Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Η Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες

ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ, "ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ"

Ολιγόλεπτη επετειακή εκπομπή του Β Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας όπου διαβάζονται αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μεταδόθηκε ζωντανά στο πλαίσιο αφιερώματος με αφορμή την 65η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής που ετοιμάστηκε για την εβδομάδα 12 με 18 Σεπτεμβρίου 1987.
Στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, που αποτελεί μία από τις πέντες εκπομπές που μεταδόθηκαν, ακούγεται απόσπασμα από το έργο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ «Ενθυμήματα» (1981). Διαβάζει η ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

ΣΤΡΑΤΗ ΔΟΥΚΑ, "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ"

Ολιγόλεπτη επετειακή εκπομπή του Β Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην οποία ακούγονται αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μεταδόθηκε ζωντανά στο πλαίσιο αφιερώματος με αφορμή την 65η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής που ετοιμάστηκε για τη βδομάδα 12 με 18 Σεπτεμβρίου 1987.
Κατά τη συγκεκριμένη ηχογράφηση, που αποτελεί μία από τις πέντες εκπομπές που μεταδόθηκαν, ακούγεται απόσπασμα από το πεζογράφημα του ΣΤΡΑΤΗ ΔΟΥΚΑ «Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου» (1929). Διαβάζει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

Πηγή: Ψηφιακό Αρχείο ΕΡΤ


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022