Ημερήσια αρχεία: 13 Σεπτεμβρίου 2019

3 άρθρα

Μαθαίνω προγραμματισμό με το studio code

Όλοι σε αυτή την χώρα πρέπει να μάθουν προγραμματισμό, διότι σου μαθαίνει πως να σκέφτεσαι! Αυτά είχε πει ο εκλιπών Steve Jobs, και φυσικά είχε απόλυτο δίκιο. Έτσι, το Code.org, μας δείχνει ότι δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία για να γίνεις προγραμματιστής και να γράφεις κώδικα.

Με αυτή την λογική λοιπόν και μέσα από εξαίρετα μαθήματα (και στα ελληνικά), μπορείτε να μάθετε να γράφετε κώδικα, να αρχίσετε να νοιώθετε σαν προγραμματιστής. Το Code.org είναι ακριβώς αυτό. Μαθαίνει στον αρχάριο χρήστη, στο παιδί αλλά και σε κάθε ηλικίας άνθρωπο, τον υπέροχο κόσμο του προγραμματισμού μέσα από ευκολονόητα μαθήματα!

Μπαίνοντας στο studio.code.org θα βρείτε μαθήματα 20 ωρών για αρχάριους, κατηγοριοποιημένα ανα ηλικία, javaScript tools μέσα από το εργαστήριο εφαρμογών για ηλικίες 13+, όπου είναι ένα περιβάλλον προγραμματισμού με το οποίο μπορεί να εγκληματιστείς και να φτιάξει απλές εφαρμογές για Smartphones!

Επίσης, υπάρχει και η «ώρα του κώδικα», όπου ο καθένας από 4 χρονών και πάνω, μπορεί να μάθει να προγραμματίζει μέσα από γνωστά παιχνίδια όπως το Star Wars, Minecraft, FlappyBird κ.α.

Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες γνώσεις του χρήστη.

https://studio.code.org/