Τα μουσεία της Λάρισας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Παπαδημητρίου Κατερίνα   
Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014 17:36

Στη Λάρισα βρίσκονται τα εξής μουσεία:

Νέο Αρχαιολογικό-Βυζαντινό μουσείο Λάρισας. Είναι το νέο κτήριο στο οποίο μεταφέρθηκε το αρχαιολογικό μουσείο, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, λόγω οργάνωσης της μόνιμης έκθεσης του, με αναδιοργάνωση και αύξηση των εκθέσεων του, και τη δημιουργία νέων εκθέσεων από την βυζαντινή περίοδο.

Η έκθεση περιέχει εκθέματα από τις εξής περιόδους:παλαιολιθική, νεολιθική, αρχαϊκή, κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή. Από το 1957 μέχρι την μεταφορά του στεγαζόταν στο γενί Τζαμί.


Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Το μουσείο φιλοξενεί έκθεση που παρουσιάζει τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα τον πολιτισμό στον Θεσσαλικό χώρο, από τον 16ο αιώνα έως και τα μέσα του 20ου.

Το μουσείο παρουσιάζει τον προβιομηχανικό πολιτισμό στην Θεσσαλική ύπαιθρο, καθώς και σκηνές αστικής ζωής από την πόλη της Λάρισας.Σκοπός του είναι η προβολή και διάσωση του προβιομηχανικού πολιτισμού της Θεσσαλίας.


Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.Βρίσκεται στο Στρατόπεδο Νικολάου Πλαστήρα και στεγάζεται σε 2 πέτρινα κτήρια.Είναι μοναδικό στο είδος του για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η έκθεση του, περιλαμβάνει υλικό από την λειτουργία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ελληνικού στρατού.


Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.Βρίσκεται επί της οδού Ιουστινιανού, στον αύλιο χώρο του 5ου Γυμνασίου - Λυκείου Λάρισας.Στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Πυριτιδαποθήκης
Ιατρικό Μουσείο.

Στο Μνημείο του Ιπποκράτη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στεγάζεται κενοτάφιο Ιατρικό Μουσείο.


Μουσείο Κούκλας.Στεγάζεται στο Μύλο του Παππά.Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.Στην έκθεση του υπάρχουν πάνω από 300 χειροποίητες κούκλες.


Μουσείο Γ.Ι. Κατσiγρα.Βρίσκεται στην Νεάπολη Λάρισας.Η έκθεση του αριθμεί 780 έργα και θεωρείται η τρίτη σπουδαιότερη στην Ελλάδα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014 17:48