Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Από τη φαντασία στην κινούμενη εικόνα

Τετάρτες, από τις 16 Ιανουαρίου 2013 17:00-19:00 Εργαστήριο
Τις Τετάρτες 16, 23 & 30 Ιανουαρίου, 6, 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 & 20 Μαρτίου 2013

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών οργανώνει έναν κύκλο εργαστηρίων σχετικά με τα νέα μέσα και τις τεχνολογίες, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέους 13-17 ετών να γνωρίσουν την τέχνη του βίντεο. Τα εργαστήρια αυτά θα συνδυάσουν θεωρία και πράξη. Οι συμμετέχοντες θα συγκροτήσουν ομάδες και θα δημιουργήσουν το δικό τους οπτικό υλικό, θα γνωρίσουν και θα εξασκηθούν σε επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (Adobe Creative Suite) και θα εξοικειωθούν με όλα τα στάδια παραγωγής ενός έργου video art. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα υπάρχουν συναντήσεις με καλεσμένους επαγγελματίες του χώρου, με τους οποίους τα παιδιά θα μπορούν να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών, οι έφηβοι θα περάσουν από πιο απλές σε πιο σύνθετες τεχνικές editing, compositing, green screen, stop-motion animation. Θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τις κάμερες και τα φώτα και, μέσω μιας ομαδικής διαδικασίας θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από τη φαντασία στην κινούμενη εικόνα.
Σε συνεργασία με τις ομάδες εργαστηρίων του ήχου και της κίνησης που θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα Medea Electronique το τελικό video του εργαστηρίου της εικόνας θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για γονείς και φίλους.
Η παράσταση-παρουσίαση για γονείς και φίλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Tηλ: 213-017-8034
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
Κόστος συμμετοχής:
80 € για τον τριμηνιαίο κύκλο των δέκα συναντήσεων (υποχρεωτική συμμετοχή)
Απευθύνεται σε:
Εφήβους 13-17 ετών
Ο κύκλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τη σκηνοθέτη/animator Κλεοπάτρα Κοραή και τον video artist/animator Παναγιώτη Γουμπούρο.
 

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022