Τη Δευτέρα, 4-12-2017, το σχολείο μας υποδέχτηκε μία σπουδαία προσωπικότητα διεθνούς φήμης από τον χώρο του αθλητισμού, τον Γιάννη Κούρο. Ο Γιάννης Κούρος θεωρείται ο σημαντικότερος, σε παγκόσμιο επίπεδο, δρομέας υπερμαραθώνιων αποστάσεων όλων των εποχών! Κατέχει ακατάρριπτα παγκόσμια ρεκόρ στα περισσότερα αγωνίσματα αποστάσεων μεγαλύτερων των 100 χιλιομέτρων, έχοντας δοξάσει την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, νικώντας σε δεκάδες διεθνείς αγώνες στους οποίους έχει αγωνιστεί.

Εκτός από διακεκριμένος δρομέας υπεραποστάσεων, ο Γιάννης Κούρος είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα: ζωγράφος, συγγραφέας, στιχουργός, μουσικοσυνθέτης, στοχαστής. Μίλησε λοιπόν στους μαθητές μας για την αξία της προσπάθειας, για τη δύναμη της θέλησης, για τη σημασία της πίστης στις δυνάμεις που κρύβονται εντός του καθενός μας (που ίσως δεν υποψιαζόμαστε καν ότι υπάρχουν), τις οποίες όμως πρέπει να ανακαλύψουμε, να πιστέψουμε σ’ αυτές και να τις αξιοποιήσουμε, βρίσκοντας εσωτερικό νόημα σε ό,τι κάνουμε, υπερνικώντας έτσι, με αισιοδοξία και διάθεση αυθυπερβάσεως και ηρωισμού, τις όποιες αντιξοότητες και εμπόδια παρουσιάζονται μπροστά μας, που, όταν καταφέρνουμε να υπερνικάμε, μας κάνουν τελικά πιο δυνατούς! Μετέφερε, κοντολογίς, την κατασταλαγμένη εμπειρία του από το χώρο του αθλητισμού, παρουσιάζοντάς την ως μάθημα χρήσιμο για τον αγώνα της ζωής του καθενός.

Προηγήθηκε παρουσίαση του Γιάννη Κούρου από τον συναθλητή του Ιωαννίδη Παναγιώτη (διευθυντή του Γυμνασίου Ορμύλιας) ενώ, κατόπιν, προβλήθηκε απόσπασμα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Αενάως κινούμενος» που έχει ως θέμα τον Γιάννη Κούρο.

Μετά τη ομιλία του, ο Γιάννης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από το ακροατήριο: για τα αθλητικά του κατορθώματα, για την προπόνηση, για τη διατροφή που ακολουθεί, κλπ, απαντώντας σε όλες με προθυμία.

Γιάννης Κούρος – Αενάως Κινούμενος