Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



1ο Διεθνές Φόρουμ «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις – θέσεις – αντιθέσεις»

1ο  Διεθνές Φόρουμ

«Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις – θέσεις – αντιθέσεις»

30 – 31 Ιανουαρίου 2015, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Αίθουσα: Θέατρο

Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Τα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Δραματουργίας  χάρη στη διαχρονικότητα και το ιδιαίτερο βάθος των νοημάτων τους, έχουν αναχθεί σε πανανθρώπινο αγαθό, κληρονομιά του παγκόσμιου πολιτισμού και παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.

Η συστηματική προώθηση της θεατρικής προσέγγισης του Αρχαίου Δράματος στην εκπαιδευτική διαδικασία, ωφελεί πολλαπλά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με τον εμπλουτισμό, την εμβάθυνση και την ουσιαστική παιδεία που προσφέρει. Η παραστατική απόδοση της δραματικής ποίησης, λειτουργώντας παράλληλα με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας – γραμματείας και της αισθητικής αγωγής, έχει ως στόχους την πολύπλευρη αναβάθμιση της θεατρικής αγωγής του μαθητή - σπουδαστή, μέσα και από τις αξίες που περιέχονται στα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Δραματουργίας , αλλά και την ενδυνάμωση της συλλογικής δημιουργίας.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του σύνθετου προγράμματός του «Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου Αιώνα» διοργανώνει την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, το 1ο Διεθνές Φόρουμ «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις – θέσεις – αντιθέσεις».

Η δημιουργία και καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού, έχει ως στόχο την ουσιαστική συμβολή του Ιδρύματος, στην εδραίωση της χώρας ως μητροπολιτικού κέντρου αναφοράς πάνω στη μελέτη, έρευνα και παρουσίαση του Αρχαίου Δράματος, με τη συνδρομή καταξιωμένων δημιουργών και επιστημόνων της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Παράλληλα, και μέσω του 1ου Διεθνούς Φόρουμ, ενισχύεται η προσπάθεια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια στο σύγχρονο σχολείο, σε μαθητές, σπουδαστές και διδάσκοντες, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και τις προκλήσεις της κατανόησης του Αρχαίου Δράματος τον 21ο αιώνα.

Στο 1ο Διεθνές Φόρουμ «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις – θέσεις – αντιθέσεις» παίρνουν μέρος Καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεατρολόγοι, Σκηνοθέτες Θεάτρου, Ηθοποιοί, Συνθέτες κ.ά. και αναπτύσσεται σε πέντε θεματικές ενότητες κατά τη διάρκεια δυο ημερών:

 Πηγή: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


 
 


 
 

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (IMK_1o Diethnes Forum Archaio Drama-ORTHI EPANALIPSI_final.docx)Πρόγραμμα[ ]653 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022