Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης»

 

ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

 

 Αρ.Πρωτ.: 921 ,Ρόδος, 24/03/2015

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 - 2016

 

Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνει και λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» (Υπουργική Απόφαση αρ. 62050/Β7/23.04.2014_Φ.Ε.Κ. 1136/ τ.Β’/05.05.2014) το οποίο απονέμει:

 

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο επιστημονικό πεδίο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης».

Η αγγλόφωνη αντιστοίχηση του τίτλου σπουδών είναι Master of Arts (M.A.).

 

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιστημόνων στις «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» και ειδικότερα, η εκπαίδευση στελεχών εξειδικευμένων στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστημάτων δια βίου μάθησης με βάση τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ηλεκτρονικής μάθησης.

 

Σε ποιούς/ές απευθύνεται το Π.Μ.Σ.:

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Μ.Σ.) απευθύνεται:

 

(i)  σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής

  • εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
    • στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων,
  • άλλο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό, επιστημονικό ή διοικητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

(ii)      σε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να (απ)ασχοληθούν ή ήδη (απ)ασχολούνται

  • με την εκπαίδευση, επιμόρφωση, επαγγελματική εξειδίκευση, κατάρτιση και
  • με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της εκπαίδευσης –επανεκπαίδευση, ενδο-εταιρική επιμόρφωση και κατάρτιση, κ.ά.

(iii)  σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε πτυχιούχο, απασχολούμενο/η ή μη,

 

που επιθυμεί να αποκτήσει (α) θεωρητικές γνώσεις και (β) εξειδικευμένες ικανότητες και δεξιότητες για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ενήλικες και προσφέονται είτε συμβατικά, είτε από απόσταση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις μεθοδολογίας της έρευνας στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την κατάρτιση.

 

Στόχοι του Π.Μ.Σ.:

Οι κύριοι στόχοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι:

 

  • Σε θεωρητικό επίπεδο, η παραγωγή και μετάδοση επιστημονικής γνώσης στους τομείς της δια βίου μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ηλεκτρονικής μάθησης, καθώς και της μεθοδολογίας της επιστημονικής έρευνας στο χώρο της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της κατάρτισης.

 

  • Σε ερευνητικό επίπεδο, η παραγωγή και μετάδοση επιστημονικής γνώσης σχετικά με τις μεθόδους και τεχνικές της έρευνας στην εκπαίδευση.

 

  • Σε επίπεδο επαγγελματικής πρακτικής, η απόκτηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την αξιολόγηση πρότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστημάτων και δη προγραμμάτων δια βίου μάθησης (επιμόρφωσης, κατάρτισης, επαγγελματικής ανάπτυξης, κ.ά.), μέσω της εφαρμογής των πλέον σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών εκπαίδευσης ενηλίκων και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την συμβατική και την από απόσταση διδασκαλία και μάθηση.

 

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής ερευνητικής ή συνθετικής διατριβής.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρότυπες μορφές εκπαίδευσης που συνδυάζουν: (α) δια ζώσης μαθήματα και σεμινάρια, η παρακολούθηση των οποίων είναι υποχρεωτική και (β) πρότυπες διαδικασίες από απόσταση ηλεκτρονικής μάθησης.

 

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. και την απόκτηση Μ.Δ.Ε., προβλέπονται δίδακτρα ύψους 3.800 Ευρώ για το σύνολο της φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται σε δόσεις.

 

 

Προϋποθέσεις και Διαδικασίες Επιλογής Υποψήφιων για Μ.Δ.Ε.

 

 

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. έως σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες. Πλέον του προβλεπόμενου αριθμού των επιτυχόντων/ουσών, δεκτοί/ες στο Π.Μ.Σ. ως υπεράριθμοι, γίνονται πτυχιούχοι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ., εφόσον η υποτροφία τους είναι

σχετική με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

 

 

Προϋποθέσεις και Κριτήρια Επιλογής

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ές πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Επίσης, υποψήφιοι/ες μπορούν να είναι φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι/διπλωματούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών (Σεπτέμβριος 2015).

 

Για την επιλογή των φοιτητών/τριών που θα παρακολουθήσουν το Π.Μ.Σ. για απόκτηση Μ.Δ.Ε. συνεκτιμώνται:

  1. Τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά τεκμηριώνονται κατά την διαδικασία αξιολόγησης (1η και 2η Φάση) και κατά κύριο λόγο αφορούν τα εξής:
    1. τις σπουδές των υποψηφίων, (συνεκτιμάται ο γενικός βαθμός πτυχίου, η βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα του Π.Μ.Σ., η επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται),
    2. το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των υποψηφίων,
    3. την επαγγελματική εμπειρία, ειδικότερα σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.,
    4. την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, όπως αυτή πιστοποιείται από τα αποδεικτικά ξένης γλώσσας που ορίζονται παρακάτω ή σε περιπτώσεις τεκμαιρόμενης γνώσης, από γραπτή και προφορική εξέταση στην κατανόηση και απόδοση ξενόγλωσσου επιστημονικού κειμένου, και
    5. την επάρκεια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογών γραφείου και διαδικτύου, όπως αυτή αποδεικνύεται από σχετικά πιστοποιητικά ή αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία.
    6. Η εν γένει παρουσία των υποψηφίων στην προφορική συνέντευξη, για όσες και όσους προκριθούν και παραστούν στη 2η Φάση Αξιολόγησης. Η προφορική συνέντευξη εστιάζεται σε θέματα επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, σχετικά με το Π.Μ.Σ., και αποβλέπει:
      1. στη διαπίστωση της γενικής επιστημονικής κατάρτισης του/της υποψήφιου/ας και της συγκρότησης της προσωπικότητάς του/της,
      2. στη διακρίβωση ειδικών προσόντων ή δραστηριοτήτων του/της υποψηφίου/ας που συνάδουν με τους στόχους και το περιεχόμενο του Π.Μ.Σ. και
      3. στη διευκρίνιση ζητημάτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τελική πρόθεση του/της υποψηφίου/ας να ενταχθεί στο Π.Μ.Σ (απαιτήσεις του προγράμματος, λειτουργικά ζητήματα, στόχοι, ανάγκες, ενδιαφέροντα, κ.ά.).

 

Διαδικασία Επιλογής Υποψηφίων

Η επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών/ριών (Μ.Φ.) για το Π.Μ.Σ. γίνεται με τις διαδικασίες που περιγράφονται παρακάτω:

 

α) Η Γραμματεία του Π.Μ.Σ. συλλέγει τα στοιχεία από τις Αιτήσεις των υποψηφίων Μ.Φ. που έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται από τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Συντάσσει πίνακα υποψηφίων Μ.Φ. και τον διαβιβάζει στην Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών – Φοιτητριών (Ε.Ε.Α.) που έχει οριστεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης (Γ.Σ.Ε.Σ.) του Τμήματος.

 

β) Η επιλογή των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών – Φοιτητριών (Ε.Ε.Α.) σε δύο φάσεις αξιολόγησης:

 

  1. Στην 1η Φάση Αξιολόγησης (προεπιλογή) αξιολογούνται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων όπως αυτά προκύπτουν από τα υπευθύνως δηλωθέντα στην Αίτηση που υποβάλλουν οι υποψήφιοι/ες και τα έντυπα πιστοποιητικά των οποίων προσκομίζουν, εφ’ όσον προκριθούν, κατά τη διάρκεια της 2ης φάσης Αξιολόγησης (συνέντευξη). Με βάση τα προσόντα αυτά, καταρτίζεται κατάλογος «προκρινόμενων» υποψηφίων οι οποίοι/ες πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ένταξης στο Π.Μ.Σ και διαθέτουν συγκριτικά υψηλότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από τους/τις υπόλοιπους/ες που απορρίφθηκαν. Όλοι οι υποψήφιοι/ες, προκρινόμενοι/ες και μη, ενημερώνονται σχετικά εγγράφως (έντυπα ή ηλεκτρονικά) από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ..
  2. Στη 2η Φάση Αξιολόγησης οι προκριθέντες/θείσες σύμφωνα με τα ανωτέρω υποψήφιοι/ες καλούνται σε προσωπική συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών – Φοιτητριών (Ε.Ε.Α.), προσκομίζοντας απαραιτήτως –με ποινή αποκλεισμού- και όλα τα παρακάτω Απαιτούμενα Δικαιολογητικά και πιστοποιητικά των δηλωθέντων κατά την 1η Φάση Αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

 

 

γ) Η Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών συνεκτιμώντας συγκριτικά, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων που συμμετείχαν  στη 2η Φάση Αξιολόγησης, καθώς και η παρουσία τους κατά την προφορική συνέντευξη, συντάσσει Πίνακα Επιτυχόντων/ουσών κατά αλφαβητική σειρά και Πίνακα Επιλαχόντων/χουσών κατά αξιολογική σειρά. Ο/Η Διευθυντής/ρια Π.Μ.Σ. εισηγείται προς έγκριση στη Γ.Σ.Ε.Σ. τους ανωτέρω πίνακες επιτυχόντων/χουσών και επιλαχόντων/χουσών για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. Οι αποφάσεις της Γ.Σ.Ε.Σ. είναι τελεσίδικες.

 

δ) Οι επιτυχόντες/ούσες ειδοποιούνται να εγγραφούν στο Π.Μ.Σ. σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται από τη Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος. Επιτυχόντας/ούσα που δε θα εγγραφεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα χάνει το δικαίωμα εγγραφής στο Π.Μ.Σ., εκτός αν επικαλεσθεί εξαιρετικούς λόγους ανώτερης βίας ή σοβαρής ασθένειας. Στην περίπτωση αυτή, η Συντονιστική Επιτροπή αξιολογεί τους λόγους που επικαλείται ο/η επιτυχόντας/ούσα και το βαθμό τεκμηρίωσής τους και εισηγείται στη Γ.Σ.Ε.Σ. προς επικύρωση.

 

ε) Στη θέση επιτυχόντα/ούσας που δεν εγγράφεται ή δεν αποδέχεται την εγγραφή στο Π.Μ.Σ. μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες μπορεί, μετά από εισήγηση της Σ.Ε. και επικύρωση της Γ.Σ.Ε.Σ., να εγγραφεί άτομο από τον Πίνακα Επιλαχόντων/χουσών, με βάση τη σειρά αξιολόγησης.

 

Απαιτούμενα Έντυπα Δικαιολογητικά για Μ.Δ.Ε.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, οι προκριθέντες υποψήφιοι/ες προσερχόμενοι στη 2η Φάση Αξιολόγησης (συνέντευξη) είναι:

 

  1. Αντίγραφο πτυχίου, και στην περίπτωση τίτλων που δεν έχουν απονεμηθεί από ελληνικά Α.Ε.Ι., επίσης τα σχετικά έγγραφα αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (τέως ΔΙΚΑΤΣΑ).
  2. Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (με ακριβή Μέσο Όρο).
  3. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  4. Δύο συστατικές επιστολές.
  5. Αποδεικτικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας, ως ακολούθως:
  • Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1/C1 από αυτά που αναφέρονται στο συνημμένο Παράρτημα Απόδειξης Γλωσσομάθειας ,
  • ή αποδεικτικό λήψης πτυχίου από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο
  • ή πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας.
  1. Για τους/τις αλλοδαπούς/ες απαιτείται τεκμηρίωση γνώσης και της Ελληνικής Γλώσσας.
  2. Πιστοποιητικά επάρκειας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογών γραφείου και διαδικτύου (εάν υπάρχουν).
  3. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις και/ή Διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
  4. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
  5. Κάθε άλλο έγγραφο που πιστοποιεί τα προσόντα που δηλώνουν οι υποψήφιοι/ες κατά την υποβολή της ανωτέρω σχετικής Αίτησης – Βιογραφικό Σημείωμα (βεβαιώσεις – πιστοποιητικά, κτλ). Σε άλλη περίπτωση τα κατά δήλωση προσόντα δεν θα ληφθούν υπόψη.

 

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει και κάθε άλλο δικαιολογητικό που, σύμφωνα με τη γνώμη του/της, θα συνέβαλε στο να σχηματίσει η Επιτροπή Αξιολόγησης πληρέστερη άποψη.

 

Ημερομηνίες και Τρόπος Κατάθεσης Αίτησης

Η Αίτηση για υποβολή υποψηφιότητας για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εντός της προβλεπόμενης στην παρούσα Προκήρυξη προθεσμίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Π.Μ.Σ. http://www.pse.aegean.gr/pms-nfel/?page_id=250

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική Αίτηση για ένταξη στο Π.Μ.Σ. το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Μαΐου 2015.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Π.Μ.Σ., κα. Βέρα Αγγέλου, τηλ. επικοινωνίας 22410.99130  &  22410.99135, Fax: 22410 - 99196, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. '; document.write(''); document.write(addy_text65734); document.write('<\/a>'); //-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και στην ιστοσελίδα : http://www.pse.aegean.gr/pms-nfel/ .

 

 

Η Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

 

 

Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1):

  • CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
    • BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
    • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 6 έως 7.
    • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – HIGHER (BEC HIGHER) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).
      • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL.
      • CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.
      • CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) - EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) - EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL - EXPERT - (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).
      • ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, ΝΗ- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.
      • ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.
        • EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1).
        • OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level C1).
          • ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1).
          • Test of Interactive English, C1 + Level.
          • Test of Interactive English, C1 Level.

Πηγή: http://www.pse.aegean.gr/

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (prokyrixh-15-16.pdf)Προκήρυξη[ ]215 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022