Γεύσεις Γειτόνων > Φασόλια με Χταπόδι

Φασόλια με Χταπόδι

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 χταπόδι της επιλογής μας, φρέσκο θαλασσινό αν γίνεται

φασολάκια βιολογικά από τη γη μας

2 λεμόνια

6 γρ. αλάτι

2 γρ. πιπέρι

3 κουταλιές του καφέ λάδι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πέρνουμε το φρέσκο απ' τη θάλασσα χταπόδι, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι με νερό. Το αφήνουμε εκεί για περίπου 40 λεπτά ώστε να μαλακώσει και να βγάλει όλες τις ουσίες του.

 

Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε νερό και 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας λεμόνι. Μέσα σ' αυτό το μπολάκι ρίχνουμε τα φασόλια.

 

Στη συνέχεια παίρνουμε το χταπόδι και τα φασόλια και τα βράζουμε χωριστά για 20 περίπου λεπτά (μόνο με νερό και δίχως να προσθέσουμε τίποτα).

 

Μετά τα βάζουμε και τα δύο μαζί στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 6 γρ. αλάτι και 2 γρ. πιπέρι και τα βράζουμε σε νερό για 25 λεπτά. Τέλος προτού σερβίρουμε προσθέτουμε 1 λεμόνι και 3 μικρές κουταλιές του καφέ λάδι.

 

Πηγή: κυρία Γιούπε (μητέρα του μαθητή Γιούπε Βασίλη)


ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ?

 

Πρόκειται για πολύ εύκολη, απλή και γευστική συνταγή. Σύμφωνα με την παράδοση το φαγητό αυτό το έφτιαχναν οι ναυτικοί και οι ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών. Με τον καιρό πέρασε από τις τράτες στις κουζίνες των χωριών και σιγά σιγά αποτέλεσε μια απ' τις αγαπημένες συνταγές κάθε νοικοκυράς.

 

 

Πηγή: κυρία Γιούπε