Λυκούργος Παπαγεωργίου

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής @ ΕΠΑΛ Τήνου

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1979 και έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Πάτρα. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Πατρών το 1997 και σπούδασα Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εργάστηκα ως Firmware Engineer στην Atmel Hellas SA (2001-2002) και ως System Administrator κατά την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης στόλου της Traction Μεταφορικής σε συνεργασία με το ΙΝΒΙΣ (2004-2005). Από το 2005 είμαι εκπαιδευτικός Πληροφορικής στην Τήνο, έχοντας υπηρετήσει στο ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο του νησιού.

Την περίοδο, αυτή ως υπεύθυνος εργαστηρίου Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Τήνου, διερευνώ επιπλέον τρόπους βέλτιστης αξιοποίησης του νέου και του παλιού εξοπλισμού ΤΠΕ, όπως βελτιστοποίηση τοπικού δικτύου, και επιπλέον υπηρεσιών στο σχολείο, όπως LTSP, εσωτερικός Web, DNS & Proxy server κ.α.

Παράλληλα εκπονώ τη διπλωματική μου εργασία, στο μεταπτυχιακό Επιστήμες της Αγωγής του ΕΑΠ με θέμα: Τα Λύκεια ως οργανισμοί μάθησης: συγκριτική μελέτη ΓΕΛ & ΕΠΑΛ, που διερευνά τις διαφορές στην υιοθέτηση του μοντέλου οργανισμός μάθησης στους δύο κύριους τύπους Λυκείων.