Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Πρόσκληση συμμετοχής στο Διεθνή Διαγωνισμό Βίντεο 2012-2013 Energy Bits «Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σας!»

Το έργο Energy BITS είναι ένα διαμεσικό (cross-media) έργο και συγχρόνως μία καμπάνια με στόχο την ευαισθητοποίηση νέων 14-18 ετών σε θέματα βιώσιμης χρήσης της ενέργειας, στο πλαίσιο του προγράμματος Intelligent Energy - Europe. To έργο υλοποιείται μέσα από τη δημιουργία 24 τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες και θα προβληθούν από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, ενός διαδραστικού παιχνιδιού προσομοίωσης καταστάσεων (serious game), ενός διαδραστικού ντοκιμαντέρ (i-documentary) και ενός διαγωνισμού έκφρασης και ανάδειξης της άποψης των μαθητών για το θέμα μέσα από τη δημιουργία μαθητικών Βίντεο (Have your Say). Ο διαγωνισμός στοχεύει να προωθήσει και ενθαρρύνει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας ανάμεσα στους νέους και τους έφηβους.

      Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί τα σχολεία να συμμετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό Βίντεο 2012-13, "Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σας!". Τα βίντεο μπορεί να παραχθούν με οποιαδήποτε μέσα και πρέπει να ανέβουν στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτυακού τόπου του Energy Bits, www.ebitsvideo.com.

      Κάθε βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 λεπτά και μπορεί να είναι εμπορικό, ντοκυμαντέρ, μυθοπλασία, βίντεο-κλιπ, animation, κλπ. με θεματικές: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ενεργειακή απόδοση, Βιωσιμότητα, Μεταφορές, Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση.

      Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε μαθητές από 14 ως 18 χρονών από τις παρακάτω Ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία και Τσεχία. Μαθητές ή ομάδες μαθητών από άλλες ηλικιακές ομάδες ή άλλες χώρες μπορούν να συμμετέχουν στο μη διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι ανεξάρτητοι μαθητές ή ομάδες μαθητών. Κάθε συμμετέχων πρέπει να αναφέρει το όνομα του σχολείου και έναν υπεύθυνο καθηγητή.

Η υποβολή των συμμετοχών λήγει στις 15 Μαρτίου 2013.

      Τα βραβεία του διαγωνισμού ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: 1) Αυθεντική ιδέα, 2) Επιστημονικό περιεχόμενο 3) Βραβείο κοινού. Η εθνική κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων κάθε χώρας, θα αξιολογήσει τα βίντεο για τις δυο πρώτες κατηγορίες μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013 και τρία βίντεο από κάθε χώρα θα επιλεγούν για το τελικό στάδιο. Μέχρι τις 7 Απριλίου 2013, η διεθνής κριτική επιτροπή επιλέγει το καλύτερο βίντεο για τις δυο πρώτες κατηγορίες (1- Αυθεντική ιδέα, 2- Επιστημονικό περιεχόμενο), επιλέγοντας μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν από τις εθνικές κρίσεις. Τα βίντεο που θα βραβευτούν σε κάθε κατηγορία θα προβληθούν από τα κανάλια των εθνικών τηλεοράσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Η τελετή απονομής των Βραβείων θα γίνει τον Μάιο 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα σχολεία της αρμοδιότητας σας.

Πληροφορίες - Επικοινωνία: ΣοφίαΠαπαδημητρίου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.        

 Τηλ. 2103443042

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022