Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



«Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Θεάτρου»

Μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων να παρακολουθήσουν τους Σκηνικούς Αγώνες Θεάτρου «Ολύμπια τα εν Δίω»  μαζί με τους μαθητές των σχολείων τους στο αρχαίο θέατρο του Δίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, όσα σχολεία επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς χρηματική επιβάρυνση τις παραστάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε οι μαθητές να αποκομίσουν μία μοναδική εμπειρία παιδαγωγικού περιεχομένου ως προς το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πεδίο. Για την καλύτερη διοργάνωση της Μαθητικής Συνάντησης παρακαλούνται τα σχολεία που ενδιαφέρονται μόνο να παρακολουθήσουν να μας το δηλώσουν τηλεφωνικά μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

            Η πρόσκληση συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη Διεθνή Μαθητική Συνάντηση είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα http://dide.pie.sch.gr/politistika .

            Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις της ΥΑ 129287/Γ2/ΦΕΚ2769/Β/2.12.2011.

            Οι Σκηνικοί Αγώνες: «Ολύμπια τα εν Δίω» θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 12 έως και 20 Σεπτεμβρίου και έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρ.πρωτ. 42729/Γ7/29-03-2013).

            Επίσης, τα θεατρικά δρώμενα πλαισιώνουν μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, που μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται όπως, η παρουσίαση παραδοσιακών δρώμενων της Μακεδονίας, η διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών και μία σειρά από σεμινάρια και διαλέξεις από έμπειρους και καταξιωμένους ηθοποιούς με θέμα το θέατρο.

            Παράλληλα, τα σχολεία θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, το ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα, τα Λείβηθρα, την πόλη του Ορφέα, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, το παλιό και νέο Μοναστήρι του Αγ.Διονυσίου, περιβαλλοντικές διαδρομές στα μονοπάτια του Ολύμπου, στο φαράγγι του Ενιππέα, Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, την πόλη της Κατερίνης και να θαυμάσουν τα 70 χιλιόμετρα οργανωμένης παραλίας της Πιερίας.

            Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με μαθητές από όλες τις γωνιές της γης και, εφόσον το επιθυμούν, να επισκεφθούν όλη την Κεντρική Μακεδονία (αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας, αρχαιολογικό χώρο Πέλλας, Περιπατητική Σχολή Αριστοτέλη στην Αρχαία Μίεζα, Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών, Αρχαία Όλυνθο Χαλκιδικής, Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής, Βυζαντινά Μνημεία Θεσσαλονίκης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης).

            Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα αναρτήσουμε πρόγραμμα παραστάσεων και των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα μας.      Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

                                                               

           

   Η Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων                      Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης

              Δράσεων Πιερίας                                            Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

 

                                 

                Μυράντα Παππά                                              Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης

Πηγή: ΔΔΕ Πιερίας


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022