Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη

Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή τον Οκτώβριο του 2013 έως την 12η Ιουλίου 2013

 

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή νέων φοιτητών

για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

 

Το UADPhilEcon απευθύνεται σε πτυχιούχους με στόχο μεταπτυχιακές σπουδές προς την κατεύθυνση ενός Διδακτορικού στην Οικονομική Επιστήμη.

Το Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΠΣ) δίνει έμφαση στην οικονομική θεωρία  και τις εφαρμογές της και αντιλαμβάνεται  τα οικονομικά ως κοινωνική επιστήμη, περιλαμβάνοντας μαθήματα που την αναδεικνύουν ως τέτοια, ενώ παράλληλα θεωρεί απαραίτητη την κατανόηση σε βάθος των μαθηματικών και ποσοτικών τεχνικών.

Το UADPhilEcon αποτελείται από δύο φάσεις. Φάση 1: Διετής παρακολούθηση εντατικών μαθημάτων (στην αγγλική γλώσσα). Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται μεταξύ 3-9 μμ τις εργάσιμες ημέρες, και είναι υποχρεωτική.  Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Φάσης 1 απονέμεται Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική Επιστήμη (MasterofPhilosophyinEconomics). Φάση 2: Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, η επιτυχής υποστήριξη της οποίας οδηγεί στην απονομή Διδακτορικού Διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη (DοctorofPhilosophyinEconomics).

Στο UADPhilEcon δεν χρεώνονται δίδακτρα. Απαιτείται η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στις ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, που ενδεικτικά περιλαμβάνουν βοήθεια σε διδασκαλία και ασκήσεις φοιτητών, συμμετοχή σε επιτηρήσεις, βοήθεια σε έρευνα, κλπ. Δεν υπάρχει δυνατότητα υποτροφιών από πόρους του Προγράμματος.

Πλήρες κείμενο προκήρυξης

Αίτηση συμμετοχής

Πηγή: ΕΚΠΑ


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022