«Βραδιά Ερευνητή 2013» – AstroParty στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ και το ΕΚΕΤΑ συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης “Βραδιά Ερευνητή 2013” το AstroParty, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σκοπό να προβάλλει τον ρόλο του ερευνητή στην κοινωνία, το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί δείχνοντας ότι είναι ένας απλός άνθρωπος «κάποιος σαν και εμάς», που προσφέρει τα αποτελέσματα της έρευνάς του στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην προώθηση του επαγγέλματος του ερευνητή ως μια πιθανή καριέρα για τους νέους.

Το AstroParty δίνει επιπλέον την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τον ερευνητή και το επάγγελμά του με διασκεδαστικό τρόπο. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

– Επίσκεψη στο Μουσείο Τεχνολογίας και την περιοδική έκθεση «Αιγαίον».
– Προβολή της ταινίας «Αστροναύτης» στο Πλανητάριο.
– Προβολή της ταινίας «Έβερεστ» στο Κοσμοθέατρο – με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την κατάκτησή του.
– «Blues and Science» – μία πρωτότυπη μουσική/επιστημονική παρουσίαση επίκαιρων ερευνητικών θεμάτων πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική blues-rock από τον Θανάση Κωνσταντόπουλο του ΕΚΕΤΑ και τους “Nick & The Backbone”.
– «Οι ερευνητές τα λένε…» – βραβευμένοι ερευνητές του ΕΚΕΤΑ κάνουν μια σύντομη παρουσίαση μεταφέροντας στο ευρύ κοινό τις εμπειρίες τους στην έρευνα.
– «Το ΕΚΕΤΑ παρουσιάζει…» – έκθεση με τα επιστημονικά επιτεύγματα του ΕΚΕΤΑ.
– «Τρισδιάστατη αλληλεπίδραση» – δημιούργησε το δικό σου avatar και βυθίσου στην εικονική πραγματικότητα, από το Εργαστήριο Οπτικής Πληροφορικής του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ.
– Συμμετοχή ρομπότ που προσομοιώνουν την έννοια της ανακύκλωσης, ρομπότ που χορεύουν, βιομορφικά ρομπότ, ρομπότ DJ και ρομπότ πράσινης ενέργειας από την Robotixlab και τον Μηχανολόγο Ρομποτικής Αντώνη Κάνουρα.
– Εντυπωσιακά πειράματα φυσικής και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια από την ομάδα του ΝΟΗΣΙΣ και τους Physics Partizani του ΑΠΘ.
– Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.
– Έκθεση αερομοντελισμού και πτήσεις μικρών τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.
– Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα από τους Αυτοκινητομοντελιστές της πίστας Top RC της Νεοχωρούδας.
– Η αφίσα του Astroparty 2014 συμπληρώνεται με φωτογραφίες των επισκεπτών.
– Συναυλία των Θανάση Κωνσταντόπουλου του ΕΚΕΤΑ και “Nick & The Backbone” στις 21.30

Είσοδος ελεύθερη από τις 16:00.

AstroParty στο ΝΟΗΣΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *