Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



"Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία"

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Πρωτοβάθμια(Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ/ΕΠΑ.Σ), με την αξιοποίηση ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα προσφέρονται στο οικείο πεδίο της ιστοσελίδας. Από το Τεχνικό Δελτίο του Έργου προβλεπόταν η δημιουργία ενός Διαδικτυακού Τόπου. Η ιστοσελίδα που έχετε επισκεφτεί σχεδιάστηκε και λειτούργησε δοκιμαστικά, όπως άλλωστε όλα τα εκπαιδευτικά υλικά που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο της Πιλοτικής Εφαρμογής του Έργου.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής και διαμορφωτικής φάσης έγιναν βελτιώσεις με βάση τις προτάσεις που έγιναν από όσους/ες (Στελέχη του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και τους/τις εκπαιδευτικούς) συμμετείχαν στη φάση της δοκιμαστικής διαδικασίας και της εσωτερικής-διαμορφωτικής αξιολόγησης.

Η ιστοσελίδα και το υλικό της προσφέρεται για αξιοποίηση από:

Εκπαιδευτικούς
Μαθητές/ μαθήτριες
Γονείς
Στελέχη της εκπαίδευσης
Συγγραφείς σχολικών εγχειριδίων
Ερευνητές και ερευνήτριες
Δημοσιογράφους

και γενικά από όσους/-ες ενδιαφέρονται για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Στόχος της δημιουργίας του διαδικτυακού τόπου είναι α) η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το διαδίκτυο για πληροφόρηση, ενημέρωση και γενικά ενασχόληση με τη θεματική του φύλου
και
β) η εξοικείωση των παραπάνω ομάδων αναφοράς με τη χρήση του διαδικτύου σε συνδυασμό με την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Σήμερα, η πληροφόρηση μας κατακλύζει και είναι διαθέσιμη για “ανάκληση”. Η “κοινωνία της γνώσης” και της “πληροφορίας” υπόσχεται πολλά. Ποιος όμως είναι ο μηχανισμός ελέγχου αυτών των πληροφοριών; Η πλημμυρίδα της πληροφορίας εξαντλεί την απορροφητική μας ικανότητα, τη συγκέντρωση προσοχής και τα όρια της διαύγειάς μας. Μας συνθλίβει κάτω από το φορτίο της “εγκυκλοπαίδειας του στιγμιαίου” σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία υπερπληροφόρησης. Ο Ν. Πόστμαν το είχε πει αποκαλυπτικά: Μόλις τώρα καταλαβαίνουμε “πόσο οδυνηρά υποφέρουμε από την πλημμυρίδα των πληροφοριών, από πληροφορίες χωρίς νόημα – πληροφορίες χωρίς μηχανισμούς ελέγχου”.

Σε αυτό το νέο πεδίο των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών δικτύων και της “διαδικτυακής μανίας” του κυβερνοχώρου παρεμβαίνουμε με προϋποθέσεις κριτικού τεχνολογικού εναλφαβητισμού και κριτικής υπερ-ανάγνωσης συνδέοντάς την με την οικεία πράξη της συμβατικής ανάγνωσης του έντυπου υλικού που έχει παραχθεί. Έχουμε επιλέξει και έχουμε οργανώσει το υλικό που σας προσφέρουμε σε θεματικά πεδία και θέσεις εργασίας με τρόπο που να εμπλουτίζει συστηματικά το έντυπο υλικό που έχει παραχθεί και που προσφέρεται για λειτουργική σύνδεση και αξιοποίηση στην πράξη, με βασικό σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της ισότητας των φύλων στην εκπαίδευση.

Το υλικό της ιστοσελίδας εμπεριέχει ιδέες και προτάσεις για ενασχόληση των μαθητών, μαθητριών και των εκπαιδευτικών (αλλά και των άλλων χρηστών) με θέματα που αφορούν στις διαφυλικές σχέσεις.

 

Πηγή: http://www.isotita-epeaek.gr/


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022