Τα γλυκίσματα δεν έλειπαν από το χριστουγεννιάτικο ελληνικό τραπέζι.
Κυρίαρχος ήταν οι τηγανίτες με μέλι και κρασί, όπου το μέλι συμβόλιζε την αφθονία των αγαθών για τον υπόλοιπο χρόνο και το κρασί την ευχή «να μεγαλώνει και να «απλώνει» η οικογένεια σαν την κληματαριά».
Φυσικά δεν έλειπαν και οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα αλλά και οι δίπλες.
Ένα ακόμη παραδοσιακό γλυκό, το οποίο έφεραν οι παπούδες μας από την Μικρά Ασία, είναι το ισλί (κάτι σαν μελομακάρονο γεμιστό με καρύδι).
Φρούτα όπως τα ρόδια και τα μήλα υπήρχαν πάντα στο τραπέζι, έτσι ώστε η οικογένεια να έχει το «ροδοκόκκινο» χρώμα της υγείας.
Tα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων