Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Ιθάκη: Διαδρομές και σταθμοί

Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ιθάκη με το σχολείο τους. Αποβλέπει να αποκτήσουν οι μαθητές ενδιαφέρον για το νησί της Ιθάκης, να κατανοήσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες και να ενστερνιστούν αξίες που συμβαδίζουν με την οικοδόμηση της αειφόρου ανάπτυξης. Περιλαμβάνει υλικό για το μαθητή, υλικό για τον εκπαιδευτικό και συμπληρωματικό υλικό.

 
Υλικό για τον Εκπαιδευτικό
Έτος: 2009
Συγγραφή: Παρασκευή Βασάλα (ιδέα-σχεδιασμός-συγγραφή) / Μαρία ντε Ροζάριο (εξώφυλλο-σκίτσα)

Το υλικό για τον εκπαιδευτικό αποτελείται από το εκπαιδευτικό υλικό, τις οδηγίες για την εφαρμογή του υλικού και τις προτάσεις για την αξιολόγηση των εργασιών.
 
Υλικό για τον Μαθητή
Έτος: 2009
Συγγραφή: Παρασκευή Βασάλα (ιδέα-σχεδιασμός-συγγραφή) / Μαρία ντε Ροζάριο (εξώφυλλο-σκίτσα)

Το υλικό για το μαθητή αποτελείται από 13 αυτοτελή Φύλλα Εργασίας, τα οποία αρθρώνονται σε τρεις ενότητες σύμφωνα με την πορεία εξέλιξης της διδακτικής τεχνικής “Μελέτη πεδίου” δηλαδή α) εργασία στην τάξη πριν την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης, β) εργασία στο πεδίο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και γ) εργασία στην τάξη μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη.
 
Συμπληρωματικό Υλικό
Έτος: 2009
Συγγραφή: Παρασκευή Βασάλα (ιδέα-σχεδιασμός-συγγραφή) / Μαρία ντε Ροζάριο (εξώφυλλο-σκίτσα)

Το συμπληρωματικό υλικό αποτελείται από Λεξιλόγιο (επεξηγήσεις όρων), Ομηρική Ιθάκη, Η αρχιτεκτονική της Ιθάκης, Βιβλία για την Ιθάκη, Πολιτιστικοί Φορείς για τους Εθνικούς Δρυμούς στην Ελλάδα (επιστημονικές ενώσεις, σύλλογοι, εταιρείες κ.ά. που δραστηριοποιούνται σε σχέση με την Ιθάκη), Το Βαθύ και τα χωριά της Ιθάκης.

Για να δείτε και να  αποθηκεύσετε το υλικό πατήστε εδώ.

Πηγή:Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022