Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Αρχαία Ελληνική Γλώσσα - Γ΄ Γυμνασίου -1η Ενότητα: Διαδραστική διόρθωση ασκήσεων Ετυμολογίας

 

Σύμφωνα με το βιβλίου του εκπαιδευτικού, ο διδακτικός στόχος της Ενότητας αυτής είναι η επανάληψη όσων οι μαθητές διδάχθηκαν στο πλαίσιο του Ετυμολογικού μέρους κάθε Ενότητας στη Β΄Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα της σύνθεσης των λέξεων, καθώς και της ονοματοποιίας και της αλλαγής της σημασίας των λέξεων (κυριολεξία και μεταφορά).

Η επανάληψη συνίσταται σε ασκήσεις που χαρακτηρίζονται από ποικιλία στη μορφή και στα ζητούμενα και σε μεγάλο ποσοστό βασίζονται σε λέξεις οικείες στα παιδιά από τις δύο προηγούμενες τάξεις, τις οποίες μπορεί ήδη να έχουν επεξεργαστεί σε ασκήσεις που επέλυσαν στις επιμέρους Ενότητες.

Θα ήταν σκόπιμο οι ασκήσεις να λυθούν στην τάξη με παράλληλη επανάληψη της σχετικής θεωρίας. Χρήση των σχολικών εγχειριδίων του προηγούμενου έτους μέσα στην τάξη θα συνέβαλε ουσιαστικά στην καλύτερη επανάληψη.

Η παρουσίασή μου αυτή είναι κατάλληλη για διαδραστικό πίνακα. Οι μαθητές γράφουν τις απαντήσεις στο διαδραστικό πίνακα και στη συνέχεια με κλικ στο ποντίκι εμφανίζεται η απάντηση.

Επίσης, μπορεί να παρουσιαστεί και στην τάξη χωρίς διαδραστικό πίνακα με έναν υπολογιστή και προβολέα για τη διόρθωση των ασκήσεων.

Δημιουργός: Όλγα Παΐζη

Δημιουργός: Όλγα Παΐζη

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022