σε πειράξει. Το ίδιο και οι ημέρες, δέν υπάρχουν μέρες απολύτως κακές, αλλα υπάρχουν μέρες ακατάλληλες για λούσιμο του κεφαλιού. Διότι ναί μέν ο Θεός έφτιαξε όλες τις ημέρες, αλλα δέν τις έφτιαξε όλες για τις ίδιες δραστηριότητες, όπως επίσης ο Θεός έφτιαξε και τη μέρα και τη νύχτα, αλλα η μέρα είναι για να εργαζόμαστε και η νύχτα για αναπαυόμαστε. Το Σάββατο έχει ορισθεί για ανάπαυση. Αλλα και η κάθε μέρα και η κάθε ώρα έχει ορισθεί για κάτι, και δέν ήταν δυνατόν η Αγία Γραφή, και καμία Γραφή, να συμπεριλάβει όλες τις χρονικές μονάδες για το τί είναι κατάλληλες. Το Σάββατο συμπεριλήφθηκε στις 10 εντολές, διότι άν η ανάπαυση παραμεληθεί, καμιά δουλειά δέν θα γίνει σωστά. Δώστε όμως πολύ προσοχή στο κείμενο της Αγίας Γραφής που λέει οτι υπάρχει καιρός για το κάθε τί: άλλος είναι ο καιρός για να χτίσεις, άλλος για να γκρεμίσεις, κ.ο.κ. Το κινέζικο ημερολόγιο, άν και δέν γνωρίζει εντελώς τα πάντα απο χρονικές μονάδες, είναι ωστόσο απο πρακτικής απόψεως το πληρέστερο που υπάρχει για τον ορισμό των δραστηριοτήτων.

3. Ναί, και μόνο το να βρέξεις το κεφάλισου την ορισμένη μέρα, έχει, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, τις ίδιες συνέπειες που έχει το να το λούσεις κανονικά· ακόμη και το να βραχούν τα μαλλιάσου απο τη βροχή, χωρίς και να το θέλεις, έχει συνέπειες σάν να έλουσες τα μαλλιάσου εκείνη τη μέρα. Το ίδιο και άν βραχούν τα μαλλιάσου κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα. Αυτά τα ξέρω απο εμπειρία αρκετών χρόνων. Και μάλιστα οι συνέπειες απο το λούσιμο ανάλογα με την ημέρα, εμφανίζονται πολύ γρήγορα, συχνά αυθημερόν, κάποτε μέσα σε μιά εβδομάδα.

4. Γιατί λοιπόν αυτή η γνώση δέν έγινε γνωστή σε όλους τους ανθρώπους, που θα μπορούσαν έτσι πολύ εύκολα να έχουν όλα τα καλά και να αποφεύγουν όλα τα δυσάρεστα; Διότι δέν αξίζουν όλοι να έχουν αυτήν τη γνώση. Άν ήσουν Θεός, θα έδειχνες τον δρόμο της ευτυχίας σε έναν άνθρωπο που δέν σε σέβεται, δέν σε φοβάται, δέν σε αγαπά, σε έναν άνθρωπο που δέν θέλει να εφαρμόζει το θέλημασου; Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτήν την εποχή είτε δέν πιστεύουν στο Θεό, είτε πιστεύουν μέν αλλα θεωρούν οτι ο Θεός κάθεται απαθής στον ουράνιο θρόνοτου χωρίς να ενδιαφέρεται για το τί κάνει ο άνθρωπος, είτε θέλουν να πιστεύουν οτι υπάρχουν δραστηριότητες ηθικώς αδιάφορες, που δέν φέρνουν συνέπειες καλές ή κακές στη ζωή, άρα νομίζουν οτι επι το πλείστον μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν όποτε θέλουν χωρίς να νοιαστούν να μάθουν. Σε τέτοιους ανθρώπους δέν πρόκειται να αποκαλυφθεί τέτοια γνώση, και άν ακόμη διαβάζουν αυτά που γράφω εδώ, θα γελάσουν, θα περιφρονήσουν, θα απορήσουν, πάντως δέν θα εφαρμόσουν. Και δέν τους αξίζει να εφαρμόσουν αυτό το τόσο απλό σύστημα. Η ευτυχία είναι πολύ εύκολο να αποκτηθεί: ο άνθρωπος πλάσθηκε μέσα σε έναν παράδεισο. Ακόμη και όταν εκδιώχθηκε απο τον παράδεισο, ο Άβελ με ευσεβείς θυσίες που έκανε απέκτησε ευτυχία στη ζωή. Ο Κάιν όμως δέν θέλησε να ακολουθήσει το παράδειγμα, για να γίνει και ο ίδιος ευτυχισμένος· αντίθετα, και του αδερφούτου την ευτυχία να καταστρέψει θέλησε. Οι σημερινοί άνθρωποι σπάνια μοιάζουν με τον Άβελ· συνήθως πλησιάζουν περισσότερο προς τον Κάιν. Γι’ αυτό και λίγοι είναι αυτοί που θα θελήσουν να επωφεληθούν απο τέτοια γνώση. Και για αυτούς τους «ελαχίστους» θεωρώ υποχρέωσημου να μεταφράσω το κινέζικο κείμενο. Άλλωστε, πρέπει να πούμε, το κείμενο αυτό δέν βρίσκεται στο διαδίκτυο σε καμιά δυτική γλώσσα. Μπορεί να έχει μεταφραστεί σε κάποιο βιβλίο, αλλα δέν έχει γίνει γνωστό εκτός ίσως σε ελάχιστους. Κυκλοφορεί μέσα στο κινέζικο ημερολόγιο που τυπώνεται πρίν την αρχή κάθε σεληνιακού έτους. Στο διαδίκτυο, το κείμενο αυτό το έχω βρεί μόνο σε δύο ιστοσελίδες, απο όσο μπορώ να θυμηθώ, έτσι απαλλάχθηκα απο τον κόπο να γράφω ψηφιακά τα κινέζικα. Έχω όμως συγκρίνει με το έντυπο ημερολόγιο. Δίνω την αρίθμηση της κάθε ημέρας και όπως δίνεται στο κινέζικο βιβλίο, καθώς και σύμφωνα με την ινδική ορολογία, όπως γράφεται στο “panchanga”, το ινδικό ημερολόγιο που μπορείτε να κατεβάσετε απο www.VedicAstrologer.org ή www.SriJagannath.org Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, πάτε στην καρτέλα Miscellany, και απο εκεί στην καρτέλα Panchanga, όπου θα βρείτε σε ποιά μέρα βρίσκεται η Σελήνη, με ακρίβεια λεπτού. Το τυπικό κινέζικο ημερολόγιο αριθμεί τις μέρες του σεληνιακού μήνα όπως στη σελίδα: http://users.sch.gr/ioakenanid/abstinencecalendar.htm

Εν συνεχεία, ιδού η λίστα που λέει τί συνέπειες θα έχεις άν λούσεις το κεφάλισου την αντίστοιχη ημέρα της Σελήνης:

初一 Sukla Pratipat  短命 1η μέρα της Σελήνης, κονταίνεις τη ζωήσου.

初二 Sukla Dwitiya  迪吉 (the handwritten book has instead of ) =enlighten; guide. 2η μέρα της Σελήνης, καθοδηγείσαι προς ευτυχία.

初三 Sukla Tritiya  富貴 3η μέρα της Σελήνης, αποκτάς πλούτη και πολύτιμα αγαθά.          

初四 Sukla Chaturthi  4η μέρα της Σελήνης, αποβάλλεις το «χρώμα»σου (δηλαδή τον ερωτισμόσου. Χάνεις την έλξη που ασκείς στο αντίθετο φύλο, και ακόμη μειώνεις τη σεξουαλικήσου ικανότητα).    

初五 Sukla Panchami  落髮 5η μέρα της Σελήνης, πέφτουν τα μαλλιάσου.    

初六 Sukla Shashthi  損容 6η μέρα της Σελήνης, χάνεις την ομορφιάσου.

初七 Sukla Sapthami  招官 7η μέρα της Σελήνης, προκαλείς επεμβάσεις των ανωτέρωνσου (δυσαρεστείς τους ανωτέρουςσου, οπότε σε επιπλήττουν).

初八 Sukla Ashtami  長命 8η μέρα της Σελήνης, μακραίνεις τη ζωήσου.      

初九 Sukla Navami  宜婚 9η μέρα της Σελήνης, θα συνάψεις αρμονικό γάμο, ή θα βελτιώσεις την αρμονία στη σχέσησου.                                                  

初十 Sukla Dasami  加官 10η μέρα της Σελήνης, προάγεται η κοινωνική (ή επαγγελματική)σου θέση.        

十一 Sukla Ekadasi  眼明 11η μέρα της Σελήνης, τα μάτιασου γίνονται φωτεινά (δηλαδή βελτιώνεις την όρασησου). Σημειωτέον η ημέρα αυτή ορίζεται ώς νηστεία απο κάθε είδος σπόρου, και πρέπει να λουστείς το ξημέρωμα αυτής της ημέρας κατα την ινδική παράδοση, πράγμα που συμφωνεί με αυτό το ημερολόγιο για το λούσιμο των μαλλιών. Η μέρα αυτή είναι ακατάλληλη για θυσίες, οπότε εντελώς ακατάλληλη και για κρεοφαγία, κ αποφύγετε να ανάψετε φωτιά.

十二 Sukla Dwadasi  多厄 12η μέρα της Σελήνης, θα υποστείς πολλές άθλιες καταστάσεις.

十三 Sukla Trayodasi  宜男 13η μέρα της Σελήνης, θα αποκτήσεις αρσενικό παιδί, βελτιώνεις τον ανδρισμόσου.

十四 Sukla Chaturdasi  招財 14η μέρα της Σελήνης, προσελκύεις κέρδη.

十五 Pournimasya  主喜 15η μέρα της Σελήνης, (πανσέληνος), ο κύριος (=εσύ, στην ευγενική γλώσσα) θα έχεις χαρά, θα «πάρεις χαρά».

十六 Krishna Pratipat  大凶 16η μέρα της Σελήνης, θα έχεις μεγάλη κακοτυχία.

十七 Krishna Dwitiya  面黑 17η μέρα της Σελήνης, το πρόσωποσου θα γίνει μαύρο (δηλαδή θα δυσφημισθείς).

十八 Krishna Tritiya  招盜 18η μέρα της Σελήνης, προσελκύεις κλέφτες.

十九 Krishna Chaturthi  不利 19η μέρα της Σελήνης, δέν αποκτάς τα οφέλη που επιθυμείς.

二十 Krishna Panchami 主貧 20η μέρα της Σελήνης, ο κύριος (=εσύ, στην ευγενική γλώσσα) θα φτωχύνεις. Παρεμπιπτόντως, την εικοστή μέρα του κάθε σεληνιακού μήνα οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι τιμούσαν τον Ήλιο με ύμνους και σπονδές.

念一 Krishna Shashthi 多病 21η μέρα της Σελήνης, θα υποφέρεις απο πολλές ασθένειες.

念二 Krishna Sapthami 吉慶 22η μέρα της Σελήνης, θα έχεις ευτυχία και θα σε θαυμάζουν για την ευτυχίασου.

念三 Krishna Ashtami 大利 23η μέρα της Σελήνης, θα αποκτήσεις μεγάλα οφέλη. Θυμίζω οτι η μέρα αυτή είναι, κατα τη γνώμημου, ακατάλληλη για θυσίες, οπότε εντελώς ακατάλληλη και για κρεοφαγία, κ αποφύγετε να ανάψετε φωτιά.

念四 Krishna Navami 口舌 24η μέρα της Σελήνης, θα υποστείς «γλωσσοφαγιά», δηλαδή φθονερές κακολογίες, κουτσομπολιά εις βάροςσου, συκοφαντίες πίσω απο την πλάτησου.

念五 Krishna Dasami 損目 25η μέρα της Σελήνης, θα χάσεις τα μάτιασου, ή θα μειώσεις την οπτικήσου οξύτητα.

念六 Krishna Ekadasi 大吉 26η μέρα της Σελήνης, θα αποκτήσεις μεγάλη ευτυχία. Σημειωτέον η ημέρα αυτή ορίζεται ώς νηστεία απο κάθε είδος σπόρου, και πρέπει να λουστείς το ξημέρωμα αυτής της ημέρας κατα την ινδική παράδοση, πράγμα που συμφωνεί με αυτό το ημερολόγιο για το λούσιμο των μαλλιών.

念七 Krishna Dwadasi 如常 27η μέρα της Σελήνης, 如常 =commonplace; ordinary; as usual: η ζωήσου κυλάει κανονικά, ήσυχα, χωρίς ανησυχητικές αλλαγές.

念八 Krishna Trayodasi 爭鬥 28η μέρα της Σελήνης, θα μπλεχτείς σε διαμάχες και καβγάδες.

念九 Krishna Chaturdasi 吉兆 29η μέρα της Σελήνης, θα έχεις καλότυχους οιωνούς, που θα εκπληρωθούν.

三十 Amavasya 招鬼 30η μέρα της Σελήνης, (νέα Σελήνη), προσελκύεις εχθρικά δαιμόνια.

Εδώ ολοκληρώθηκε η λίστα που λέει τί συνέπειες θα έχεις άν λούσεις το κεφάλισου την αντίστοιχη ημέρα της Σελήνης.

 

洗頭吉日 here you shall find the days proper for shampooing or washing your hair.

We thank you for showing us the way.

i found on youtube a video propagating that there is no God, because prayers to God are not always fulfilled. While i was thinking of that argumentation, i heard a little child from the street, under my window, loudly saying to some person: "We thank you for showing us the way". Those words were obviously serving as divination, as usually, if not always, words of children in the street that we fortuitously hear are really divinatory. These words were meant to teach me that God fulfills prayers and desires by showing the right way to fulfill; He does not instantly take us to the place we want to go, but shows us the road to go there; He does not give the good things in our hands, but shows us the right way to obtain them. A person who does not care for the right way is like a thief who does not want to earn goods by decent work, therefore has to be deprived or to try stealing. We have a proverb "the thief and the liar can be happy during the first term only". On the other hand, people who respect the ways shown by God, say:

"we thank you for showing us the way".

In the following list you shall see that half days are designated as proper for shampooing hair, this means that by shampooing or getting wet your hair on those days you shall have very good consequences, while the other days are improper, this means that if you shampoo on such days you shall have very undesirable effects. Therefore, by selecting the days proper for shampooing and avoiding the days improper for that, you bring to your life all good things and avoid all kinds of misery. Now you may ask:

  1. Is that really possible?

  2. Why does that happen?

  3. What if you simply get your hair wet?

  4. Supposing it is so, then why do not all people follow this simple way (selecting the days for shampooing) to actually become happy?

To each of these, the answer is:

1. Yes, it is true. I can affirm that from my experience during quite a number of years, I see the results in other people’s life too. If you shampoo or even get wet your hair on a certain day you have the consequences as noted below.

2. The reason is that, since the beginning of days and nights, every day (as also every time unit) has its own character, its own spirit, so it is by nature designated for a specific type of activity. Basically, the potential for good and evil has been distributed everywhere: among days, among places, among plants, animals, human classes, and in every other area. It is analogous to the difference between day and night. Since there is day, there must also be night. As the Central and South America native nations say, God did not put good and bad in the same position, because if he had done so, good and bad would fight against each other until extinguishing each other. If you ask my opinion, this is exactly the purpose of human life: to opt for good and avoid evil, just as when eating a peach we discard the fruit stone. Sure the fruit stone is not absolutely bad, and actually everything in the world has its own usefulness, but anyway the peach stone is not for eating: if you swallow it, it will be bad for you. The same is true for the days, there are no days that are absolutely bad, yet there are indeed days improper for shampooing. Because, yes, it is God who created all days, but He did not create them all for the same activities; just as God created day and night too, but day is for activity while night is for having rest. Similarly, Saturday has been designated for repose. But also, every day and hour too has been designated for something, and it was not practicable for the Scripture or any scripture to include all time units together with what they are proper for. The Sabbath was included in the 10 commandments because if repose is neglected, then no work will be done properly. But please pay very serious attention to the Scripture’s text that affirms that THERE IS A TIME FOR EVERYTHING; e.g., there is time to build and time to demolish, and so on. The Chinese calendar (into which the wisdom of a number of nations has converged), although not aware of absolutely everything related to time units, yet it is the most useful practically and the world’s most complete for selecting days for activities.

3. Yes, even getting your hair wet on a certain day has, at least to a high degree, the same effect as shampooing hair on that day. Even having your hair wet by the rain, even unwillingly, it has consequences as if you shampoo your hair on that day; the same if you get your hair wet by swimming in the sea, for example. I confirm these through the experience of a good number of years. And note that the consequences from shampooing or wetting hair are actually quick to appear: often on the same day, some times within a week.

4. So then, why is this knowledge not known to all people, who then would be able so easily to enjoy all good things and avoid all unpleasant? – Because not all people deserve this knowledge. If you were God, would you show the way to happiness to a person who does not respect or fear you, or does not love you, or to one who does not want to perform your will? Most people in this era either do not believe in God, or believe but still consider that God is sitting indifferent on his throne caring nothing about what people do, or they want to believe that there are morally indifferent activities which bring no good or bad results in life, so therefore they can be confident for doing what they want whenever they want and not even care to learn if it is otherwise. You understand that such knowledge (like days proper for shampooing) cannot be transmitted to such people as described. Even if they read what I am writing here, they will only laugh or scoff, perhaps they can be perplexed, but they will not apply such knowledge to their life; and they do not deserve to apply it. You see, happiness is very easy to attain: man was created in paradise; and even after being expelled from paradise, Abel attained happiness by means of pious sacrifices. Yet Cain did not follow his brother’s example to be happy himself too, instead he even wanted to destroy his brother’s happiness. People of nowadays are rarely similar to Abel; they are usually more close to Cain. This is why few people only will be eager to avail of such knowledge. And exactly for those few, I consider it is my obligation to translate this Chinese text. After all, we must say this text is hardly to be ever found in any European language. Even if it has been translated in a book, it has hardly been known to any people. The text is rare even on the internet; I think it can be found in 2 websites only (these saved me some time of inputting Chinese text). The text is included in the Chinese calendar (the so called 通勝) which is printed and available to buy before the beginning of every lunar year. I have collated the internet text with the book text, it is practically the same. In the list below I give also the Hindu name of every day of the moon, so that you may find the day in the Hindu “panchanga” (calendar); you may download the program from www.VedicAstrologer.org or www.SriJagannath.org, and after installing it, go to “Miscellany”, then “Panchanga”; there the “tithi” or “age of the moon” is found with minute preciseness. The typical Chinese calendar numbers the lunar month days as in this page: http://users.sch.gr/ioakenanid/abstinencecalendar.htm

Here is the list where you may find the consequences of washing your hair on each day of the lunar month:

初一 Sukla Pratipat 短命 if u shampoo on the 1st day of the moon, you shorten your life.

初二 Sukla Dwitiya 迪吉 if u shampoo on the 2nd day of the moon, you are guided to happiness.

初三 Sukla Tritiya 富貴 if u shampoo on the 3rd day of the moon, you gain riches and precious things.

初四 Sukla Chaturthi if u shampoo on the 4th day of the moon, you “shed your colour” (this means: you lose your sex appeal and decrease your sexual potency).

初五 Sukla Panchami 落髮 if u shampoo on the 5th day of the moon, your hair fall out.

初六 Sukla Shashthi 損容 if u shampoo on the 6th day of the moon, you lose your beauty or good looks.

初七 Sukla Sapthami 招官 if u shampoo on the 7th day of the moon, you attract reprimands by your superiors.

初八 Sukla Ashtami 長命 if u shampoo on the 8th day of the moon, you lengthen your life.

初九 Sukla Navami 宜婚 if u shampoo on the 9th day of the moon, you shall have a harmonious married life.

初十 Sukla Dasami 加官 if u shampoo on the 10th day of the moon, you increase (improve) your social status.

十一 Sukla Ekadasi 眼明 if u shampoo on the 11th day of the moon, your eyes will be bright (this means you improve your eyesight). Note also, this is the no-seed fasting, and according to Hindu tradition you must bathe this day as soon as you get up from your bed. That is in agreement to this system. Τhe 11th day of every lunar month is not proper for sacrifices, therefore eat vegetarian at least on this day, and avoid lighting a fire.

十二 Sukla Dwadasi 多厄 if u shampoo on the 12th day of the moon, you shall suffer much misery.

十三 Sukla Trayodasi 宜男 if u shampoo on the 13th day of the moon, you shall have a male child, and you improve your virility.

十四 Sukla Chaturdasi 招財 if u shampoo on the 14th day of the moon, you attract profit to yourself.

十五 Pournimasya 主喜 if u shampoo on the 15th day of the moon, the Lord (=you, in polite Chinese) will rejoice.

十六 Krishna Pratipat 大凶 if u shampoo on the 16th day of the moon, you shall undergo great misfortune.

十七 Krishna Dwitiya 面黑 if u shampoo on the 17th day of the moon, your face will be black (this means you shall be denigrated, you shall be put to shame).

十八 Krishna Tritiya 招盜 if u shampoo on the 18th day of the moon, you attract thieves.

十九 Krishna Chaturthi 不利 if u shampoo on the 19th day of the moon, you will miss the gains that you need.

二十 Krishna Panchami 主貧 if u shampoo on the 20th day of the moon, the Lord (=you, in polite Chinese) will be poor. By the way, on the 20th day of each lunar month the ancient Mesopotamian nations worshipped the Sun with hymns and libations.

廿一 Krishna Shashthi 多病 if u shampoo on the 21st day of the moon, you shall suffer from many illnesses.

廿二 Krishna Sapthami 吉慶if u shampoo on the 22nd day of the moon, you shall have happiness that will be admired.

廿三 Krishna Ashtami 大利if u shampoo on the 23rd day of the moon, you shall have great profit. By the way, I remind that the 23rd day of every lunar month is not proper for sacrifices, therefore eat vegetarian at least on this day, and avoid lighting a fire.

廿四 Krishna Navami 口舌if u shampoo on the 24th day of the moon, you will be “eaten by mouths and tongues” (this Chinese expression means that you will be harmed by sly, inimical, envious, slanderous words behind your back).

廿五 Krishna Dasami 損目if u shampoo on the 25th day of the moon, you shall lose your eyes, or your eyesight will deteriorate.

廿六 Krishna Ekadasi 大吉if u shampoo on the 26th day of the moon, you shall have great happiness. Note also, this is the no-seed fasting, and according to Hindu tradition you must bathe this day as soon as you get up from your bed. That is in agreement to this system.

廿七 Krishna Dwadasi 如常if u shampoo on the 27th day of the moon, your life will be as usually, that is in peace, without sudden or worrying changes.

廿八 Krishna Trayodasi 爭鬥if u shampoo on the 28th day of the moon, you will be entangled in quarrels and conflicts.

廿九 Krishna Chaturdasi 吉兆if u shampoo on the 29th day of the moon, you shall have lucky omens which will come true.

三十 Amavasya 招鬼 if u shampoo on the 30th day of the moon, you attract hostile spirits to yourself.

Above is the whole list where you may find the consequences of washing your hair on each day of the lunar month.

 

κλίκ για επιστροφή
στην αρχική σελίδα

click to return to home page.