Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ξενάγηση: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ– ΒΥΤΙΝΑ- ΜΑΙΝΑΛΟ-ΜΕΘΥΔΡΙΟ

 

 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr    Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

 Ε-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.        Facebook:  enallaktiki drasi

                  ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ– ΒΥΤΙΝΑ- ΜΑΙΝΑΛΟ-ΜΕΘΥΔΡΙΟ

 

Mε την εξόρμηση και την ξενάγηση  αυτή  θα γνωρίσουμε  ένα σχετικά , άγνωστο αρχαιολογικό χώρο του νομού Αρκαδίας , τον Ορχομενό. Μία  οχυρωμένη ακρόπολη , χτισμένη πάνω στο πλάτωμα ενός λόφου και περιλαμβάνει αρχαίο θέατρο με εκπληκτική ακουστική και τα θεμέλια ενός δωρικού ναού. που ήταν αφιερωμένος στο  θεό Διόνυσο. Περιλαμβάνει επίσης  λείψανα της αρχαίας αγοράς  και το ιερό της θεάς Άρτεμης Μεσοπολίτιδος.

Mετά την ξενάγηση, θα φθάσουμε στη γραφική Βυτίνα, ένα παραδοσιακό  χωριό όπου κυριαρχούν τρία χρώματα...το σκούρο ή  ανοικτό γκρί της πέτρας που ντύνει τα παλιά αρχοντικά, το έντονο κόκκινο από τις στέγες που όταν δεν είναι σκεπασμένες από το χιόνι  θαρρείς πως είναι όλες ... φρεσκοβαμμένες  , και το πράσινο από τα έλατα του Μαινάλου. Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ο Άγιος Τρύφωνας , κτίσμα του 1846 .

Η πεζοπορία θα γίνει στο μονοπάτι από τη  Βυτίνα μέχρι το  Μεθύδριο,  μια διαδρομή αρκετά εύκολη ακόμα και για νέους πεζοπόρους. Η διάρκεια της είναι 2 ώρες και είναι πανέμορφη γιατί κινείται  ανάμεσα  στα έλατα του Μαινάλου. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το χωριό Τρανή Βρύση , μια διαδρομή 2 επιπλέον ωρών.

Γεύμα θα έχουμε  σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας, όπου μπορούμε να βρούμε και  τραχανά με παστό , το διάσημο πιάτο της Βυτίνας.

 

Πρόγραμμα εξόρμησης

8.00 π.μ.  Αναχώρηση  απο βούλα

    (παραλιακή – Συγγρού – Σύνταγμα – Ομόνοια )

8.30 π.μ   Επιβίβαση στην ομόνοια

10.30 π.μ. Ξενάγηση στον Αρχαίο Ορχομενό

11.30 .00 πμ. -15.00μμ Προαιρετική  πεζοπορία

15.30- 17.30   Γεύμα

18.00     Αναχώρηση  για  Αθήνα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ  210- 8991145  , 6940-308757

και στο  e-mailena.drasi@gmail.com


Πηγή: Εναλλακτική Δράση


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022