Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Πρόγραμμα Κύκλου Σεμιναρίων 2013-2014: Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Δωρεάν Webinar τον Ιούλιο

Τα τελευταία χρόνια οι ιδέες που επικρατούν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και της Εκπαίδευσης περί ενσωμάτωσης, κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων ειδικών στη διερεύνηση των μαθησιακών και κοινωνικογνωστικών δυσκολιών, της ανίχνευσης και της έγκαιρης παιδαγωγικής παρέμβασης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων πάνω στα Θέματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας ανακοινώνεται ο κύκλος σεμιναρίων του Net Media Lab του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 με τίτλο «Ειδική Αγωγή και ΤΠΕ».

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που αντιμετωπίζουν καθημερινά θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες και σε προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών καθώς και στους ειδικούς (ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.ά.) οι οποίοι εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου. Επίσης, μπορεί να φανούν χρήσιμα στους φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μελλοντικά με τα θέματα της ειδικής αγωγής και της εκπαίδευσης καθώς και στους γονείς οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους. Μέσω της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες πέρα από την θεωρητική τους κατάρτιση στις επιμέρους θεματικές ενότητες τις οποίες πραγματεύονται τα σεμινάρια, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους προβληματισμούς τους, να λύσουν τυχόν απορίες τους, αλλά να δώσουν και το έναυσμα για την οργάνωση στο άμεσο μέλλον περισσότερο εξειδικευμένων σεμιναρίων.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στα σεμινάρια είναι οι ακόλουθες:

Προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης - Σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία, Υποστήριξη παιδιών με ΔΕΠ-Υ, Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές,  Σύνδρομα που οδηγούν σε πολλαπλές αναπηρίες,  Μαθητές με δυσκολίες όρασης, Εισαγωγή στην Κώφωση, Ενδοσχολική βία, Συμπεριφορές που προβληματίζουν στη σχολική τάξη, Διαταραχές οπτικής αντίληψης και μαθησιακές δυσκολίες, Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός σε ΑμΕΑ, Γνωστικές- μεταγνωστικές δεξιότητες, αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Ειδική Αγωγή, κλπ.

Το πρώτο σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών (09:00 - 17:00) με τίτλο «Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ)» θα είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί δυο φορές. Η πρώτη θα είναι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (Πατριάρχου Γρηγορίου και Νεαπόλεως 27, Αγ. Παρασκευή Αττικής).

Όσον αφορά στο δωρεάν σεμινάριο, θα υπάρξει διαδικασία online εγγραφής και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα επόμενα 12 σεμινάρια διάρκειας 36 ωρών το καθένα (δυο σαββατοκύριακων) θα είναι επί πληρωμή και θα κοστίζουν 120€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Με την παρακολούθηση 6 σεμιναρίων των 36 ωρών θα δίνεται βεβαίωση για παρακολούθηση 6μηνιαίου σεμιναρίου 216 ωρών.

Με την παρακολούθηση και των 12 σεμιναρίων θα δίνεται βεβαίωση για ετήσιο σεμινάριο 430 ωρών.

Σε όσους παρακολουθήσουν 10 σεμινάρια θα δίνεται έκπτωση και θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα τελευταία 2 σεμινάρια (από τα 12) δωρεάν.

Για τη διαδικασία εγγραφών τόσο στο δωρεάν όσο και στα 12 σεμινάρια θα ενημερωθείτε μετά τις 26/08/2013.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των σεμιναρίων.

Η πρόσβαση στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» είναι απλή. Οι  συμμετέχοντες που θα μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μετρό μέχρι τη στάση Νομισματοκοπείο και να κατευθυνθούν στην έξοδο προς Κονδυλάκη. Στη στάση λεωφορείων που βρίσκεται επί της Μεσογείων δίπλα στην έξοδο του Μετρό (ρεύμα προς Αγία Παρασκευή), μπορούν να επιβιβαστούν στο Β5 ή 407 ή 406. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση 4η Αγ. Παρασκευής η οποία και βρίσκεται 50m από την πύλη του Δημόκριτου. Όσοι μετακινηθούν με δικό τους όχημα μπορούν να μπουν στη διεύθυνση: http://www.demokritos.gr/Contents.aspx?CatId=28 και να δουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να φτάσουν στο χώρο του Δημόκριτου.

Επιπλέον!

σας προσφέρουμε ένα δωρεάν webinar που θα περιλαμβάνει 4 διαλέξεις ώστε να πάρετε μια πρόγευση του δωρεάν σεμιναρίου το Σεπτέμβριο και φυσικά όλου του κύκλου των σεμιναρίων.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα στη διεύθυνση:

http://imm.demokritos.gr/webinar_registration

για την εγγραφή σας στο δωρεάν Webinar εισαγωγής στα σεμινάρια «Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» που θα διεξαχθεί από 1-4 Ιουλίου 2013.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 1 Ιουλίου: Γνωστικές- Μεταγνωστικές Δεξιότητες (Δρ. Α. Δρίγκας)

Τρίτη 2 Ιουλίου: Υποστήριξη Παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (Δρ. Ζ. Καραμπατζάκη)

Τετάρτη 3 Ιουλίου: Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία (Δρ. Μ. Καρβούνης)

Πέμπτη 4 Ιουλίου: Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές (Δρ. Π. Γιαννέλη)

Η κάθε διάλεξη θα μεταδίδεται επαναλαμβανόμενα κατά τις ώρες 16:00 - 18:00.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφής είναι μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013.

Πληροφορίες για την ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς και τον κωδικό πρόσβασης θα λάβετε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Σεμιναρίου του Net Media Lab

Ιστότοπος: http://imm.demokritos.gr
Τηλ: 210-6503124, 3230

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Πηγή: http://www.demokritos.gr


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022