Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Θέματα Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Περιγραφή

 ‘Έχει παρατηρηθεί ότι η πλειονότητα των διευθυντών των σχολείων αποστέλλει στο γραφείο εκπαίδευσης στατιστικά στοιχεία και δεδομένα των σχολικών μονάδων, τα οποία δεν είναι απολύτως ακριβή (πχ αριθμός μαθητών, τμημάτων, βαθμός κάλυψης του ωραρίου των εκπαιδευτικών κλπ). Το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου να λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενη σε ανακριβή στοιχεία. Η έλλειψη αξιοπιστίας στα στατιστικά στοιχεία συμβάλλει σημαντικά στη διασπάθιση των διαθέσιμων για την παιδεία πόρων (οικονομικών και ανθρώπινων).

 Περιγραφή

 Τα νηπιαγωγεία λειτουργούν διοικητικά αυτόνομα από τα Δημοτικά Σχολεία στα οποία «φιλοξενούνται». Η ηγεσία του Υπουργείου προβληματίζεται να προχωρήσει στην διοικητική ενσωμάτωση των νηπιαγωγείων στα Δημοτικά σχολεία και με σχετική εγκύκλιο σας ζητά να προτείνετε ή όχι την διοικητική ενσωμάτωση των νηπιαγωγείων στα Δημοτικά σχολεία.

Περιγραφή

Σας καταγγέλλεται από γονείς μαθητών που φοιτούν στο σχολείο σας  ότι κατά την ώρα της Φυσικής Αγωγής δεν γίνεται μάθημα και ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής επιτρέπει στους μαθητές «να κάνουν ότι θέλουν, να πάρουν μπάλα, να συζητούν, να τρώνε ή να κάνουν βόλτες». 

 Περιγραφή:

Διευθυντής σχολικής μονάδας έχει πληροφορηθεί ότι στο σχολείο που έχει πρόσφατα τοποθετηθεί το κλίμα μεταξύ των εκπαιδευτικών και του προηγούμενου διευθυντή δεν ήταν θετικό. Μάλιστα, έχει πληροφορηθεί ότι και οι σχέσεις του Συλλόγου Γονέων με τους εκπαιδευτικούς δεν ήταν και τόσο καλές και γι’ αυτό αρκετοί εκπαιδευτικοί είχαν ζητήσει μετάθεση. Ο νέος Διευθυντής επιθυμεί να εργαστεί σ’ ένα θετικό κλίμα κι έτσι σκέφτεται να έχει μια σειρά από συνεδρίες με το προσωπικό του σχολείου του για να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το σχολείο, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες καθώς και στρατηγικές για τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Για να διαβάσετε περισσότερα θέματα πατήστε πάνω στο συνημμένο.

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022