Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου με το μοντέλο μικτής μάθησης: προκαταρκτική ενημέρωση - ανίχνευση ενδιαφέροντος συμμετοχής

Γίνεται γνωστό ότι, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθεί ένας αριθμός προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου με βάση το μοντέλο μικτής μάθησης (blended learning). Τα προγράμματα αυτά έχουν στόχο την κάλυψη των αναγκών επιμόρφωσης σε περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με το παραδοσιακό μοντέλο. Στους λόγους αδυναμίας υλοποίησης παραδοσιακών προγραμμάτων περιλαμβάνονται ο γεωγραφικός κατακερματισμός (απομακρυσμένα νησιά, δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές), ο μικρός αριθμός εκπαιδευτικών, η έλλειψη επιμορφωτών Β’ επιπέδου κλπ.

Το μοντέλο μικτής μάθησης συνδυάζει συνεδρίες σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας και υποστηρικτικών συναντήσεων, με ασύγχρονες δραστηριότητες (ανάθεση εργασιών που οι επιμορφούμενοι υποχρεούνται να υλοποιήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος) και μικρό αριθμό διά ζώσης συνεδριών. Οι σύγχρονες συνεδρίες υλοποιούνται μέσα από κατάλληλο ψηφιακό περιβάλλον σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης,  ενώ οι ασύγχρονες δραστηριότητες υλοποιούνται με τη χρήση ενός συστήματος διαχείρισης μάθησης (LMS). Το επιμορφωτικό πρόγραμμα μικτού μοντέλου υλοποιείται σε διάστημα 20 έως 24 εβδομάδων και ακολουθείται από τελική δοκιμασία πιστοποίησης για τους επιτυχώς παρακολουθήσαντες.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα μικτού μοντέλου θα επιμερισθούν χρονικά σε δύο περιόδους (Νοέμβριος 2013 – Μάιος 2014, Οκτώβριος 2014 – Απρίλιος 2015).

Για την βέλτιστη οργάνωση και προγραμματισμό των προγραμμάτων μικτού μοντέλου, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (επιμορφωτές και ΚΣΕ που επιθυμούν να αναλάβουν προγράμματα, εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά) να δηλώσουν το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν σχετικά πληροφοριακά στοιχεία,

έως τις 26/3/2013.

Διευκρινίζεται ότι, σε αυτήν την φάση, η υποβολή των στοιχείων αυτών δεν συνιστά υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μέθοδο υλοποίησης του μικτού μοντέλου, τις κυριότερες διαφοροποιήσεις από το παραδοσιακό μοντέλο, τις περιοχές και κλάδους υλοποίησης μικτών προγραμμάτων και τα στοιχεία που καλούνται να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, πατήστε ΕΔΩ .

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  υποβάλλουν ερωτήματα στην υπηρεσία Help Desk της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στην Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr → (Επιλογή) Υποστηρικτικές Δομές → (Επιλογή) Help Desk.


Πηγή: http://bigweb.cti.gr/bepipedo2/


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022