Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Διάλεξη:«Η χωροχρονική προσέγγιση του παραδοσιακού πολιτισμού από την Άλκη Κυριακίδου Νέστορος»

5η σεμιναριακή διάλεξη Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 20/05/2013

 

 

Ο Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με εισήγηση του καθηγητή Λαογραφίας Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, καθιέρωσε Ετήσια Σεμιναριακή Διάλεξη, η οποία γίνεται κάθε φορά στη μνήμη ενός επιφανούς Έλληνα ή ξένου λαογράφου.

Η πέμπτη διάλεξη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Καθηγήτριας Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άλκης Κυριακίδου Νέστορος (1935-1988). Η εφετινή διάλεξη θα γίνει από την αν. καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Χατζητάκη Καψωμένου, με θέμα: «Η χωροχρονική προσέγγιση του παραδοσιακού πολιτισμού από την Άλκη Κυριακίδου Νέστορος».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Την επιστημονική αυτή εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και θα χαιρετίσουν η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Αμαλία Μόζερ, η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου και ο Διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας, καθηγητής Ιωάννης Πολέμης.

Στο έργο της Άλκης Κυριακίδου Νέστορος θα αναφερθεί η Λέκτορας Κοινωνικής Λαογραφίας Βασιλική Χρυσανθοπούλου και την ομιλήτρια θα παρουσιάσει ο Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Γεώργιος Θανόπουλος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Πηγή: Τμήμα Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.



Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022