Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Masterclass animation (Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013)

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, Ώρα 13:00

 Σχολή  Άκτο Διοργάνωση: Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων σχεδίων

[Είσοδος Ελεύθερη. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής]

Ο Ρόνυ ΟΡΕΝ γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1953 και είναι animator και καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και Design Bezalel της Ιερουσαλήμ. 
Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γνωστός για τις μικρού μήκους ταινίες animation, που στηρίζονται στην πλαστελίνη και την τεχνική του stop-mοtion (clay-animation), όπως επίσης και για τα 30 βιβλία του για παιδιά και νέους, που ο ίδιος εικονογραφεί και σε πολλά από αυτά έχει γράψει τα κείμενα.


Στο στούντιο “Frame by Frame” που ίδρυσε το 1978, έχει σκηνοθετήσει και «εμψυχώσει» περισσότερες από 500 ταινίες animation μικρού μήκους και τηλεοπτικές σειρές με τη μέθοδο clayground. Αρκετές από τις ταινίες του έχουν λάβει διεθνή βραβεία. Επίσης κέρδισε το βραβείο Nachum Gutman για εικονογράφηση βιβλίου.
Δικές του ταινίες animation μικρού μήκους του έχουν επιλεγεί από το Μουσείο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.
Έχει παραγάγει τις παρακάτω τηλεοπτικές σειρές: The Egg (25x25sec), Foxy Fables (13x7), Tales of a Wise King (26x6) και Grabbit the Rabbit (13x7), που έχουν μεταδοθεί σε περισσότερες από 80 χώρες και σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Channel One, IETV,και πολλά άλλα. 
Ως σκηνοθέτης και animator, με μια ομάδα 3 συνεργατών, δημιούργησε το 2009 δεκατρία τετράλεπτα επεισόδια της σειρά ClayPlay.
O Ρόνυ Όρεν έχει παραγάγει περισσότερα από 30 βιβλία με γενικό τίτλο: Μυστικά της Πλαστελίνης, που κυκλοφορούν στο Ισραήλ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Δανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η “Αγκαδά”, το βασικό θρησκευτικό εβραϊκό βιβλίο, εικονογραφημένο από τον Ρόνυ Όρεν πριν από 21 χρόνια, με τίτλο "Animated Haggadah», εξακολουθεί να πωλείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ των πολλών τηλεοπτικών διαφημίσεων που έχει παραγάγει, ιδιαιτέρως επιτυχημένη κρίνεται εκείνη για τη Bezeq Beinleumi, όπου πρωταγωνιστεί ένας ομιλών παπαγάλος και για τη Tene Noga με τις ομιλούσες αγελάδες από πλαστελίνη να κλέβουν την παράσταση.
Ο Ρόνυ Όρεν έχει παραγάγει περισσότερες από 85 ταινίες animation μικρού μήκους για τις σειρές "Rechov Sumsum" και "Sesame Shalom", την ισραηλινή εκδοχή του «Sesame Street».

O Ρόνυ 'Ορεν, μετά από χρόνια πειραματισμών και αναζητήσεων στον χώρο του animation, με βασικό υλικό την πλαστελίνη (clay) έχει επινοήσει μια διεθνώς κατοχυρωμένη μέθοδο κατασκευής χαρακτήρων από πλαστελίνη, που την ονομάζει: claground. Όλοι οι χαρακτήρες κατασκευάζονται από τρία βασικά σχήματα: τη “μπάλα”, το “λουκάνικο” και τις “πίτες”. Αυτά τα βασικά σχήματα παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας ποικίλων ανθρώπινων χαρακτήρων, αλλά και χαρακτήρων από το ζωικό βασίλειο, σε ατελείωτους συνδυασμούς χρωμάτων και μεγεθών. 
Ο Ρόνι Όρεν εισήγαγε τη φιλοσοφία και τη μέθοδο του σε παιδιά και φοιτητές σε όλο τον κόσμο, μέσα από αμέτρητα εργαστήρια και master classes σε σχολεία, σχολές σχεδιασμού, πανεπιστήμια, νοσοκομεία παίδων και φεστιβάλ.

Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία
Ο Rony Oren είναι Καθηγητής του Animation στην Bezalel Academy of Art and Design στην Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των ετών 1980-2002 δίδαξε animation σε διαφορετικές σχολές τέχνης στο Ισραήλ, όπως για παράδειγμα στη Μπέιτ Tzvi, στην Ακαδημία Σχεδίου και Παιδείας της Χάιφας. 
Eπίσης πραγματοποίησε μαθήματα γύρω από την τεχνική του clay-animation σε διάφορα φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων ανά τον κόσμο. 
Μεταξύ των ετών 2000 και 2008 υπηρέτησε ως Επικεφαλής του Τμήματος Animation στην Bezalel Academy of Art and Design.

Πηγή: http://animationcenter.gr

 

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022