Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,
Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.
Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.
Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Ελληνική Τηλεόραση
Ελιές βρώσιμες - επιτραπέζιες "Ψιλόπουλου Κώστα"
Παραδοσιακή συνταγή: "Επεξεργασίας και διατήρησης επιτραπέζιας ελιάς"
Η σάρκα των ελιών όλων των ποικιλιών περιέχει σε υψηλό ποσοστό μια πικρή ουσία την ελευρωπαΐνη.
Περισσότερα...Πίτα με κοτόπουλο και πιπεριές
Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (πίτα): κοτόπουλο και πιπεριές
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου(κατά προτίμηση χωριάτικο)
4-5 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Τούρτα μανταρίνι
Συνταγή γλυκού: Τούρτα μανταρίνι
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 >> αλεύρι και 3 κουταλιές επιπλέον
2 κουταλάκια baking powder
Για το σιρόπι
1 ½ ποτήρι χυμό μανταρινιού
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
Για την κρέμα
3 ποτήρια νερό
½ ποτήρι ζάχαρη1
1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
7 κουταλιές κορν φλάουερ
2 φλούδες μανταρίνι
Για την κάλυψη
Σαντιγί GARNI ή σαντιγί που θα κάνουμε μόνοι μας χτυπώντας στο μίξερ μια κρέμα γάλακτος 500 ml (κατά προτίμηση πράσινη φυτική) με κάτι λιγότερο από ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε ταψί 28-30 εκ. σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Μόλις κρυώσει το χωρίζουμε στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια μεγάλη πιατέλα που θα χτίσουμε την τούρτα μας. Ρίχνουμε το μισό από το σιρόπι που ετοιμάσαμε βράζοντας το χυμό μανταρίνι και την ζάχαρη για 10` περίπου.
Για την κρέμα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες μανταρινιού. Προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι και το κορν φλάουερ. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα την στρώνουμε στο παντεσπάνι. Τοποθετούμε και το άλλο μισό παντεσπάνι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Καλύπτομε με σαντιγί και στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας (συνήθως με τις φλούδες μανταρίνι που χρησιμοποιήσαμε και τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο).
Είναι μια υπέροχη, ελαφριά χειμωνιάτικη τούρτα δοκιμάστε τη.
Ρεβανί "Ειρήνης"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Ρεβανί
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος ή βιτάμ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα λεμονιού
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη για το σιρόπι
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά, τα δουλεύετε συνεχεία με σπάτουλα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το σιμιγδάλι αναμιγμένο με το αλεύρι καθώς και την μπεικιν παουντερ και ανακατεύετε καλά στρώνετε την μάζα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε το ρεβανί σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά, αφού το βγάλετε το αφήνετε να μισοκρυώσει.
Για το σιρόπι βράζετε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια.
Ποτίζετε το ρεβάνι με το σιρόπι ρίχνοντας το σιγά σιγά και από λίγο σε όλα τα σημεία κόβετε το γλυκό σε κομμάτια για να πιει το σιρόπι.
Μπορείτε να το σερβίρετε με κρέμα σαντιγί ή παγωτό.
Περισσότερα Άρθρα...
Σελίδα 2 από 8