Κλασική μουσική στον κινηματογράφο

Ο κινηματογράφος είναι ένας σύντομος και εύκολος δρόμος για την ανακάλυψη του κόσμου της κλασικής μουσικής. Δείτε παρακάτω σκηνές από γνωστές ταινίες, που έχουν επενδυθεί με αποσπάσματα από γνωστά έργα κλασικής μουσικής.
«Το Πέμπτο Στοιχείο»
Ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον Bruce Willis και την Milla Jovovich. Ξεχωρίζει η σκηνή του πάρτι, όπου η μπλε εξωγήινη ντίβα Plavalaguna, με τη φωνή της Αλβανής σοπράνο Inva Mula, ερμηνεύει μια άρια από την όπερα «Lucia Di Lammermoor» του Donizetti.

«Αποκάλυψη Τώρα»
Το «Ride Of The Valkyries» του Wagner χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση των ελικοπτέρων στα χωριά του Βιετνάμ, σε ένα από τα καλύτερα πολεμικά δράματα όλων των εποχών.

«Ο Μαύρος Κύκνος»
Η Natalie Portman υποδύεται μια μπαλαρίνα που παλεύει με το σκοτάδι μέσα της, προσπαθώντας να ενσαρκώσει ιδανικά την Οντέτ από την όπερα «Η Λίμνη Των Κύκνων». Σε μία σκηνή του έργου χορεύει την ομώνυμη μελωδία του Tsayckovsky και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κλασικά θέματα στη μουσική ιστορία.

«2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»
Το «Also Sprach Zarathustra» του Strauss, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Νίτσε «Τάδε Έφη Ζαρατούστρα», ακούγεται στην έναρξη της ταινίας του Kubrick, γεμίζοντας έντονα συναισθήματα τον θεατή.

«Χ-Men 2»
Η εισβολή του Nightcrawler στον Λευκό Οίκο «ντύνεται» μουσικά με το «Dies Irae», από το ρέκβιεμ του Mozart.


Comments

Κλασική μουσική στον κινηματογράφο — 1 σχόλιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>