Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού

 

 

Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανατολικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

2 Δεκεμβρίου 2013 - 8 Μαρτίου 2014

Σπάτα, 22 Νοεμβρίου 2013

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προκηρύσσουν ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με τίτλο:

«Οι μαθητές μάς ταξιδεύουν με τα παραμύθια τους»

Με αυτή τη δράση επιτυγχάνονται τρεις βασικοί παιδαγωγικοί στόχοι. Μέσα από τη συγγραφή παραμυθιού οι μαθητές καλλιεργούν κάποιες από τις πολλαπλές ευφυΐες τους, ασκούνται  στο συγκεκριμένο είδος γραπτού λόγου ακολουθώντας τις αρχές που το διέπουν, καλλιεργούν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας συμμετέχοντας σε διαγωνισμό και επιδιώκοντας τη διάκριση αλλά και την αναγνώριση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και Α’ Γυμνασίου των σχολείων της ΑΤΤΙΚΗΣ.
  • Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούν από ένα ή περισσότερα τμήματα ενός σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποβάλλοντας ο καθένας χωριστά το δικό του έργο (ατομικές συμμετοχές).
  • Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των μαθητών ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.
  • Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και λήγει στις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014. Έως την καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλα τα μαθητικά παραμύθια στην ηλεκτρονική διεύθυνση paramythi@ziridis.gr.
  • Το όνομα του/της μαθητή/-τριας και του σχολείου θα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά μετά το τέλος του παραμυθιού στο έγγραφο που θα σταλεί ηλεκτρονικά. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί από τον υπεύθυνο καθηγητή η αίτηση συμμετοχής στο email paramythi@ziridis.gr
  • Θα δοθούν 3 βραβεία και 2 έπαινοι.
  • Στην α’ φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή 15 παραμύθια και στη β' φάση θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή τα 5 που θα διακριθούν.

Στην ιστοσελίδα www.ziridis.gr θα αναρτηθεί ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν τους μαθητές.

  • Οι σχολικές μονάδες και οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

  • Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει μόνο ένα παραμύθι.
  • Τα παραμύθια πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα των μαθητών και όχι αντιγραφή παραμυθιών άλλων συγγραφέων.
  • Οι μαθητές, που θα συγγράψουν παραμύθια, θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου.
  • Τα παραμύθια πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχείο word. Το κάθε παραμύθι θα πρέπει να εκτείνεται σε 800 έως 1000 λέξεις.
  • Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγγραφή του παραμυθιού θα πρέπει να είναι TimesNewRoman και το μέγεθος των γραμμάτων 12, με διπλό διάστιχο.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνουν τον Απρίλιο του 2014 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ».

Η ιστοσελίδα www.ziridis.gr (Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού) θα ανανεώνεται τακτικά.

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για το διαγωνισμό.

 

Πληροφορίες: τηλ. 2106685600

Web:www.ziridis.grEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συντονισμός: Κ. Κυριακουλέα, φιλόλογος

Οργανωτική υποστήριξη: Ν. Μερκούρη, φιλόλογος

Πηγή: http://www.ziridis.gr

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (aitisi_paramythi_ziridis.doc)Αίτηση συμμετοχής[ ]137 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022