Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ημερίδα "Το Εκπαιδευτικό Μουσείο" Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων

Ημερίδα "Το Εκπαιδευτικό Μουσείο"
Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων
Ο ρόλος του μουσείου έχει εξελιχθεί από την αρχική του λειτουργία ως χώρος συλλογής και έκθεσης αντικειμένων τέχνης και ευρημάτων φυσικής ιστορίας σε κάτι πολύ ευρύτερο: ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, ένα πολιτιστικό κέντρο, έναν χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων, ένα μνημείο πολιτικής και πολιτιστικής υπερηφάνειας. 

Στο τρίτο ετήσιο συνέδριο πάνω στις πρακτικές διοίκησης μουσείων, επιμελητές και διοικητικό προσωπικό μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις νέες εξελίξεις στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Το συνέδριο θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, και στη χρήση εργαλείων όπως το Facebook, το Twitter, το Pinterest, και το Kickstarter για να προσελκύσουν τα μουσεία μεγαλύτερο κοινό, να ερμηνεύσουν τις συλλογές τους, ακόμη και να χρηματοδοτήσουν τις εκθέσεις τους. 

Από τις ΗΠΑ, η Toby Tannenbaum, Υποδιευθύντρια Εκπαίδευσης στο Μουσείο Τζ. Πωλ Γκέτι, επιβλέπει μια μεγάλη γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο στο χώρο του μουσείου όσο και διαδικτυακά που απευθύνονται στο γενικό κοινό, σε φοιτητές και μαθητές, εκπαιδευτικούς και ειδικές κοινωνικές ομάδες. 

Η Wendy Woon, Υποδιευθύντρια Εκπαίδευσης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ηγείται ενός καινοτόμου καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού προγράμματος, που περιλαμβάνει μοναδικά προγράμματα για κοινά με ειδικές ανάγκες. 

Οι ομιλητές από τη Μεγάλη Βρετανία θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
Διάρκεια
17/10/2013

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη

Εισιτήρια
Ελεύθερη είσοδος

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη, Πρεσβεία των ΗΠΑ και Βρετανικό Συμβούλιο
 
Πηγή: Μουσείο Μπενάκη

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022