Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



ΚΕΓ: «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους στην Ελλάδα»: δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του δεύτερου κύκλου του από απόσταση επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους στην Ελλάδα» (http://elearning.greek-language.gr) για το έτος 2013.

Το πρόγραμμα «Διαδρομές» συγχρηματοδοτείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της πράξης, που υλοποιεί το ΚΕΓ, με τίτλο: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» καιαφορά μαθήματα για την από απόσταση εκπαίδευση/κατάρτιση/επιμόρφωση διδασκόντων την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα.

Το  συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση και αποτελείται από έξι ενότητες, που αφορούν ειδικά ζητήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους:

 1. Θέματα διδασκαλίας των δεξιοτήτων στην εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης

 2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

 3. Θέματα αξιολόγησης

4. Διδασκαλία ξένης γλώσσας με Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

5. Διγλωσσία

6. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Οι «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους στην Ελλάδα» έχουν τετράμηνη διάρκεια και αφορούν δύο κύκλους επιμόρφωσης το χρόνο (πρώτος κύκλος με έναρξη τον Οκτώβριο και δεύτερος κύκλος με έναρξη τον Μάρτιο).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για το πρόγραμμα πρέπει να είναι απόφοιτοι σχετικών πανεπιστημιακών τμημάτων (ελληνικής ή ξένης φιλολογίας, παιδαγωγικών τμημάτων κ.τ.λ.) ή και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων της αλλοδαπής ή της ημεδαπής (με σχετική, όμως, εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης) και να διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα γίνονται, κατά προτεραιότητα, δεκτοί όσοι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν την προαπαιτούμενη γνώση ή/και εμπειρία.

Οι όροι συμμετοχής καθώς και οι λοιπές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα διατίθενται ηλεκτρονικά στον ιστοχώρο του προγράμματος, http://elearning.greek-language.gr. H διαδρομή που σας αφορά είναι η δεύτερη, καθώς το πρώτο σκέλος του προγράμματος ήδη υλοποιείται και αφορά καθηγητές και διδάσκοντες σε χώρες εκτός Ελλάδος.

Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής διαδικτυακά στον ιστοχώρο www.greeklanguage.gr/registration.

Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 10 Μαρτίου 2013.

Έναρξη του προγράμματος: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013.

Μετά την υποβολή της αίτησής σας θα γίνεται έλεγχος της επιλεξιμότητάς σας και θα ενημερωθείτε σχετικά με την αποδοχή της συμμετοχής σας.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Πηγή: ΚΕΓ


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022