Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (28 & 29 Σεπτεμβρίου 2013) στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία για το 2013
έχει το γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου».

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά…» για παιδιά Α΄- ΣΤ΄Δημοτικού, το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 & ώρες 12:00– 13:00.
Πώς ορίζεται ο χρόνος; Πόσοι διαφορετικοί χρόνοι υπάρχουν; Τι είναι ο αντικειμενικός χρόνος; Πώς τον ορίζουμε; Υπάρχει υποκειμενικός χρόνος;
Τα παιδιά απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και με διασκεδαστικό τρόπο παίζουν με τη δύσκολη έννοια του χρόνου με οδηγό μύθους, αντικείμενα των συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και αντίπαλο… το χρόνο!

Το θέμα του χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Ο χρόνος μπορεί να είναι υποκειμενικός, αντικειμενικός αλλά πάντοτε μεταβλητός. Τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ερευνήσουν μύθους που αφορούν στο χρόνο, θα ανακαλύψουν τις διαφορές και ομοιότητες του αντικειμενικού και υποκειμενικού χρόνου, με τη χρήση των συλλογών του Μουσείου και θα αντιληφθούν τον κύκλο ζωής των ανθρώπων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής προκαταβολικώς στο 2103312995.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Πηγή: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022