Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



10-06-15 Υποτροφίες του Μεξικού σε Έλληνες υπηκόους για το ακαδημαϊκό έτος 2016 (στο πλαίσιο των μορφωτικών ανταλλαγών)

ΘΕΜΑ: Υποτροφίες  του   Μεξικού   σε    Έλληνες   υπηκόους   για   το   ακαδημαϊκό   έτος   2016

 Για    μεταπτυχιακές  σπουδές    ή / και   έρευνα    για   το   ακαδημαϊκό   έτος   2016.

 

Έχοντας υπόψη:

 

α) Τις διατάξεις  του  Ν. 1492/1984 (ΦΕΚ 177 Α΄) με τις οποίες κυρώθηκε η Μορφωτική Συμφωνία  μεταξύ  της   Ελλάδας  και  του  Μεξικού.

β) Το Μορφωτικό Εκτελεστικό Πρόγραμμα,   που   έχει  υπογραφεί  μεταξύ   της   Ελλάδας   και   του  Μεξικού και  τη   με αρ. GRE- 00790/20-5-2014  Ρηματική  Διακοίνωση  της  Πρεσβείας  του Μεξικού.

γ) Τα άρθρα 1, 24 και 25 του Ν.Δ. 402/74 (ΦΕΚ 141 Α΄) "Περί κυρώσεως της από 23.5.1969 συμβάσεως της Βιέννης". 

δ) Το  με  αρ. 4486.53/2/ΑΣ/ 338/24-4-2015 έγγραφο του  Υπουργείου  Εξωτερικών,  με  το    οποίο διαβιβάστηκε   η   με  αρ. GRE-00430/15-4-2015   Ρηματική   Διακοίνωση   της  Πρεσβείας  του Μεξικού.

ε) Το  με  αρ.  4486.53/2/ΑΣ 399/12-5-2015 έγγραφο   του  Υπουργείου  Εξωτερικών,  με  το    οποίο διαβιβάστηκε   η   με  αρ. GRE-00482/27-4-2015   Ρηματική   Διακοίνωση   της   Πρεσβείας  του Μεξικού.

 

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Προκηρύσσουμε  για το ακαδημαϊκό έτος  2016   τις υποτροφίες,   που  χορηγούνται  από   την   κυβέρνηση   του Μεξικού σε   Έλληνες   υπηκόους,   στο   πλαίσιο των   μορφωτικών   ανταλλαγών   και  ορίζουμε   τις προϋποθέσεις   για   τη   χορήγησή   τους   ως  ακολούθως:  

                                                          

 Α.   ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ   ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ                                                                               

 Δύο (2) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές ή/και έρευνα.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

http://amexcid.gob.mx/index.php/oferta-de-becas-para-extranjeros

                                   

 Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ  ΠΑΡΟΧΕΣ

1. Δε χορηγείται  εισιτήριο   μετάβασης   και   επιστροφής,   στους   υποτρόφους  της   κυβέρνησης   του Μεξικού.

2. Οι ακριβείς παροχές αναφέρονται στον προαναφερόμενο σύνδεσμο.

 

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

             Οι αιτήσεις υποψηφιότητας  για τις παραπάνω υποτροφίες   υποβάλλονται  από 15 Ιουνίου  έως   την  20η  Ιουλίου  τ.ε,   ταχυδρομικά   με   συστημένη   επιστολή προς τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης (γραφείο 1061)  του  Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ή   με  κατάθεσή  τους  στο  γραφείο   πρωτοκόλλου -γραφείο 0103- του Υπουργείου Πολιτισμού,  Παιδείας  και  Θρησκευμάτων (για τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης) ώστε να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου μέχρι την  προαναφερθείσα ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν την παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://www.minedu.gov.gr/home/prokirikseis-diagwnismoi-ypotrofies-main/53-ypotrofies-klirodothmata.html

 Τα απαιτούμενα   δικαιολογητικά   είναι   τα   εξής:    

                                 

α) Έντυπο   αίτησης   της  υπηρεσίας  μας  στα   Ελληνικά (δεν απαιτείται μετάφραση) καθώς   και    το     έντυπο   αίτησης,    που     βρίσκεται     στο    σύνδεσμο   της    μεξικανικής  πλευράς.

β) Οχτώ (8) μικρές φωτογραφίες (εκτυπώσεις φωτογραφείου, μέγεθος: 3х3). Οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετήσουν τη μία από αυτές τις φωτογραφίες πάνω στην αίτηση του Μεξικού και να αναγράφουν το όνομά τους και την εθνικότητά τους  πίσω από τις υπόλοιπες,   που   θα συμπεριλάβουν  στο  φάκελό τους.

 

γ) Φωτοτυπία του διαβατηρίου.

 

δ) Φωτοαντίγραφο  πτυχίου  ή πτυχίων Α.Ε.Ι ή άλλων ισοτίμων τίτλων σπουδών, που κατέχει ο υποψήφιος. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι κάτοχος τίτλου σπουδών Α.Ε.Ι  της αλλοδαπής , πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και βεβαίωση ισοτιμίας από την οποία  θα προκύπτει και η αντιστοιχία του τελικού βαθμού του τίτλου σπουδών της αλλοδαπής με την ελληνική βαθμολογική κλίμακα. (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Αγ. Κωνσταντίνου 54, ΤΚ 104 37, Αθήνα, τηλ.: 210 5233212). Επισημαίνουμε ότι, σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι κάτοχοι περισσοτέρων από ένα πτυχία, πρέπει να προσκομίσουν τον τίτλο σπουδών με την υψηλότερη βαθμολογία. Εάν στο αντίγραφο πτυχίου του υποψηφίου δεν αναφέρεται τελικός βαθμός, τότε ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει και πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας κατ΄ έτος με τον τελικό βαθμό πτυχίου, ο οποίος θα πρέπει να είναι από 8/10 και πάνω. Το κατατεθέν πτυχίο πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στην Ισπανική γλώσσα.

ε) Βιογραφικό σημείωμα στα Ισπανικά ή στα Αγγλικά (όχι μεγαλύτερο από δύο (2) σελίδες).

 

στ) Πρόγραμμα  σπουδών, στο οποίο θα παρουσιάζεται συνοπτικά το είδος και το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών σπουδών που επιθυμεί να ακολουθήσει ο υποψήφιος. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει εκτύπωση του προγράμματος του μεταπτυχιακού από το διαδίκτυο και επιστολή ενδιαφέροντος (motivationletter), στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί να σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο και να λάβει την υποτροφία.

 

ζ) Δύο (2) συστατικές επιστολές  που έχουν μεταφρασθεί ή συνταχθεί  στα Ισπανικά ή στα Αγγλικά.

 

η) Πιστοποιητικό γνώσης Ισπανικής γλώσσας και/ή άλλων ξένων γλωσσών,  τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν.

 

θ) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, με την οποία θα δηλώνεται 1) ότι ο υποψήφιος δεν θα έχει παράλληλα  υποτροφία από άλλο φορέα, 2) ότι ο υποψήφιος δεν έτυχε υποτροφίας στο παρελθόν με βάση τα προγράμματα των μορφωτικών ανταλλαγών, 3) ότι ο υποψήφιος διάβασε την προκήρυξη υποτροφιών και συμφωνεί με τους όρους της.

 

ι) Πιστοποιητικό στρατού (προκειμένου για άρρενες), από το οποίο να προκύπτει η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή η αναβολή λόγω σπουδών ή η νόμιμη απαλλαγή από αυτές (δεν απαιτείται μετάφραση).

 

ια) Πιστοποιητικό υγείας από κρατικό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, το οποίο να έχει εκδοθεί μέσα σε περίοδο τριών μηνών. Το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στα Ισπανικά ή Αγγλικά ή να έχει συνταχθεί  κατευθείαν σε μία από τις προαναφερθείσες γλώσσες. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν το γνήσιο πιστοποιητικό υγείας (όχι αντίγραφο αυτού), το οποίο να πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει κάποια μεταδοτική ασθένεια.

 

ιβ) Πιστοποιητικό γέννησης συνοδευμένο από επίσημη μετάφραση στα Ισπανικά ή στα Αγγλικά ή να έχει συνταχθεί σε μία από τις προαναφερθείσες γλώσσες.

 ιγ) Έγγραφο  αποδοχής  του   υποψηφίου   από   το   Πανεπιστήμιο   για   το  ακαδημαϊκό έτος 2016.

     Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν έγγραφο αποδοχής τους από το  Πανεπιστήμιο ή ίδρυμα της αλλοδαπής. Το δικαιολογητικό αυτό πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα εκτός κι αν έχει συνταχθεί στην Ισπανική ή  στην Αγγλική γλώσσα.

 Στην περίπτωση πραγματοποίησης έρευνας ο υποψήφιος πρέπει να συμπεριλάβει στο φάκελο με τα δικαιολογητικά του ένα αντίγραφο της επιστολής, η οποία αποδεικνύει την εγγραφή του σε κάποιο διδακτορικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση που μέχρι την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν την εν λόγω επιστολή, οφείλουν να την προσκομίσουν στις Μεξικανικές Αρχές αμέσως μόλις την αποκτήσουν.

Επιπρόσθετα, όταν ο/η ενδιαφερόμενος/η γίνει αποδεκτός/η ως υπότροφος, θα πρέπει να συντάξει και να καταθέσει στις Μεξικανικές Αρχές έκθεση στα Ισπανικά ή Αγγλικά, στην οποία να εκθέτει αναλυτικά το πως θα αξιοποιήσει  τις    αποκτηθείσες    γνώσεις   όταν    επιστρέψει    στη   χώρα   του.

 

ιδ)  Οι υποψήφιοι που ήδη βρίσκονται στο Μεξικό οφείλουν να προσκομίσουν μία πρόσφατη άδεια παραμονής συνοδευόμενη από μία προσωρινή σπουδαστική visa εγκατάστασης.

ιε) Οι υποψήφιοι, οι οποίοι είναι προστατευόμενα μέλη οφείλουν, σύμφωνα  με   τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, να προσκομίσουν Εκκαθαριστικό Σημείωμα (οικ. έτους 2014), από το οποίο να προκύπτει το ύψος του ετησίου οικογενειακού τους εισοδήματος .

Εφόσον, οι υποψήφιοι είχαν υποβάλει ατομική Δήλωση Φόρου Εισοδήματος (οικ. έτους 2014) υποβάλουν το Εκκαθαριστικό Σημείωμα που αντιστοιχεί σε αυτή.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης είναι απαραίτητη η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία να αναφέρεται ο λόγος απαλλαγής (δεν απαιτείται μετάφραση).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τόσο τα δικαιολογητικά που ζητούνται από την υπηρεσία μας  όσο και   τα   δικαιολογητικά   που    απαιτούνται   από   το    Μεξικό με δική τους ευθύνη.

 

  Δ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

  1. Αιτήσεις θα υποβληθούν αποκλειστικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά του υποψηφίου δεν είναι πλήρη, η αίτησή του απορρίπτεται και αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής. Μόνο τα έγγραφα αποδοχής από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Μεξικού είναι δυνατόν να υποβληθούν  μεταγενέστερα.

2. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων τόσο τα ελληνόγλωσσα όσο και τα ξενόγλωσσα πρέπει να είναι  φωτοαντίγραφα.

 

                                                   Ε. ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

 

1. Οι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές ή/και έρευνα ισχύουν μόνο για  το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό  έτος, για το οποίο έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι και   δεν    ανανεώνονται,      εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από το Μεξικό.

2. Οι υποψήφιοι υπότροφοι για  μεταπτυχιακές σπουδές ή/και έρευνα γίνονται αποδεκτοί εφόσον το αντικείμενο σπουδών που έχουν επιλέξει διδάσκεται σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Μεξικού και εφόσον το αντικείμενο αυτό διδάσκεται στη γλώσσα την οποία γνωρίζουν. Οι   υποψήφιοι    οφείλουν   να   αντλήσουν πληροφορίες, σχετικά με τους κλάδους  μεταπτυχιακών σπουδών ή έρευνας, που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια του Μεξικού, από την  Πρεσβεία του Μεξικού   στην Ελλάδα ή από το διαδίκτυο.

 

3. Στην περίπτωση που υποψήφιος, ο οποίος έχει επιλεγεί, αδυνατεί για σοβαρούς λόγους να κάνει χρήση της υποτροφίας του, οφείλει να ειδοποιήσει εγκαίρως και εγγράφως τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και  Θρησκευμάτων, ώστε να ειδοποιηθεί αναπληρωματικός  υποψήφιος.

 

 4. Οι υποψήφιοι υπότροφοι   υποχρεούνται   να   ενημερώσουν   την υπηρεσία μας στην περίπτωση που λάβουν   απευθείας   πληροφόρηση   από   τις    αρμόδιες   αρχές   του  Μεξικού.

 

 5. Η ακριβής   ημερομηνία   έναρξης της υποτροφίας  καθώς και άλλες λεπτομέρειες καθορίζονται από το Μεξικό.

 

 6. Ο υπότροφος  μεταπτυχιακών σπουδών ή/και έρευνας, κατά την άφιξή του στη χώρα, που χορηγεί την υποτροφία, οφείλει να γνωστοποιήσει στη Δ/νση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την ακριβή διεύθυνσή του στο εξωτερικό και να στείλει επίσημο πιστοποιητικό εγγραφής του στο Πανεπιστήμιο ή επίσημη βεβαίωση του επιβλέποντα καθηγητή του.

 

  7. Οι υπότροφοι για μεταπτυχιακές σπουδές ή/και  έρευνα οφείλουν να στείλουν στην υπηρεσία μας, μετά το πέρας των σπουδών τους, επίσημο πιστοποιητικό σχετικά με το πρόγραμμα που παρακολούθησαν κατά την διάρκεια της υποτροφίας τους, καθώς και αναλυτική έκθεση σχετικά με τις σπουδές ή έρευνα, που πραγματοποίησαν.

 

  8. Ο υπότροφος οφείλει, όσο διαρκεί η υποτροφία του, να παρακολουθεί τις σπουδές του και να τηρεί τους κανονισμούς σπουδών, τους οποίους ορίζει η χώρα, που χορηγεί την υποτροφία.

 

 9. Η υπηρεσία μας έχει το δικαίωμα να προτείνει τη διακοπή ή τη μη ανανέωση της υποτροφίας, όταν ο υποψήφιος δεν τηρεί τους ανωτέρω αναφερόμενους όρους.

 

 10. Οι υποψήφιοι, που έχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή είναι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ή έχουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι., ως προς τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας υπάγονται στις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις και η υπηρεσία τους αποφασίζει κατά περίπτωση για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικής άδειας.

11. Η τελική χορήγηση ή μη της υποτροφίας ανήκει στη   δικαιοδοσία  των  αρμοδίων  αρχών   του   Μεξικού και   επομένως   η    Ελληνική    πλευρά    δεν  φέρει  ευθύνη  σε  περίπτωση  που  δεν  γίνει  αποδεκτή η   πρότασή της  για   χορήγηση υποτροφίας.

 ΣΤ. ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ

 

Όπως ορίζονται από τη χώρα στο σχετικό σύνδεσμο.

 

Ζ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

                                                                                                                              

  1. 1.       ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

 

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων υποτρόφων για μεταπτυχιακές σπουδές είναι τα ακόλουθα:

α) Ο βαθμός κτήσης πτυχίου: 1-5 μόρια ( Άριστα: 4-5 μόρια,   Λίαν Καλώς: 2-3 μόρια,   Καλώς: 1 μόριο).

Η κατάθεση επιπλέον τίτλωνσπουδών  δε μοριοδοτείται επιπρόσθετα.  Σε περίπτωση  που  ο  υποψήφιος  έχει αποκτήσει περισσότερα  πτυχία  οφείλει  να   καταθέσει   μόνο  τον   ένα   τίτλο  σπουδών  επιλέγοντας  εκείνον με  την  υψηλότερη  βαθμολογία.

β) Ο βαθμός συνάφειαςτου αντικειμένου των μεταπτυχιακών σπουδών, τις οποίες ο υποψήφιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει, με τον τίτλο των προπτυχιακών του σπουδών που προσκομίζει.

Απόλυτη συνάφεια: 3 μόρια, Σχετική συνάφεια: 2 μόρια, Μη συνάφεια: 1 μόριο

γ) Το επίπεδο γλωσσομάθειας του υποψηφίου στις γλώσσες που καθορίζονται από τη συγκεκριμένη  χώρα όπως προκύπτει από επίσημα πιστοποιητικά σπουδών: 0-5 μόρια.

Δίνεται  ιδιαίτερη βαρύτητα   στη   γνώση  της   γλώσσας  της   χώρας,  η  οποία  στη  συγκεκριμένη  περίπτωση  είναι τα  Ισπανικά.

δ) Η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου όπως αυτή προκύπτει από την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από την οικεία εφορία: 1-7 μόρια.

 

  1. 2.       ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων υποτρόφων για έρευνα είναι τα ακόλουθα:

α) Ο βαθμός κτήσης πτυχίου: 1-5 μόρια ( Άριστα: 4-5 μόρια, Λίαν Καλώς: 2-3 μόρια, Καλώς: 1 μόριο).

Η κατάθεση επιπλέον τίτλωνσπουδών δε μοριοδοτείται επιπρόσθετα.Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει αποκτήσει περισσότερα πτυχία οφείλει να καταθέσει μόνο τον ένα τίτλο σπουδών επιλέγοντας εκείνον με την υψηλότερη βαθμολογία.

β) Ο βαθμός συνάφειαςτου αντικειμένου των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών, τις οποίες ο υποψήφιος ήδη παρακολουθεί, με το αντικείμενο της έρευνας που επιθυμεί να πραγματοποιήσει:

Απόλυτη συνάφεια: 3 μόρια, Σχετική συνάφεια: 2 μόρια, Μη συνάφεια: 1 μόριο

γ) Το επίπεδο γλωσσομάθειας του υποψηφίου στις γλώσσες που καθορίζονται από τη συγκεκριμένη χώρα, όπως προκύπτει από επίσημα πιστοποιητικά σπουδών: 0-5 μόρια. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση της γλώσσας της χώρας  και   στη  συγκεκριμένη  περίπτωση   των  Ισπανικών.

δ) Η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου όπως αυτή προκύπτει από την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από την οικεία εφορία: 1-7 μόρια.

 

                                                                  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

                                            

                                                           ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  ΜΠΑΛΤΑΣ                   

                                            


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Επισημαίνουμε ότι προκηρύξεις και έντυπα αιτήσεων δεν θα αποστέλλονται με fax.

 

1. Για τις μεταφράσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

α. Στο Υπουργείο Εξωτερικών - Μεταφραστικό Γραφείο- Αρίωνος 10 - 10554 Ψυρρή, τηλ. 210-32.85.714-17.

β. Σε δικηγόρους,    οι   οποίοι   έχουν    εξουσιοδοτηθεί   από τον δικηγορικό σύλλογο, στον οποίο ανήκουν.

γ. Σε  μεταφραστές πτυχιούχους του Τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

 

2. Οι συστατικές επιστολές πρέπει να προέρχονται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ή από πρόσωπα κύρους με τα οποία τυχόν συνεργάστηκαν οι υποψήφιοι υπότροφοι.

 

3. Οι υποψήφιοι  θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην υπηρεσία του πρωτοκόλλου (ισόγειο- γραφείο 0103) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37- 151 80 –Μαρούσι (Ηλεκτρικός σταθμός  Νερατζιώτισσα) για    τη  Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης ή να τα στείλουν ταχυδρομικά στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευματων ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης- γραφείο 1061 μέχρι τις   20 Ιουλίου 2015.

 

4.  Όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποτρόφων πρέπει να υποβάλλονται μέσα σε  2 (δύο) ατομικούς φάκελους-ντοσιέ και να είναι ταξινομημένα με τη σειρά που αναφέρονται στην εν λόγω προκήρυξη  αλλά και στην προκήρυξη υποτροφιών που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Μεξικού.

5. Οι προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για χορήγηση υποτροφίας θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερομένους για ενημέρωσή τους σε διάστημα ενός μήνα  από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων. Την ίδια περίπου περίοδο επιστρέφονται και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που δεν προτάθηκαν.

6. Πληροφορίες παρέχονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης- Ανδρέα Παπανδρέου 37- Τ.Κ. 151 80, Μαρούσι - 1ος όροφος - γραφείο 1061 κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρες 12:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. Τηλέφωνο: 210-344.34.69 καθώς και από την Πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα.

 Πηγή: Υ.ΠΟ.ΠΑΙΘ.

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (150610_mexiko_2016.doc)Έγγραφο[ ]197 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022