Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



4ος Μαθητικός Διαγωνισμός School Lab


H Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Βρετανικό Συμβούλιο και η Science Communication διοργανώνουν στο πλαίσιο του διαδραστικού προγράμματος School Lab του Βρετανικού Συμβουλίου τον 4ο
μαθητικό διαγωνισμό βίντεο, με στόχο την κατανόηση των συναρπαστικών προκλήσεων της επιστήμης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε επιστημονικά θέματα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του Δημοτικού και των τάξεων του Γυμνασίου. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα σχηματίσουν ομάδες 2-5 ατόμων, θα επιλέξουν ένα επιστημονικό θέμα είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με τους δασκάλους/καθηγητές τους και θα το παρουσιάσουν με εύληπτο και ευρηματικό τρόπο. Για υποστήριξη θα έχουν ένα μέντορα από μια ομάδα νέων ταλαντούχων επιστημόνων που θα αναλάβει καθήκοντα καθοδηγητή στις τεχνικές της Επικοινωνίας της Επιστήμης. Με τη βοήθειά του, κάθε ομάδα θα αναπτύξει το θέμα της επιλογής της και στην συνέχεια θα πρέπει να αναρτήσει ένα βίντεο διάρκειας 3 – 5 λεπτών, στο οποίο θα παρουσιάζει το θέμα της, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος www.school-lab.org.

Στόχοι του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι μαθητές να:
• Κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές
• αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη
• αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους
• να βλέπουν τους νέους επιστήμονες ως νέα πρότυπα
• και να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών στην οποία θα συμμετέχουμε από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Οι καλύτερες ομάδες με τους εκπαιδευτικούς τους, θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, Αθήνα και
θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από Δευτέρα 26 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, τελική προθεσμία υποβολής των βίντεο.
Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
- στο Βρετανικό Συμβούλιο: κος Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ. 2103692361,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση: κα Σοφία Παπαδημητρίου, τηλ.
2103443042, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής
Αικατερίνη Χαριοπολίτου
Προϊσταμένη
Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
Υ.ΠΑΙ.Θ.
Αναστασία Ανδρίτσου
Υπεύθυνη Προγραμμάτων
και Συνεργασιών
Βρετανικό Συμβούλιο
Θοδωρής Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος
Science Communication

 Πηγή: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (egkrisi 4ou diagonismou School Lab.pdf)Έγκριση[ ]198 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (enimerotiko SchoolLab.pdf)Ενημερωτικό[ ]79 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022