Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Για ομάδες σχολικές, ενηλίκων, υπερηλίκων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ομάδες επισκεπτών, κ.λπ.

 
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!! Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στο Σχολείο μου!!!
Έχετε αγγίξει ποτέ ουρά καμηλοπάρδαλης ή δέρμα από τσιτάχ;
Τώρα τα παιδιά σας έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για κάποια από τα ζώα του πάρκου μας όπως τον Βασιλικό Πύθωνα, την Κυανόγλωσση Σαύρα, τον Πυγμαίο Σκαντζόχοιρο και άλλα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μαθητές Δημοτικού στο χώρο του σχολείου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το Εκπαιδευτικό Κέντρο στο 210 - 6634724 (εσωτερικό 201) ή στείλτε μας e-mail στην παρακάτω διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
 
 
βιωματική προσέγγιση - γνωριμία με τα ζώα και τους φροντιστές τους, εικόνες, βίντεο και ήχο στο χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου, παιχνίδια, χειροτεχνίες, ζωγραφική και αντικείμενα από τη φύση.
 
όριο συμμετοχής - ομάδες έως 30 άτομα, για νηπιαγωγεία και προσχολικούς σταθμούς έως 15 άτομα.
 
διάρκεια - 1 ώρα & μίνι ξενάγηση όπου διατίθεται
 
κόστος - €60 ανά ομάδα επιπλέον της τιμής εισόδου στο Πάρκο.  Γονείς και δάσκαλοι που θα επιβλέπουν συμμετέχουν δωρεάν.
 
δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό - μία εβδομάδα πριν το πρόγραμμά σας θα σας σταλεί ύλη για να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες και να έχουν δραστηριότητες κατά την επίσκεψη τους στο πάρκο.
  

Μην χάσετε - Προγραμματίστε την επίσκεψη σας με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό δραστηριοτήτων. Παρακολουθήστε την Πτήση των Αρπακτικών Πουλιών, την εκπαιδευτική παρουσίαση των Θαλάσσιων Θηλαστικών, το Πρόγραμμα Ταΐσματος Ζώων όπως τον Γκρίζο λύκο, την Καφέ αρκούδα, τον Λεμούριο και τον Χιμπατζή! Για τις ώρες των καθημερινών παρουσιάσεων παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (http://www.atticapark.com/zoo-dont-miss) ή καλέστε για περισσότερες πληροφορίες στο 210-6634724.

 

Μπορείτε να πατήσετε εδώ για το εκπαιδευτικό υλικό.

 
 

Σύντομη Περιγραφή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Για τη Μελέτη Περιβάλλοντος και σχολικές επισκέψεις με θέμα το περιβάλλον δείτε τον πίνακα στο τέλος της σελίδας.  Για μικρές έρευνες πεδίου και άλλα σχολικά project παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6634724 x201.

 

Ηλικίες 5-7 ετών

1. Τα Ζώα της Φάρμας –  Ανακαλύψτε τον κόσμο των οικόσιτων ζώων και τις διαφορές τους με τα άγριά ζώα, τα προϊόντα που μας δίνουν, πως συμπεριφέρονται και πως τα φροντίζουμε. Ταΐστε τα ζώα της Φάρμας του Αττικού Πάρκου και γνωρίστε από κοντά τα Κουνάβια του Εκπαιδευτικού Κέντρου, τον Μιγκέλ και τον Σπένσερ, τον Κούνελο, τον Άσα και το Ινδικό Χοιρίδιο, τον Πίντο.
 

2. Γονείς και Μωρά της Φύσης – Έχουμε την τύχη να βλέπουμε να γεννιούνται ζώα κατά την διάρκεια του χρόνου, όπως ο Τζαμίλ, ο μικρός Χιμπατζής και η Ευτυχία, το μικρό Γκουανάκο. Γνωρίστε τις νταντάδες Λεμούριους και μάθετε πως τα ζώα μας φροντίζουν τα μωρά τους στη φύση. Ακόμα, μάθετε πόσο σημαντική είναι η αναπαραγωγή άγριων ζώων και η προστασία τους για τη διατήρηση των ειδών υπό εξαφάνιση.
 

3. Η Διατροφή των Ζώων – Ο Λευκός ρινόκερος μπορεί να είναι πελώριος αλλά τρώει μόνο χορταράκι. Εδώ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συμβιώνει αρμονικά με τους Γατόπαρδους, τα ταχύτερα σαρκοφάγα της ξηράς. Μάθετε για την διατροφή των ζώων μέσα από έναν παιγνιώδη τρόπο, βοηθήστε στο τάισμα της καμηλοπάρδαλης και των χιμπατζήδων και παρατηρήστε τα ράμφη των πουλιών και των διαφορετικών τρόπων που τρώνε.

 

Ηλικίες 7-9 ετών

4. Ανακάλυψε τον Κόσμο του Δελφινιού - Oι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι μοναδικότητες που κάνουν το δελφίνι να είναι ένα τόσο ιδιαίτερο ζώο. Τα παιδιά, με την χρήση απλών εκπαιδευτικών εργαλείων, θα μάθουν για τη φυσιολογία του: τις διαστάσεις του, τη δυνατότητά του να κρατά την αναπνοή του και να βλέπει στο σκοτάδι, τους διαφορετικούς ήχους με τους οποίους επικοινωνεί. Επιπλέον θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα δελφίνια του Πάρκου και να μάθουν γι`αυτό από τους φροντιστές μας, που τα γνωρίζουν καλύτερα απ`όλους καθώς περνούν μαζί όλη την ημέρα τους.
 

 5. Τα Απίστευτα Πτηνά – Γιατί στις ταινίες του Χάρι Πότερ έχει Κουκουβάγιες; Τι κάνει το Κοράκι τόσο έξυπνο όσο έναν Παπαγάλο; Πως μπορεί να σκοτώσει η Στρουθοκάμηλος το Λιοντάρι; Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές πουλιών στον κόσμο. Μάθετε για αυτά τα υπέροχα πλάσματα και τις ικανότητες τους. Παρακολουθήστε μαζί μας την Πτήση των Αρπακτικών Πουλιών, φτιάξτε ταΐστρες και γνωρίστε τον Αλέκο, τον ομιλητικό παπαγάλο του πάρκου.
 

6. Οι Βιότοποι – τροπικό δάσος και σαβάνα – Από τι αποτελείται ένας βιότοπος; Η Αφρικανική σαβάνα είναι ένα ξηρό περιβάλλον όπου τα άγρια σαρκοφάγα περιπολούν τις μεγάλες κοιλάδες για τροφή. Αντιθέτως, το Τροπικό Δάσος με τα μεγάλα δέντρα έχει πολλές κρυψώνες όπου παραμονεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Μάθετε ποια ζώα ζουν στη σαβάνα και πια στη ζούγκλα, πως επιβιώνουν στους δικούς τους βιότοπους, και τους κινδύνους που διατρέχουν από τον μεγαλύτερο θηρευτή, τον άνθρωπο. Γνωρίστε από κοντά τον Ρόμπι, την καμηλοπάρδαλη και τον Ζέμπι, τον αρχηγό της αγέλης των ζέβρων, και άλλα ζώα που ζουν στην Αφρικανική Σαβάνα του Αττικού Πάρκου.
 

7. Ο Ακραίος Κόσμος των Ερπετών – Το πράσινο Ανακόντα, το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο μπορεί να στραγγαλίσει και να καταπιεί ένα ολόκληρο Καπιμπάρα, ενώ ο Δράκος του Κομόντο, η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο σκοτώνει ένα βουβάλι με μια μόνο δαγκωματιά. Μάθετε για τα ερπετά του κόσμου και τη χρησιμότητά τους στη φύση. Γνωρίστε τα ερπετά του Αττικού Πάρκου όπως την Σάσα, το κροκόδειλο του Νείλου, το Τέρας του Γκίλα, τον Γιγάντιο Φρύνο, και το Κίτρινο Ανακόντα. Ταΐστε τις Νεροχελώνες της Αμερικής και χαϊδέψτε το πανέμορφο Καλαμποκόφιδο.
 

8. Ελληνική Πανίδα – Ο Λύκος δεν έφαγε στα αλήθεια την Κοκκινοσκουφίτσα και το Όρνιο της Κρήτης δεν σηκώνει στον αέρα πρόβατα! Γνωρίστε τα πιο παρεξηγημένα ζώα της Ελλάδας από κοντά και μάθετε που και πως επιβιώνουν. Μάθετε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και πως μπορούν να ζήσουν αρμονικά με τον άνθρωπο. Παρακολουθήστε την Βίκυ, τη Βίδρα να κολυμπάει στην προσωπική της πισίνα, την οικογένεια Αρκούδων να ψάχνει για φαγητό, τους Λύκους να παίζουν όπως τα ξαδέρφια τους τα σκυλιά και τα Όρνια να επιδεικνύουν το υπέροχο φτέρωμα τους.
 

Ηλικίες 9 ετών και άνω

9. Η Γλώσσα των Ζώων – Πως εκφράζουν οι Χιμπατζήδες τη χαρά τους; Γιατί το λιοντάρι χουρχουρίζει; Τι κάνουν οι Λεμούριοι για να κερδίσουν την αρχηγεία; Μάθετε πως συμπεριφέρονται τα ζώα στη φύση και πως τους βοηθάει να επιβιώσουν η συγκεκριμένη συμπεριφορά. Κατασκευάστε δώρα με τροφή για τους Χιμπατζήδες και παρατηρήστε τους ενώ εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους και μερικές φορές τον ανταγωνισμό για το φαγητό. Κάντε μαζί μας μια βόλτα στο πάρκο για να ανακαλύψετε τη γλώσσα της άγριας φύσης.
 

10. Η Γη μας Ζεστάθηκε – Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουμε την 6η μαζική εξαφάνιση ειδών στην ιστορία του πλανήτη μας και ένας από τους κύριους λόγους είναι η αλλαγή του κλίματος. Μάθετε από τι προκαλείται η υπερθέρμανση του πλανήτη και η αλλαγή του κλίματος. Ανακαλύψτε τις προβλέψεις των επιστημόνων για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Γη. Γνωρίστε από κοντά τα ζώα που κινδυνεύουν στη φύση, πως τα προστατεύουμε και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε.

11. Μαϊμούδες, Πίθηκοι και Άνθρωποι – Πολλοί γνωρίζουν ότι οι Χιμπατζήδες είναι οι πιο κοντινοί μας συγγενείς στο ζωικό βασίλειο και είναι πανέξυπνα ζώα. Το ξέρατε όμως ότι οι Λεμούριοι είναι πρόγονοι των μαϊμούδων και ζουν μόνο στο νησί της Μαδαγασκάρης; Ανακαλύψτε τον εύθραυστο κόσμο των πιθήκων και των μαϊμούδων, μάθετε για τους κινδύνους που διατρέχουν και πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Περάστε μέσα από το Δάσος των Λεμούριων, κατασκευάστε λιχουδιές για τους Καπουτσίνους της τροπικής Αμερικής και ακούστε το τραγούδι του αγαπημένου μας ζευγαριού Γιββώνων.

 

Δρ. ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΣΠΥΡΗ, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Κέντρου
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο: 210 6634724 (x201), 6951689337

Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: www.atticapark.com


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022