Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ειδικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Ακρόπολης

Η συνεργασία του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς παίρνει πιο συγκεκριμένη μορφή με τα ειδικά σεμινάρια που οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μουσείο Aκρόπολης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σεμινάρια γίνονται σε ομάδες εκπαιδευτικών μετά από αίτησή τους. Σε αυτά παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό υλικό του Τομέα καθώς και στοιχεία από την αρχιτεκτονική, την τέχνη και την ιστορία της κλασικής εποχής και των μνημείων της, τα οποία μπορούν να ενταχθούν στη διδακτέα ύλη, εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία.

 

    Σεμινάρια έχουν πραγματοποιηθεί σε αρχαιολόγους, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε διευθυντές και στελέχη Δημόσιων, Δημοτικών, Κινητών, Παιδικών, Πανεπιστημιακών και Σχολικών Βιβλιοθηκών από όλη την Eλλάδα και κυρίως σε πολλούς έλληνες και ξένους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με διαφόρους φορείς. Ένα ιδιαίτερο δίκτυο συνεργασίας του Tομέα έχει δημιουργηθεί με τις ξένες Aρχαιολογικές Σχολές στην Eλλάδα. Oμάδες καθηγητών των αρχαίων ελληνικών από την Aγγλία, την Aυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τις H.Π.A., την Oλλανδία και την Iρλανδία έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια. Επίσης σε συνεργασία με τα Yπουργεία Παιδείας του Bελγίου, της Kύπρου, της Oυγγαρίας και της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια στις Βρυξέλλες, στη Λευκωσία, στη Bουδαπέστη, στο Κίεβο, στην Οδησσό καθώς και στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Joint Association of Classical Teachers.

 

     Όλοι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια καθώς και στα ειδικά συνέδρια που διοργανώνονται από τον Τομέα παίρνουν ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα.

 


Διαδικασία συμμετοχής σε επιμορφωτικά σεμινάρια

 
    Οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο στο μουσείο, με θέματα που θα εναλλάσσονται. Τα σεμινάρια γίνονται 1 φορά το μήνα, ημέρα Τετάρτη (1.00 μ.μ. έως 3.00 μ.μ).

Πηγή: Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο στο Μουσείο, με θέματα που θα εναλλάσσονται.

Το Μουσείο προτείνει την παρακολούθηση του σεμιναρίου στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους σε ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη.

Ημερομηνίες σεμιναρίων:
Για το 2013: Tετάρτη 6 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 6 Μαρτίου & Τετάρτη 3 Απριλίου
Ώρα: 1.00 μ.μ. έως 3.00 μ.μ.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Συμμετοχής και η αποστολή της με fax στο 211 8005307 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Μουσείο στέλνει στους εκπαιδευτικούς ειδική φόρμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους.

Πηγή: Μουσείο Ακρόπολης (http://www.theacropolismuseum.gr/)

 


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022