Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή»

Ακαδημαϊκό Έτος 2012 - 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή»

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή».

Επιστημονικός υπεύθυνος Προγράμματος: Η επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεωργία Ανδρέου, η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 
Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα:
  • Πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) της ημεδαπής και αλλοδαπής
  • Απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (θα συνεκτιμηθεί εμπειρία συναφής με το αντικείμενο του Προγράμματος)
 

Διάρκεια: 100 ώρες/3 μήνες. Θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το Μάρτιο έως και το Μάιο (έναρξη Μάρτιος 2013) και όλα τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά

Τρόπος διεξαγωγής του Προγράμματος: Η διδασκαλία στα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διεξάγεται διαδικτυακά μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει αυτονομία, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία σε κάποιο χώρο. Το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος θα διατίθεται βαθμιαία, ανά διδακτική ενότητα.

Τρόπος παρακολούθησης του Προγράμματος: Ο κάθε  εκπαιδευόμενος έχει τις ακόλουθες εναλλακτικές αναφορικά με την παρακολούθηση του Προγράμματος:
  • Να παρακολουθήσει το σύνολο του Προγράμματος, δηλαδή και τις τέσσερις (4) διδακτικές ενότητες.
  • Να παρακολουθήσει, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, μια (1) ή περισσότερες από τις επιμέρους διδακτικές ενότητες.

Σκοπός του προγράμματος: Στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα Δίγλωσσης Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής σε άτομα που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει αφενός παρουσίαση των βασικών εννοιών (π.χ. τι είναι διγλωσσία, τύποι και χαρακτηριστικά δίγλωσσων ομιλητών, τι είναι Ειδική Αγωγή, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα, τυπολογία και χαρακτηριστικά των διαταραχών λόγου, εμβάθυνση στα προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον) και αφετέρου παραδείγματα και ενδεικτικές προτάσεις εφαρμογής του θεωρητικού πλαισίου στη σχολική πράξη.

Οι επιμέρους διδακτικές ενότητες είναι οι εξής:
  • Εισαγωγή στη Διγλωσσία (Ενότητα 1)
  • Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή (Ενότητα 2)
  • Διγλωσσία και Παθολογία Λόγου (Ενότητα 3)
  • Διγλωσσία και Προβλήματα Συμπεριφοράς (Ενότητα 4)
 
Επιλογή καταρτιζομένων:
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης)
 
Διδάσκοντες:
  • Μέλη ΔΕΠ
  • Διδάκτορες, με ειδίκευση και διδακτική εμπειρία σε θέματα Διγλωσσίας, Ειδικής Αγωγής και Διαχείρισης Προβλημάτων Συμπεριφοράς

Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης: Η επιτυχής παρακολούθηση όλων των διδακτικών ενοτήτων οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο «Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή». Η επιτυχής παρακολούθηση επιμέρους διδακτικών ενοτήτων οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της κάθε ενότητας.

Κόστος συμμετοχής (για όσους επιλεγούν): Το κόστος παρακολούθησης όλων των ενοτήτων του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 1000€. Σε περίπτωση τμηματικής παρακολούθησης του Προγράμματος, το κόστος της κάθε διδακτικής ενότητας διαμορφώνεται στα 250€. Το ποσό που θα διαμορφωθεί με βάση τη δήλωση των ενοτήτων από τον κάθε ενδιαφερόμενο, θα εξοφληθεί με βάση τον παρακάτω πίνακα:
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ - ΔΟΣΕΙΣ
1 ----- 1 των 250€ (στην έναρξη του προγράμματος)
2 ----- 2 των 250€ η καθεμία (στην  έναρξη και στο μέσον του προγράμματος)
3 ----- 3 των 250€ η καθεμία (στην έναρξη, στο μέσον και στο τέλος του προγράμματος)    
4 ----- 1 ητων 400€ (στην έναρξη)
και 2 των 300€ (στο μέσον και στο τέλος του προγράμματος)
Εκπτώσεις: Στο πρόγραμμα προβλέπεται έκπτωση διδάκτρων σε άνεργους (απαραίτητη η προσκόμιση έγκυρου δελτίου ανεργίας από τον ΟΑΕΔ με την έναρξη του προγράμματος). Το ποσοστό έκπτωσης ανέρχεται στο 30%.

Καταβολή Διδάκτρων (με την έναρξη του προγράμματος): Οι δόσεις των διδάκτρων θα καταβάλλονται στην Alpha Bank, στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας:

Αριθμός Λογαριασμού: 310-00-2002-020935
ΙΒΑΝ GR6401403100310002002020935
Κωδικός έργου: 4165.0005

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη

Πολιτική απόσυρσης ενδιαφέροντος και επιστροφής διδάκτρων: Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από το πρόγραμμα επιμόρφωσης. Σε αυτή την περίπτωση και ανάλογα με το χρόνο απόσυρσης δικαιούνται επιστροφή διδάκτρων. Οι χρεώσεις φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ                  ΧΡΕΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ
Πριν την έναρξη των μαθημάτων              0%
1η εβδομάδα μαθημάτων                        25%
2η εβδομάδα μαθημάτων                        35%
3η εβδομάδα μαθημάτων                        45%
4η εβδομάδα μαθημάτων                        55%
5η εβδομάδα μαθημάτων                        75%
Μετά από την 5η εβδομάδα μαθημάτων    100%

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Κ.Ε.Κ. αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά από τη Δευτέρα 14/01/2013 έως και την Παρασκευή 22/02/2013, τα παρακάτω  δικαιολογητικά:

  • Αίτηση συνοδευόμενη από φωτογραφία τύπου ταυτότητας (από www.kek.uth.gr)
  • Απλή φωτοτυπία Ταυτότητας
  • Αποδεικτικό Τίτλων Σπουδών (απλή φωτοτυπία)
  • Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
  • Έγκυρο δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ (εάν υπάρχει)

Τρόπος & τόπος υποβολής δικαιολογητικών: Aυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά στη Γραμματεία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 38334, Βόλος

Πληροφορίες:

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κατά προτίμηση)
  • τηλ. 00357 99105036, 6945 719410 (Δρ. Ιωάννης Γαλαντόμος, Παρασκευή έως Κυριακή 11:00-14:00)
  • Γραμματεία Κ.Ε.Κ. Π.Θ.: Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 38334, Βόλος, τηλ.: 2421006367, fax: 2421006487, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο εδώ

Κατεβάστε το αρχείο της αίτησης εδώ

Πηγή: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022