Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Σεμινάριο: «Σολωμός - Κάλβος – Καβάφης»

17/11 – 15/12, ημέρα Δευτέρα , ώρα 19.00-21.00  (5 μαθήματα)

 

Θέμα: «Σολωμός - Κάλβος – Καβάφης»

 

Εισηγητής: Δημήτρης  Δημηρούλης, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

           Σολωμός και Κάλβος είναι οι ποιητές που θεμελίωσαν την ελληνική ποίηση τον 19ο αιώνα. Χωρίς την εξοικείωση μαζί τους είναι  δύσκολο κανείς να κατανοήσει τη μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής ποίησης. Οι σπουδαίοι Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα συνομιλούν,  κρυφά ή φανερά με αυτούς τους προσδιοριστικούς προγόνους (για παράδειγμα: Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης). Ανάμεσα σε όλους αυτούς όμως ξεφυτρώνει ο παράταιρος λόγος του Αλεξανδρινού Καβάφη που ανέτρεψε τα πάντα αφού από μόνος του συνιστά  ένα ολόκληρο σύμπαν. Ο Καβάφης, ενώ ξεκινά με την παράδοση στο τέλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποιητής με τεράστια απήχηση, η οποία όλως περιέργως εξακολουθεί να είναι δρώσα σήμερα και μάλιστα στη διεθνή σκηνή όπου παραμένει ο πιο γνωστός έλληνας  λογοτέχνης.

Παρέχεται έκπτωση 20% σε φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και ΑμεΑ, καθώς επίσης έκπτωση 10% σε περίπτωση παρακολούθησης 2ου σεμιναρίου και 20% σε περίπτωση παρακολούθησης πέραν των δύο σεμιναρίων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας www.personagrata-politismos.gr, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 9715981 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόστος συμμετοχής: 55€

Πηγή: www.personagrata-politismos.gr

 


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022