ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα φρούτα εποχής
- μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- πρώτα χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό.
- Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντ/κο τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί.
Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Γεμίζουμε με φρούτα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι .
Κρέπες (βασική συνταγή)