Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Besafe - Ασφάλεια διαδικτύου

 Το Διαδίκτυο είναι ένας "μαγικός κόσμος" με εκπληκτικές δυνατότητες που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, παρέχοντάς μας πλήθος υπηρεσιών και εφαρμογών. Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο της συνεχούς μείωσης του ορίου ηλικίας των χρηστών του με τα παιδιά να αποτελούν τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους χρήστες.
Εμπεριέχει κινδύνους το Διαδίκτυο;
    Όπως όμως στην πραγματική ζωή, έτσι και στο Διαδίκτυο οι κίνδυνοι είναι πολλοί, όπως και τα κακόβουλα άτομα. Τα παιδιά λόγω της περιέργειάς τους να ανακαλύψουν νέα πράγματα και της απειρίας τους είναι περισσότερο από οποιονδήποτε εκτεθειμένα και ανυποψίαστα στους κινδύνους του.
    Έτσι, λοιπόν, η παρούσα ιστοσελίδα αναφέρεται στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τη συνδρομή πολυμεσικού υποστηρικτικού υλικού όπου παρουσιάζονται ιδέες για δραστηριότητες τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν και να οχυρωθούν απέναντι στους κινδύνους που ενέχει το διαδίκτυο.
   
  Επίσης, η εν λόγω ιστοσελίδα περιέχει συνοδευτικό υλικό μιας άλλης δικτυακής τοποθεσίας, δηλαδή της www.safesocialmedia.org. Η τοποθεσία αυτή στοχεύει στην καταπολέμηση της βίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην ενίσχυση της επίγνωσης των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σχετικά με τους κινδύνους των μέσων αυτών. Επίσης, αποσκοπεί στην ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά την ασφαλή τους χρήση.

Για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα πατήστε εδώ.

Πηγή:http://nancy-internetsafety.weebly.com/


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022