ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

    Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φρούτα εποχής
  • μέλι ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. πρώτα χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντ/κο τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί.

Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

Γεμίζουμε με φρούτα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι .

Κρέπες (βασική συνταγή)