Βρες τις αντωνυμίες του κειμένου «Δρόμο παίρνω… δρόμο αφήνω!» (α' μέρος)

Προσπάθησε να βρεις τις 38 αντωνυμίες του κειμένου

Λοιπόν, ο Στέλιος απέκτησε ποδήλατο. 'φερε δώρο στη γιορτή ο νονός . Με καθρεφτάκι στο πλάι, με κουδουνάκι στο πλάι, αστραφτερό, όμορφο.
Όλοι ζηλέψαμε σαν είδαμε τον Στέλιο να κάνει τον γύρο της γειτονιάς με το ποδήλατό .
Και χτες ο Στέλιος χτύπησε.
Δεν καταλάβαμε πώς έγινε ακριβώς και τράκαρε, λέει, με οδηγούσε μοτοσικλέτα. Και οι δυο οδηγοί είναι τώρα στο νοσοκομείο.
Δεν είχαμε κέφι για να πάμε στο μάθημα οδικής κυκλοφορίας. Η καρδιά ήταν κοντά στον Στέλιο και στον οδηγό της μοτοσικλέτας. Μα ντραπήκαμε όταν είδαμε τον κύριο Τροχαίο να 'ρχεται και μπήκαμε στην αίθουσα. Φαίνεται πως είχε μάθει τα δυσάρεστα και ήταν συνοφρυωμένος.
ματιάσαμε, κύριε, είπε συντετριμμένος ο Θωμάς.
– Είναι που δεν έβαλε μπλε χάντρα στο τιμόνι… Εγώ 'χα πει πως θα ματιάσουν, πρόσθεσε η Ελένη.
– Παιδιά, βέβαια φταίει που δυστυχήματα έχουμε με ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές. Κι δεν είναι το μάτιασμα, ούτε οι μπλε χάντρες μπορούν να κάνουν , αν δεν ξέρει ο αναβάτης του δίτροχου βασικούς, χρυσούς θα 'λεγα, κανόνες να κυκλοφορεί, να προστατεύεται και να προστατεύει και τον . έφερα γραμμένους. Διαβάστε , να μάθετε απέξω κι ανακατωτά, που λέει ο λόγος, και φροντίστε να μάθουν περισσότερα παιδιά γίνεται.
Πήραμε στα χέρια τα χαρτιά. Κάναμε σκέψεις και συσκέψεις κι αποφασίσαμε να καλέσουμε τα δεκαπενταμελή των σχολείων της περιοχής και να κάνουμε ένα συνέδριο με θέμα « και το ποδήλατό ». Θεέ μου, δουλειά πατήσαμε! Μικροί, μεγάλοι στρωθήκαμε και φτιάξαμε σπουδαία πράγματα.
– Ας πάει πίσω η ύλη. Μετά το συνέδριο θα ανασκουμπωθούμε και θα κερδίσουμε τον καιρό. Έτσι είπαν, κι φιλοτιμηθήκαμε και δώσαμε υπόσχεση πως, ναι, θα διαβάσουμε διπλά και τριπλά μόλις τελειώσει το συνέδριο.
είχε πιάσει ενθουσιασμός, ώστε πιστεύαμε πως κάθε κόπος καταβάλλαμε έσωζε μια ανθρώπινη ζωή.
λέω, μεγάλος ενθουσιασμός!
Το συνέδριο έγινε, ήρθαν και οι αρχές, δηλαδή ο κύριος δήμαρχος, οι διευθυντές των σχολείων, οι γονείς από όλο τον δήμο. Όρθιος ο κόσμος παρακολουθούσε, οι δημοσιογράφοι έκατσαν μπροστά μπροστά, μέχρι και την τηλεόραση φέραμε.