Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η εξομοίωση της κατασκευής μας

Aρχικά το σχεδιάσαμε στο proteus όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί κάνοντας χρήση του compiler CCS C διότι γράψαμε σε γλώσσα C για να λύσουμε με όσο γίνεται λιγότερες γραμμές κώδικα την απεικόνιση της θερμοκρασίας.

Το σχέδιο και ο κώδικας του proteus

heat_coolΈπειτα κάναμε εξομοίωση με τις εικονικές θύρες και κατασκευάσαμε την πλακέτα με το σχεδιαστικό Kicad. Δέστε εδώ......

Μετά προγραμματίσαμε τον pic με τον προγραμματιστή που φτιάξαμε εδώ........

Επίσης σε κάποιο Pc εγκαταστήσαμε Labview 8.5 και συνδέσαμε την σειριακή com1 του Pc με την πλακέτα αυτοματισμού που διαθέτει σειριακή θύρα.

Τέλος για να δούμε τα αποτελέσματα τόσο της θέρμανσης όσο και της ψύξης αλλά και τον έλεγχο όλης της πλακέτας μέσα από το λογισμικό Labview φτιάξαμε μια μακέτα όπως δείχνουν οι επόμενες εικόνες

Εμπρόσθια όψηΕμπρόσθια όψη

 Εσωτερικά του κλειστού χώρου υπάρχει ένας ανεμιστήρας για να ψύχει τον χώρο ήστο να βοηθά να διευκολύνει την μείωση της θερμοκρασίας.

Κάτοψη

 

Η κατασκευή της πλακέτας

Η πάνω όψη της πλακέτας μας με ένα αισθητήρα θερμοκρασίας που αποσπάστηκε από την πλακέτα και τοποθετήθηκε μέσα στην μακέτα για να μετράει την θερμοκρασία στον κλειστό χώρο.

Πλακέτα αυτοματισμού

 

Το υλικό του κυκλώματος

Κάτω από  τον κλειστό χώρο μας για να μας ανεβάζει την θερμοκρασία χρησιμοποιήσαμε ένα σεσουάρ μαλλιών και δυό τροφοδοτικά όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

Υποδομή

Το λογισμικό του κυκλώματος αυτοματισμού

Η παρούσα κατασκευή όσο και οι επόμενες θα γράφονται σε κώδικα C λόγω του μειωμένου αριθμού εντολών που απαιτείται σε σχέση πάντα με την assembly.

 

Labview

 

 

Το front panel με τα όργανα χειρισμού

 

 

 

Το πρόγραμμα διαχείρισης και ελέγχου των αυτοματισμών

Το block diagram με τα εικονίδια αντικείμενα που συνθέτουν το πρόγραμμα.

 

 

Δείτε την λειτουργία του στο youtube σε αυτό το σύνδεσμο

Αυτοματισμοί με Labview